lördag 9 februari 2013

ÅKIBS – Kristianstad IBS 2-3

ÅKIBS – Kristianstad IBS 2-3 (0-2,0-1,2-0)

Första perioden drar igång och båda lagen är hungriga men Kristianstad är lite mer på hugget och 0-1 kommer vid 5:20. Det är Max som missar en rensning och KIBS forwarden kan få på ett skott från vänsterkanten som går mellan benen på Oskar. Ett lite lätt mål men Oskar får revanschera sig kort efter när KISB kommer helt rena i en kontring och Oskar plockar en omöjlig boll. Kristianstad backar hem och ställer upp i försvar och kontrar. Det är just efter en kontring som 2-0 kommer. Oskar klarar första vågen och bollen ramlar in bakom kassen. Kristianstad är mer hungriga och forwarden kan komma in köksvägen och forcera in bollen vid 9:05. Vi har ett par chanser men Kristianstadmålvakten plockar allt.

Andra perioden börjar med ett massivt tryck på KIBS kassen av första femman. Skotten haglar från Fabian, Niko och Benjamin men bollen vill inte in. Benjamin har en härlig chans mitt i slottet men målvakten är med och tar bollen. Bytet efter så frispelar Max Oliver inne i slottet men även den bollen stoppas innan den går i målet. Vi pressar och skotten haglar Kristianstad spelarna offrar sig och täcker skott och de som går vidare mot målet tar den grymme Kristianstad målvakten är som ett spöke i målet och tar allt! När sedan Kristianstad gör 0-3 13:43 så känns det rätt surt. Vi har inte marginalerna på vår sida idag och Kristianstad har dem på sin sida.

Tredje perioden trummar vi på för att få hål på målvakten och vid 4:00 så åker KIBS ut 2 min för upprepade förseelser. Vi skickar in Powerplay formationen och vi rullar runt bollen bra i laget. Det hela avslutas med att Niko spelar bollen från styrläge på mitten ut till Fabian på vänsterkanten. Fabian gör en mini bågning och får på ett vasst skott som sitter till vänster om målvakten till 1-3 vid 5:22. Vi trycker på och pressar hela tiden och Kristianstad spelar smart och låter tiden gå när tillfälle ges. Jonte tar bollen från backplats upp i mitten och får ett slag på mitten av banan som resulterar i 2 min utvisning för KIBS. Powerplayet blir det bra tryck i men vi har lite bråttom och KISB kan kontra och gå på avslut men Oskar gör en grym räddning. Vi vänder spelet blixtsnabbt och går på egen attack men Kristianstad målvakten vill inte vara sämre än Oskar och räddar även han. Bollen går ut i mitten och det blir en ny kontring till Kristianstad och Oskar gör en fantomräddning och håller os kvar i matchen. Vid 12:14 så tar vi Time-Out för att formera spelarna. Vi skickar in en upphottad formation. Det blir lite kaos och bollarna haglar runt Kristianstad keepern. Vid 13:49 så ger det resultat. Rickard spelar bollen från höger kanten in till Fabian i mitten som skjuter bollen till vänster om målvakten i kassen till 2-3. Vi plockar nu ut Oskar i en sista attack och pressar och pressar men bollen vill inte in med bara sekunder kvar på klockan så har Fabian ett rungande stolpskott men det är stolpe ut och inte stolpe in och vi får se oss besegrade för första gången i serien.

Dagens match vinner Kristianstad för att de är mer taggade än vad vi är och de vill helt enkelt vinna mer en vad vi vill. Att Kristianstads målvakt gör en helt fantastisk insatts gör inte det hela lättare heller. Vi spelar upp oss i andra och tredje men tyvärr så räckte det inte idag mot ett bra lag som Kristianstad. Det blev för tungt att hämta upp 0-3 i sista perioden helt enkelt. Bollen studsade inte vår väg idag. Vi får lyfta på hatten till Kristianstad som lyckades taktiskt neutralisera oss. Oavgjort hade kanske varit ett mera rättvist resultat men så vann vi förra gången med uddamålet så vi får väl säga att udda är jämnt.

Nu tar vi nya tag inför nästa match och taggar upp ordentligt!