söndag 28 november 2010

Engelholm Svarta – Å/K IBS 4-4 (1-1,1-2,2-1)

Första perioden börjar med fart och båda lagen är taggade till tänderna. Våra Svarta Pantrar trycker på hårt och Engelholm trycker tillbaka. Det är Engelholm som gör 1-0 efter 6:27. Passen kommer till en forward som bryter in i mitten och tar skott inne i slottet. Bollen går stenhårt in i mål. Det kändes som vilket av lagen som helst kunde få in bollen och det känns lite trist att vi inte kunde få lite försprång då vi brukar ha svårt mot Engelholm. Efter detta så kämpar och sliter våra Svarta Pantrar för att vad tygen håller. Fabian har ett skott som går tätt över. Rikard tar skott och Linus kämpar och sliter framför kassen efter returen som en ilsken bålgeting som jagar något att sätta gadden i en stekhet sommardag, men bollrackaren vill inte in. Vi lägger in en extra växel och vid 13:19 så händer det. Niko kommer på kanten med fart. Han slår ett snabbt diagonalpass över till Pontus som han resolut vispar in bollen i kassen. Målvakten blir totalt överspelad och är på läktaren och handlar korv, 1-1. Vi har fortsatt press perioden ut men lyckas inte få bollen i mål.

Andra perioden börjar med fortsatt ÅK tryck. Engelholm ligger inte på latsidan heller och är uppe och skapar oreda i vårt försvar men våra stabila backar håller undan och det som går vidare tar Oskar hand om. Men nu var det dags igen. Niko kommer i sin nypolerade Ferrari på högerkanten. Efter en burnout och ett par snabba sladdar har han skakat av sig en Opel, en SAAB och en Audi. Han skickar nu bollen vidare till Pontus som direkt skickar vidare till Fabian. Sidoförflyttningen är omöjlig för målvakten så kassen är i princip helt tom, det blir enkelt för Fabian som fullkomligt stänker upp bollen i nättaket med ett läckert direktskott. Lyckan är stor när det står 1-2 vid 5:44. Engelholm får nu press på sig och de blir lite mer fysiska. 6:44 så åker en Engelholmare ut 2 min för Hårt spel. Vi kämpar och sliter i powerplay men lyckas inte få in bollen. 10 sekunder efter att Engelholm blivit fulltaliga får vi ett frislag uppe till vänster vid mitten. Oliver kliver fram och petar bollen till Viktor som har laddat sin gamla hagelbrakare. PANG! Skottet sitter lågt till vänster bakom en skymd Engelholmsmålvakt och vi har 1-3 vid 8:54. I anfallet efter så knuffas Linus in i hemmalagets målvakt och Linus ramlar över honom. Målvakten grinar illa och vi har ett spelavbrott på ett par minuter. Det ser nu ljust ut och kanske vi slappnar av lite grann för vid 11:47 så reducerar Engelholm till 2-3 efter att vi har tappat bollen på egen planhalva lite slarvigt. Forwarden tar bollen med sig i en vid båge upp in i slottet och tar skott och den sitter lågt till vänster om Oskar i kassen.

Tredje perioden trycker Engelholm på hårt i början men det är bara fallfrukt som når fram till Oskar som tryggt står och plockar äpple efter äpple utan några synbara problem. Vid 5:16 så åker åter Engelholm på en 2 minutare för hårt spel. Detta utnyttjar vi på ett mycket bra sätt. Våra Svarta Pantrar lirar som gudar och bollen följer alla de inövade spelscheman som finns i boken för hur man spelar publikvänlig innebandy. En av läckerbitarna som vi får se börjar med att Martin styrande av spelat från backposition spelar över bollen till Niko på högerkanten som kommer med fart. Niko gör en 180 graders sladd och skakar av sig sin uppvaktare. Därefter skickar han bollen med express porto över till Fabian på andra sidan som klipper till bollen direkt och vi har 2-4 efter 6:28. Vilken läckerbit! Så spelar man powerplay! Engelholm har nu tappat matchen och tar Time Out. Detta får en injektion i Engelholms laget som med lite flyt i sitt spel lyckas få in 3-4 redan efter 7:32. Vi leder ännu och spelar nu smart och tar god tid på oss i våra uppspel. Vi har fortvarande spelövertaget och det känns väldigt bittert när Engelholm lyckas reducera till 4-4 vid 10:51. Det är ett skott som tar på en Å/K spelare för att styras upp i huvudet på Fabian för att sedan gå i en vid båge över Oskar i målet som bara helt chanslös kan se hur den retfulla bollen ramlar in bakom honom i målet. 11:06 så åker en Engelholmare på en 2+10 min för osportsligt uppträdande. Detta för att han gjort tecknet ”Jag ska skära halsen av dig” mot Linus. Det hela föranleddes av en krocksituation som Linus spelade huvudrollen i strax innan. Domaren är observant och plockar bort spelaren direkt. Vi driver på spelet och trycker på i anfall men lyckas inte få in ett avgörande mål. När Engelholm åter blir fulltaliga blir det lite skakigt i de båda lagen och spelet går fram och tillbaka de sista minuterarna.

Våra Svarta Pantrar gör en heroisk insatts idag och de visar att de inte har kvar någon respekt för Engelholm. Matchen mellan seriens två giganter slutar oavgjort men vi får nog säga att Engelholm kom undan med blotta förskräckelsen efter att ha blivit uppläxade av våra Svarta Pantrar. Lite bittert kan det kännas för nog var det går tur att ta med tre pinnar hem efter denna matchen. Nåväl, vi fick se en härlig match och vår publik fick sig en riktig nagelbitare av hög klass!