söndag 28 november 2010

FCH 1 – Å/K IBS 2-12 (0-2,0-7,2-3)

Första perioden kommer igång i högt tempo trots den tidiga timmen. Efter bara någon minut så börjar den höga pressen mot FCH kassen som kom att vara mer eller mindre hela matchen. Det är Pontus som kämpar som en brunstig iller och får på inte mindre än tre snabba avslut under loppet av 12 sekunder men FCH målvakten lyckas hålla undan bollarna. Det höga tempot gör att FCH inte hinner med och det genererar en 2 minutare för hårt spel vid 4:49. Vi lyckas inte få in bollen trots en stor press. När klockan står på 7:03 så sitter 0-1. Det är Niko som kommer på högerkanten med hög fart. Han skickar över bollen diagonalt till Fabian på vänsterkanten som trycker till bollen direkt den sitter hårt till höger om målvakten. Vid 7:33 bara 30 sekunder senare så sitter 0-2. Vi har fått ett frislag uppe vid mittlinjen på vänster planhalva. Det är Viktor som kliver fram och har som vanligt laddad den gamla hagelbrakaren. KA-BLANG! Bollen sitter stenhårt lågt vid sidan om en skymd målvakt. Nu blir det lite Martin show. Martin slår en läcker droppboll över FCH försvaret till en löpande Fabian som kommer fri med målvakten. Tyvärr så lyckas han inte trixa in bollen. Åter till Martin. Martin plockar upp bollen i eget försvar och dribblar upp halva FCH laget på läktaren. Martin kliver upp i anfall och driver bollen till höger om målvakten. väl nere vid FCH målet vänder han i en båge ut mot sargen för att göra en stor cirkel på högerkanten och fler och fler FCHare ställer sig i kön för att köpa korv. När cirkeln är fullbordad så klipper Martin till med ett skott som går tätt utanför kassen. Efter en sådan show så borde men belönas med ett mål, men tyvärr… Nästa läcka spel sekvens börjar med att Oliver slår en diagonal pass till en löpande Linus på högerkanten. Han skickar vidare till Rikard som tar skott direkt men bollen kommer inte fram till målet. Som ni förstår så har inte FCH mycket att sätta emot men FCH målvakten står emot.

Andra perioden ökar vi tempot ytterligare och nu börjar det hända saker. Redan efter 1:45 så sitter 0-3. Det är Niko som ligger högt uppe i banan och pressar på FCH backarna. Niko knycker bollen till höger om målet och passar över till Pontus som står helt fri. Pontus kan bara enkelt skicka in bollen i princip tom kasse. Korken till ketchupflaskan är nu öppnad och det mullrar i hela flaskan. 0-4 kommer vid 1:57. Våra Svarta Pantrar är som hungriga lejon som går på jakt. FCH kämpar och slår ifrån sig framför egen kasse men det är Linus som tar hand om bollen och passar vidare till Benjamin som vispar in bollen. 0-5 kommer vid 3:31. Nu är det Niko och Pontus som kör klapp klapp över hela planen och Niko avslutar med att lägga in bollen i målet. 0-6 kommer vid 3:59. Det är Fabian och Niko som leker med den lille vite och Niko är sist på bollen innan den går in i målet. 0-7 sitter vid 4:35 efter att Linus har spelat fram till Rikard ”Kanonen från Björnås” som avslutar resolut. Då vi har några hungriga Svarta Pantrar som suttit och väntat så släppte vi in dem med nu. En av de hungrigaste visade sig vara Dennis. Pontus kommer med fart på vänsterkanten och spelar över till Dennis som vispar till direkt upp med bollen i vänster kryss och vi har 0-8 efter 9:53. I samma byte så är det nästan en repris. Pontus kommer åter på vänster kanten och spelar över till Dennis som gör en riktig PANG PANG och bollen är i kassen bara 18 sekunder senare, 10:15 har vi 0-9.

Tredje perioden har vi bestämt att vi ska ha roligt. Efter 1:45 så åker FCH på en 2 minutare för hårt spel efter att Oliver har fått smaka på en armbåge i ryggen. Detta tar vi vara på och vid 2:44 så har vi 0-10. Pontus spelar över bollen till Fabian som bara står helt cool-lugnt och siktar in sig som en prickskytt som har all tid i världen. Tio taggaren står lugnt och beskedligt och tuggar i sig av gräset på marken. Fabian kollar vindriktning. Svag bris från nord väst, två klick på siktet. 20,4 grader visar temperaturen. Solen i ryggen och han är redo för att ta skottet. Han lägger an bössan mot axeln med en säkerhet som visar att detta är på ren rutin. Tar ett djup andetag och andas ut lugnt. Han kramar lätt avtryckaren med höger pekfinger. Hela hallen står stilla när hans höghastighetsvapen är avfyrat. Som en projektil går bollen upp i högra krysset med millimeter precision. Fabian blåser lite lätt bort krutröken från sin bössa som om det där var väl inget. Hallen kokar igen och vilket mål det blev! Efter denna upplevelse så blev vi kanske lite nonchalanta och släpper lite onödigt efter på tyglarna. Vid 5:47 så får FCH reducera till 1-10. Efter ett snyggt skott som går upp i högra krysset, omöjligt för Erik att plocka den. 8:43 så ökar vi på till 1-11 och denna gång är det Viktor som åter har laddat sin gamla hagelbrakare. Krutet var nog lite blött för det blir lite dålig fart på bollen men efter att ha träffat en back och sedan studsat via målvakten in i mål så gjorde det inte så mycket. Lite tur får man ha ibland. FCH får ett till tröstmål på slutet då de gör 2-11 vid 9:56. 14:35 sätter vi sista spiken i kistan 2-12. Martin slår upp bollen till Pontus som lägger upp bollen till Fabian som går helt fri och han lägger enkelt bollen till höger om målvakten.

Dagens match var vår från första sekunden det var det inget snack om. Vi spelar smart och disciplinerat. Bollen går snabbt och motståndaren har inte mycket till chans. Vi har punkterat matchen totalt redan dryga 4 minuter in i andra perioden och spelarna har haft lekstuga. Då FCH endast kom med 10 spelare till matchen så kändes det ganska säkert mot våra vältränade Svarta Pantrar. Vi skulle trötta ut dem och det var vad vi gjorde med högt tempo och spelskicklighet.