lördag 20 november 2010

Å/K IBS – Munka Ljunby 4-2 (0-1,2-0,2-1)

Första perioden börjar direkt med högt tempo och båda lagen vill ta med 3 poäng i bagaget. Även om båda lagen krigar tappert och har målchanser så är det våra Svarta Pantrar som har spelet. De lyckas dock inte att spräcka nollan på Munka målvakten. Vi givna lägen så studsar bollen undan eller så skjuter vi utanför. Det känns lite surt när det är Munka Ljungby som tar ledningen efter 13:03. Det blir röra i försvaret och efter förtvivlade rensningsförsök av Oliver och Viktor så dimper bollen ner mitt framför en Munka forward som tar skott. Oskar är med på noterna i målet och räddar men tyvärr så går returen rakt i gapet på Munka forwarden som får en extra chans. Den sätter han och vi har 0-1 på tavlan. Vi går till periodvila med 0-1 i baken trots spelövertag.

Andra perioden kliver vi ut med högt tempo och sliter och kämpar men vi lyckas inte få in bollrackaren. Det dröjer ända till 7:59 innan vi får utdelning. Det är Rikard som slår en passning bakåt till backen Jonathan som kliver upp i banan och vispar till i grädden och bollen går som en svärdfisk genom vatten i full fart för att sprattlande fastna i nätet bakom målvakten. Första målet i Å/K IBS tröjan, grattis! Vi har kvitterat till 1-1 helt rättvist. Vi har nu fått luft under vingarna och grabbarna trummar på. 13:10 kommer 2-1. Vi har fått ett frislag mitt framför Munka kassen och Fabian ställer upp vid bollen. Niko står beredd till höger. Fabian petar över bollen till Niko som klipper till direkt. Bollen tar på en Munka spelare och ändrar riktning och målvakten hinner inte med. Munka spelarna blir nu lite griniga och snackar och gnäller mycket på planen men våra grabbar håller sig disciplinerade och snackar inte tillbaka.

Tredje perioden hinner bara bli 37 sekunder gammal när en Munka spelare åker ut för hårt spel. Vi sätter press men Munka kämpar på och lyckas se till att vi inte får några riktigt bra avslut på mål. Matchen har vi kontroll på trots att vi endast har ett måls överläge och det känns som att vi kommer att kunna trycka in 3:an när som helst. Det blir helt plötsligt högt tryck runt Å/K kassen och Viktor kommer lite på efterkälken bakom en het Munka forward. Viktor trycker till inte helt juste och Munka forwarden åker huvudstupa in i Å/K kassen. Viktor får 2 min i snikarboa vid 6:11. Munka killen klarade sig fint om än lite omtumlad efter smällen med kassen och Viktor. Nu kändes det inte så tryggt längre. Men vi har lite tur för en Munka spelare åker på en utvisning för liggande spel redan vid 6:25. Nu är det 4 mot 4 spel och vi tar över taktpinnen igen. Utvisningarna passerar utan resultat för båda lagen. Vid 9:55 kommer det vi har väntat på. Pontus kommer med fart på vänster kanten jobbar sig ner i vänstra hörnet och lyckas slå en magisk passning till Niko som listigt står framför kassen och väntar. Dagens läckerbit avslutas med ett direktskott av Niko som sitter uppe i krysset! 11:40 så tar Munka Ljungby Time Out. Vi samlar våra styrkor och snackar ihop oss. Spelarna är taggade till 1000! Det visar sig för vid 12:50 sitter förlösande 4-1. Fabian kämpar och sliter i vänsterhörnet som Conan barbaren, som svärd har han en Unihoc Player Plus Curve 1,5 med brunt blad. När han lagt ner samtliga fiender så slår han en grym passning till Pontus som väntar framför kassen på bollen. Pontus klipper till bollen och den sitter i nättaket. Spelarna väller in på planen för att gratulera målskytten. Vi spelar nu smart och låter tiden gå. Munka trycker på för att få till ett par mål men vårt smarta spel dödar tiden och frustrationen blir större och större för Munka spelarna. Vid 14:51 så lyckas de reducera till 4-2 men med 9 sekunder kvar på klockan så spelade det inte någon roll.

Dagens match mot Serieledarna Munka Ljungby visste vi att den skulle bli tuff och samtliga spelare var taggade och helt inställda på att ge igen för den bittra uddamålsförlusten i SM. Vi krigar på bra i första men har inte turen på vår sida och det är Munka som trycker in första bollen i mål. I andra så tar vi mer och mer över spelet och spelarna känner att vi har övertaget i matchen. Även om det var en tuff match och Munka Ljungby inte är något gärdsgårdslag så kändes det stabilt genom hela matchen. När vi i tredje sätter 3-1 och sedan 4-1 så var saken klar.

Härlig kämparinsatts idag grabbar!

Bonny, Thomas & Göran

4 kommentarer:

  1. Ni var super duktiga! Grattis till vinsten/Cina

    SvaraRadera
  2. Grattis till underbara p14 med tränare!!!! Mvh. Camilla simonsI. mamma

    SvaraRadera
  3. GRATTIS TILL VINSTEN!!!Äntligen visade ni genom högt speltempo,teknik o superkondition att NI ÄR INTE ATT LEKA MED!!!Stort Tack till Victor(du kom ihåg vad jag sa innan matchen,eller...),HELA laget,Era 3 duktiga tränare o sist men inte minst publiken!!!/Pia

    SvaraRadera
  4. Länk till referat på Munka Ljungbys hemsida:

    http://www2.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=546029

    SvaraRadera