lördag 5 februari 2011

Å/K IBS – Engelholm Svarta 4-5

Å/K IBS – Engelholm Svarta 4-5 (1-2,1-2,2-1)

Första perioden drar igång med full fart och båda lagen visar att de vill ha med sig tre poäng hem. Det är dock Engelholm som är hungrigast och tar ledningen med 0-1 vid 3:27. Engelholm får ett frislag uppe vid mitten och slår bollen ut på vänsterkanten. Engelholmsforwarden klipper till direkt med en dragare som sitter till höger om Oskar. Inte den öppning som vi hade önskat men våra Svarta Pantrar kämpar vidare. Vi får ett frislag uppe i mitten till höger. Alexander kliver fram och petar bollen till Viktor som står med laddad bössa. Bollen går stenhårt genom hela Engelholmsförsvaret och sitter till vänster om målvakten och vi har reducerat till 1-1 vid 7:15. Båda lagen krigar nu på bra men det är Engelholm som drar det längsta strået i ställningskriget. Engelholmsforwarden bryter in från vänsterkanten i en djup båge och får på ett bra dragskott som sitter vackert otagbart i Oskars högra kryss, 1-2 vid 12:24. Strax därefter kliver vi upp med fart och Niko tar för sig med ett skott som träffar innestolpen med en rungande klang. Vid 13:34 så åker en Engelholmsspelare ut 2 min för slag. Vi försöker och försöker men Engelholm spelar smart och håller undan perioden ut.

Andra perioden kör vidare i samma höga tempo som i första och vid 2:48 så utökar Engelholm till 1-3. Det är ett inte för märkvädrigt skott som kommer från vänsterkanten som ramlar ner med en studs innan den går in i målet till höger om Oskar. Lite sömnigt av Oskar som senare erkände att han inte var riktigt med där och bad om ursäkt. I anfallet senare så har Engelholm ett skott som sitter i vänsterstolpen. Engelholm är nu heta och vill punktera matchen. Vid 9:14 så blir det 2 min för liggande spel på en Engelholmsspelare vid en fighting situation i hörnet till höger om Engelholmsmålet. Vi pressar och pressar men lyckas inte få till något bra avslut. Lite för mycket passningar och ja grabbarna spelar snyggt! Men lite mer skott hade önskats här. Engelholm reder ut stormen igen. Men vi ger oss inte. Oliver snappar upp bollen på vänster kanten och slår en läckert öppnande passning diagonalt över till Viktor på högerkanten. Viktor tar skott på mål och framme på returen är vår snabbe Porsche Victor som ettrigt vispar in returen till 2-3 vid 12:42. Engelholm vänder upp och får på ett skott som sitter stenhårt i vänster ribbkryss. Vi tappar boll på egen planhalva och Martin krigar i höger hörnet om bollen. Han kliver ut som segrare ur duellen. När han ska slå passen så träffar bollen uppe på bladet med en konstig studs så att bollen går i en snörplig båge ut till en helt friställd Engelholmare framför Oskar. Han har bara att peta in bollen till 2-4 vid 14:36. Lite oturligt för oss nu när vi precis jobbat oss ifatt.

Tredje perioden börjar inte som vi skulle önska. Engelholm får på ett skott från mitten till vänster. Skottet går utanför till höger om Oskar. Bollen studsar i sargen och kommer ut vänster till en Engelholmare som skickar in bollen i målet till 2-5 vid 2:54. Lite flytmål kan man tycka men så är det i innebandy. Vi jobbar och sliter för än är inte slaget över. Fabian kommer på högerkanten och får en macka av Pontus från vänsterkanten. Fabian tvekar inte utan får på en stenhård dragare som sitter rödglödgande i nättaket till 3-5 vid 4:02. Nu ökar tempot i matchen och vi försöker få in en boll till men det blir ett ställningskrig mellan lagen och ingen vill vika ner sig. Vid 7:09 så åker en Engelholmare på 2 min. Det är en kampsituation på högerkanten mellan honom och Viktor. Engelholmaren tappar klubban och lackar till. Han sparkar då iväg bollen utan klubba och blir med det utvisad. Nu trycker vi på hårt för att få till ett mål till. Engelholm trycker på och bryter i vårt powerplay och skickar ner bollen i högerhörnet bakom Oskar. På väg upp med bollen utmed vänsterkanten så är det flera Engelholmare som taggade slår efter bollen och till slut så blåser domaren för upprepande slag och vi hamnar i ett 5 mot 3 överläge. Bollen går nu som på ett snöre mellan spelarna. Vi tar skott men bollen hamnar nere i vänstra hörnet. Pontus kommer ner i hörnet som en tornado och virvlar upp en Engelholmsförsvaret. Pontus knycker bollen och bryter upp i banan i en vid båge och viker in mot mitten där han får på ett bra skott som är helt otagbart för Engelholmsmålvakten, 4-5 vid 8:26. Nu är det match på riktigt och båda lagen kämpar och sliter. Fabian kommer upp på vänsterkanten och får på ett stenhårt skott som går via vänster ribbkryss ut. Surt, det vill sig inte bara. Engelholmarna spelar nu mera safe och taktiskt genom att döda tid. Vid 13:11 så tar vi Time-Out och stuvar om lite i laget inför de sista minuterarna. Vi pressar och pressar och plockar även ut Oskar i kassen för att få in en spelare till men Engelholm reder ut stormen trots vår press.

Dagens match var en stenhård kamp från första till sista sekund och båda lagen visade fantastisk kampvilja i en match, som kunde slutat med vem som helst som vinnare. Två av målen vi släpper in är lite oturliga och det har man inte råd med mot ett lag som Engelholm. Visst kändes det lite bittert att inte får åtminstone oavgjort när vi gör en så bra match. Nog har vi satt lite respekt i våra seriekollegor! Det är bara att ta nya tag och kämpa vidare i serien.

Härlig fighting spirit idag!

Bonny, Thomas & Göran.

2 kommentarer: