måndag 28 december 2009

P13 Munka-Ljungby - Å/K IBS 3-6 (Träningsmatch)

3-6 (1-1,2-1,0-3)

Första perioden börjar med ett ställningskrig där båda lagen trevande känner på varandra. Båda lagen håller boll men inget av lagen kommer till några direkta avslut. Det är vid 10:54 som det händer. Det är Munka forwarden som kommer i full fart på hägerkanten och tar sig förbi våra backar. Han får på en rökare som sitter i vänster krysset. Detta får fart på våra svarta pantrar som kämpar och sliter. Fabian krigar i hörnet och får fram bollen till Pontus som kämpar in bollen framför mål. Benjamin gräver in bollen i målet när klockan står på 14:25, 1-1.

Andra perioden chocköppnar Munka och vi är helt stillastående. På ett frislag så kan de enkelt slå in bollen till 2-1 vid 0:24. Båda lagen kämpar och sliter men det är åter vid ett frislag som Munka utökar ledningen till 3-1, 4:37. Bollen ligger i vänstra hörnet och slås upp mitt framför mål där Munka forwarden trycker till bollen direkt. Snyggt, inget annat att säga om det. Detta får inte våra svarta pantrar att hänga med huvuden utan de kämpar tappert vidare. Det ger resultat när Dennis gör en läcker brytning vid mittan och levererar till Fabian. Fabian håller lurigt inne med skottet och lurar målvakten ur position. Han slår sedan en listig passning til Pontus på andra sidan som bara behöver lägga bollen i tom bur, 3-2, 6:25. Perioden rullar på och målvakterna i de båda lagen får visa att de minsan kan hålla tätt.

Tredje perioden har förberets med vissa omstuvningar och taktikförändringar i laget. Vi flyttar upp laget och pressar högre upp i banan. Detta visar sig vara ett bra drag för tredje perioden äger de Svarta pantrarna. Redan efter 21 sekunder så sitter reduceringen till 3-3. Det är Niko som jobbar i vänstra hörnet. Röken ligger tät när han spinner runt bland Munka spelarna i hörnet. Han levererar en passning till Benjamin som sveper runt kassen och levererar en läcker Foppa passning till Pontus som skånker in bollen utan pardon i mål. Just nu så är spelet vårt men Munka målvakten gör flera spektakulära räddningar som håller spänningen kvar i matchen. Stolpar och ribbor verkar vara mutade. Vid 8:06 så släpper det. Det är Dennis som fiskar upp bollen bakom Munka kassen och lyckas få in den till Linus som står framför kassen och krigar. Linus trycker med kraft in bollen i målet till 3-4. 10:03 är det dags igen. Det är Martin som tar bollen efter en Munka press på vårt mål. Martin sätter fart genom banan drar en Munka spelare och levererar bollen till Pontus som med ett leende sätter sitt tredje mål för dagen. 13:38 så sätter vi spiken i kistan och fastställer slutresultatet till 3-6. Linus slår en diagonal pass från hörnet till Emil som kommer som en oljad blixt på höger kanten. Emil tar sig förbi sin back och får på ett blixrande skott som sitter helt otagbart för målvakten i krysset. Tack för det Televerket!

Dagens match börjar grabbarna lite segt men det finns en förklaring till det. Göran har kört hård fysträning med dem flera dagar nu och de flesta av grabbarna hade känningar av träningsverk i muskler de inte visste att de hade eller ens trodde existerade. Detta gjorde att det tog lite tid att komma igång idag. Vi förklarade att det skulle släppa under matchens gång och det gjorde det som vi fick se. Då detta var en träningsmatch så provade vi olika saker under matchen. Rasmus provade idag på att spela back och det gjorde han med bravur! Vi gjorde även lite olika taktiska ändringar som fungerade bra. Vi vill ge grabbarna en eloge för deras kämpar tackter och viljan att inte ge upp. Detta bådar gott inför Gothia Cup!

Nytt för dagen var också att vi hade Göran Sjöberg i båset. Göran kommer nu att hjälpa till inte bara som fystränare utan kommer även att vara med och coacha under matcher.

Vi vill även passa på att tacka Munka-Ljungby för att de fixade med så att vi kunde kunde ha denna träningsmatchen. De bjöd på ett härligt motstånd och gav oss precis vad vi behövde. Hoppas att ni kände likadant. Vi ser fram emot ett fortsatt sammarbete!