söndag 19 december 2010

Å/K IBS - Landskrona 9-1(3-0,2-1,4-0)

Första perioden hinner bara bli 1:30 innan det smäller första gången. Vi får ett frislag uppe vid mittlinjen på vänster sida. Oliver petar bollen till Viktor som har laddat hagelbrakaren. KA-BLANG och bollen sitter i kassen bakom en förundrad Landskrona målvakt. En smakstart på denna match och nu känns det som att bollarna kommer att ramla in i en strid ström. Så blir det dock inte. Vi har ett totalt spelövertag och rullar runt bollen mellan oss. Landskrona håller ihop laget i en box och det känns som att vi spelar med en man mer på planen men vi lyckas inte få bollarna på mål. Vid 4:41 så krigar Fabian om bollen med utmed sargen med en Landskrona killen. Fabian trycker till och Landskrona killen åker ut över sargen. Fabian gör den klassiska Italienska fotbollsgesten som visar på att ”Jag har inte gjort något”. Landskrona killen grinar illa och kliver av banan. Det visar sig senare att Landskrona killen har ramlat så illa att han brutit armen med hjälp av vårt Italienska Råskin Fabian. Fabian får också kliva av banan och får 2 min för Otillåten trängning. Under utvisningstiden så märks det knappt att vi är en man mindre på banan. Landskrona spelar smart och backar hem och drar ner tempot. De håller ihop boxen och vi kommer inte igång med vårt spel. Det dröjer ända till 14:56 innan vi får ett mål till. Det är Victor som kommer in i slottet och dribblar med bollen. Han gör bort ett par Landskrona spelare och tar sedan skott och sätter sedan bollen med ett kvickt skott och vi har äntligen 2-0 och Victor har fått smaka på bollen ordentligt efter sin långa skada. Direkt på tekning så snappar Niko upp bollen och med ynka 4 sekunder kvar till periodvila så lägger han i högsta växel på sin nypolerade Ferrari. Med ett bredställ och ett par lakritsstreck på golvet så vrålar hans motorer för fullt när han elegant och som en oljad blixt tar högerkanten med fart, 1:an…2:an…3:ans växel och pang skottet sitter vid sidan om målvakten. När däckröken har lagt sig så ser vi att klockan har stannat på 14:59 och vi har 3-0.

Andra perioden hinner bli 2:24 gammal när vi åter klipper in bollen i mål. Det är Viktor som djupt från egen planhalva slår en långboll som är en blandning av ett skott och en passning. Bollen går till Linus som istället för att ta emot bollen styr in den i målet via ribban till målvaktens och alla andras förvåning. Ett riktigt flytmål hävdar vissa, en inövad variant hävdar Viktor, nåväl vi har 4-0. 5:18 så åker Kim ut 2 min för hårt spel när han fajtas med Landskrona spelare framför kassen. Med en man mindre på planen så märks det åter knappt någon skillnad och Victor får visa att han är sugen på att spela innebandy igen. Han håller bollen trixar med motståndarna och dödar tid som på den gamla goda tiden. Härligt att se! Efter halva perioden så byter vi målvakt och Erik kliver av banan med nollan i ryggsäcken. Bra jobbat. In kommer en laddad Oskar som inte vill vara sämre. Vi slappnar nu av lite och Låter Landskrona komma till ett par kontringar så Oskar får visa vad han går för direkt. De har även ett skott som går klockrent i stolpen. Spelet vänder snabbt och Pontus får upp tag i bollen och gör bort en Landskrona kille och spelar in bollen till Fabian vårt Italienska råskin som står och väntar framför målen. Med ett direktskott sätter han bollen elegant med ett direktskott i högra krysset vid 12:33. Vid 14:08 så reducerar Landskrona till 5-1. De gör en snabb spelomvändning och forwarden kommer med hög fart på vänsterkanten. Vi hinner inte med och han lyckas ta sig förbi vår back Martin, hur nu det är möjligt och tar skott. Landskrona killen får på ett fantastiskt snabbt och hårt skott som sitter stenhårt uppe i nättaket otagbart för Oskar. Vackert, inget annat att säga om det.

Tredje perioden hinner bara blir 1:16 när Martin får ta revansch på förra målet. Martin tar kontroll över vänsterkanten och snurrar upp den ena efter den andra Landskrona spelaren för att sedan avsluta med ett snabbt dragskott på mål och den sitter stenhårt i den bortre burgaveln, 6-1. Efter detta så sjunker tempot och matchen lunkar fram i ett mediokert tempo även om vi har spelövertag. Victor åker sedan på 2 minuter för hårt spel vid 8:02. När vi åter har blivit fulltaliga på plan så är allt tempo som bortblåst och vi spelar som halvblinda yra höns. Vid 10:43 så tar vi Time-Out och snackar igenom läget och förklarar ett och annat. Detta gav resultat och våra grabbar kliver nu ut på planen som Svarta Pantrar med klös i igen som vi är vana vid. Dennis vispar in 7-1 efter en läcker passning av Niko vid 12:06. 8-1 kommer vid 12:52. Det är Richard som tar ett varv runt kassen och spelar sedan fram till Niko som stänker in bollen. Vi blir nu så offensiva att Landskrona får på en snabb kontring och ett skott som tar i ribban. Men med en snabb spelomvändning på kommer vi på rätt planhalva igen. Och vid 13:30 så kommer 9-1. Det är Fabian som går runt kassen och slår en så läcker Foppa passning att nog Foppa själv hade blivit lite avundsjuk. Bollen sitter så perfekt på Kims blad att han knappt behöver röra klubban för att den ska gå in i målet. Tre snabba mål inom loppet av mindre än 1:40 får vi vara nöjda med.

Dagens match dominerar vi från start men Landskrona spelar smart och backar hem. Vi är inte vana att spela mot lag som spelar box när de är 5 på plan. Detta gör att vi inte kommer upp till vår vanliga spelmässiga standard och vi kan inte bjuda publiken på det skönlir som de är vana vid. Vi har även svårt att komma upp i tempo. Det som är positivt är att vi spelar hela matchen med 3 femmor och samtliga spelare får lika mycket speltid. Vi kör med kontrollerade korta byten för att bibehålla högt tempo men det är svårt och något som behöver tränas på. En annan sak som vi behöver jobba på är att på är att backarna måste vända spelet snabbare och inte gå ner och bakom eget mål och spela safe när det finns utrymme för anfall. Roligt för dagen är att vi har 7 olika målskyttar. Det visar på en bra bredd i laget något som vi kommer att ha nytta av i Gothia Cup.

En bra dag på jobbet helt enkelt!

Bonny & Thomas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar