lördag 4 december 2010

Å/K IBS – Engelholm 13 5-2 (3-0,2-1,0-1)

Första perioden kommer igång med fart från båda lagen. Det är dock våra Svarta Pantrar som tar tag i taktpinnen och det är de som tar ledningen med 1-0 vid 2:54. Det är Linus som är framme och petar och sliter efter bollen. Han lyckas få fram det till Benjamin som snabbt och enkelt vispar in bollen i mål. Vid 6:44 så åker Engelholm på 2 min för otillåten trängning men Engelholmarna står upp bra och vi lyckas inte komma till avslut. De trycker på bra och lyckas till och med komma upp och ta avslut. Vi lyckas inte ta till vara på vårt numerära övertag och Engelholm reder ut stormen ganska enkelt. På något sätt känns det ändå som att det ska lösa sig så småningom och vid 12:10 så händer det. Pontus kliver in i slottet och passar över till Niko som får på en bra dragare som går tätt utmed golvet och in i målet, 2-0. Vi kämpar och ligger på hårt men Engelholm får komma till ibland och skapa chanser. Oskar med hjälp av backarna håller undan. Dagens läckerbit kommer vid 14:05. Det är Martin som listigt som en Panter på jakt smugit upp på forwardsplats. Väl på plats så går han till attack! Med full fart flyger han runt kassen så att det ryker om golvplankorna och där han sätter i sina vassa klor sprätter det flisor i ett moln om honom. Han tar vägen genom köket lägger ned sitt byte med en elegant backhand. Med denna läckerbit går vi till periodpaus med 3-0 i bagaget.

Andra perioden har helt klart Engelholmarna ändrat inställning och rejält taggade kan de reducera till 3-1 redan efter 37 sekunder. Det är ett skott som kommer uppe från slottet och bollen går lågt utmed golvet och studsar ett par gånger innan det går in i målet till höger om Oskar. Såg du inte den Oskar eller hann du inte med? Vi vill inte släppa detta utan krigar vidare och tar oss tillbaka in i matchen. 4-1 kommer vid 4:31. Jonathan spelar bollen ner till Pontus som står till höger om Engelholmskassen. Pontus skickar vidare bollen bakom kassen till Niko på andra sidan. Direkt spelar han vidare till Benjamin så står och väntar framför kassen. Benjamin klipper till direkt KA-BLAM och där sitter den! 5-1 kommer vid 12:26. Det är Niko och Fabian som har lite lekstuga med den lille vite. De passar bollen med hårda perfekta klapp klapp passningar mellan varandra tills de har spelat sig förbi Englholmsförsvaret och friställt Fabian som får prickskjuta in bollen.

Tredje perioden slappnar vi av lite och Engelholm får vara mycket mer delaktiga i matchen trotts att vi ligger på uppe på topp för att göra fler mål. Engelholm får en riktigt bra kontring och lyckas komma fri med Oskar, men Oskar gör en Fantomräddning och räddar laget som står och tittar förundrat med andan i halsen. Tyvärr så får Engelholm göra 5-2 situationen efter vid 6:56. Det känns lite snörpligt efter Oskars Fantomräddning. Men vi får nog säga att det var välförtjänt för gästerna efter deras slit. Vid 11:31 så ger Kim en Engelholmare en tryckare så Kim får 2 minuter i snickerboa. Engelholm flyttar fram sina positioner och pressar på hårt, men ett bra boxplay där vi dödar tiden på ett bra sätt gör att det blir tomhänta gästerna efter utvisningen. Benjamin tillhör en av de som har en avgörande roll efter sitt slit i boxen. Vi reder ut stormen och kan avsluta matchen som segrare.

Dagens match hade vi räknat med lite tuffare motstånd av Engelholm men de har inte riktigt samma klass som sitt syskonlag i serien. Vi har matchen i första och andra perioden men i tredje så är perioden Engelholms och de vinner den välförtjänt med 0-1. Det kändes dock tryggt genom hela matchen och trotts spelövertaget som Engelholm stundtals hade i tredje kändes ändå ganska lugnt. Vi får se denna match som en vanlig dag på jobbet och vi tar med oss tre pinnar hem som lön för mödan.