lördag 2 april 2011

Å/K IBS – Landskrona Falcons 9-3

Å/K IBS – Landskrona Falcons 9-3 (3-2,6-1)

Första perioden börjar vi i ett högt tempo och Niko ligger högt uppe i banan och checkar. Det lönar sig för han knycker bollen mitt framför Landskrona målvakten av en av deras backar. Niko knixar sig förbi backen och drar sedan målvakten och lägger in bollen i tom kasse vid 1:19. Viken smakstart! Vi får minuten senare ett frislag. Vi ställer upp i en variant med tre spelare på rad framför bollen. En av killarna petar bollen till Fabian som kommer med fart och springer förbi Landskrona muren i en båge och tar skott. Målvakten är med på noterna. Landskrona är med och krigar på och tar sig igenom vårt försvar och får på ett riktigt rackarskott. Erik gör en blixtrande enhandsräddning med ett sus som går genom publiken. Dryga 20 sekunder senare går bollen upp i anfall. Fabian slår en passning bak till Jonathan som nyper till bollen som går in till höger om målvakten till 2-0 vid 5:50. Landskorna kommer i en kontring med fart och de lyckas ta sig förbi både Adam och Oliver och kommer helt fri med Erik som inte hinner med på skottet. Vi har 2-1 vid 7:43. Dryga 9 minuter in i matchen så bjuds vi på ett härligt spel av första femman men Landskrona håller undan. För att senar kommer i en kontring på vänsterkanten. Landskrona forwarden får på ett rykande skott som går stolpe, stolpe in helt otagbart för Erik och Landskrona har ni kvitterat till 2-2 vid 10:03. Vi lyfter upp spelet och trycker på vidare. Martin får på en stänkare från backplats och Fabian styr vidare bollen in i målet till 3-2 vid 13:52.

Andra perioden tar vi tag i direkt från start. Vi har stuvat om lite i femmorna för att få lite mera fart i laget. Martin slår en passning från back plats ner till Niko på högerkanten som skickar in bollen rakt in i mitten till Fabian som klipper till direkt och bollen sitter hårt till höger om målvakten och vi har 4-2 efter 2:18. Lite senare så får Erik åter göra en räddning för att hålla oss kvar i stabil ledning. Fem minuter in i andra så har Fabian ett stenhårt skott i högra stolpen. Emil slår en passning ut till Linus på högerkanten som snabbt skickar in bollen till Rasmus i mitten som stänker in 5-2 vid 7:12. Exakt en minut senare så kommer nästa mål. Rikard tar bollen nere i högra hörnet. Oliver springer ner från backplats och kallar på bollen. Rikard ser detta och skickar in bollen till Oliver som får ta emot den med backhand och lyckas trixa in bollen till 6-2 vid 8:12. Vid 8:52 så blir det frislag. Grabbarna ställer upp för en variant. Tre skymmande grabbar framför bollen som är redo att peta till Fabian som ska ta skott. Istället för att peta så slår de ihop klubborna och delar sedan på sig. Fabian tar skottet när en Landskrona kille rusar fram och det blir snickarboa för felaktigt avstånd då ingen hade rört bollen. Vi trycker på högt för att skicka in bollen men Landskrona lyckas kontra in bollen efter att Niko tappat klubban vid mitten. Så det blir istället 6-3 vid 9:50 med en man mer på planen. Lite snörpligt. Inget att hänga läpp för utan vi trummar vidare. Bollen går runt i Landskronas planhalva för att slutligen hamna hos Fabian bakom kassen som vispar in bollen till en helt friställd Niko som bryter in mot målet från högerkanten och stänker in bollen i kassen till 7-3 vid 10:13. Nu ökar vi tempot ytterligare och grabbarna har kul på planen och sliter och kämpar och med detta vinner de flesta närkamperna. Som när Viktor F. krigar sig till bollen nere i vänstra Landskrona hörnet och sedan spelar in bollen i mitten till en helt fri Benjamin som stänker in bollen till 8-3 vid 12:28. Dagens sista mål är även det en läckerbit. Pontus kommer med fart på vänsterkanten och bryter in i mitten för att spela bollen över till Niko på högerkanten Niko skickar bollen vidare till Fabian framför målet till vänster som tar bollen med sig ett par snabba steg in mot mitten i en snäv båge och sänker in bollen till vänster om målvakten. 12:46 och vi har slutresultatet 9-3.

Dagens andra match öppnar vi i bra fart och vi får en smakstart. Dock så faller vi i tempo efter detta och bjuder in Landskrona i matchen. Det kommer ifatt och kvitterar. Lite skakat är laget i detta läget men vi hämtar nya krafter och trummar på med kraft och fart i andra perioden och lyckas dra ifrån när vi får ordning på vårt spel för att tillslut vinna tryggt med 9-3.

Vi har i och med detta vunnit grundserien genom att rulla runt på samtliga spelare i alla matcher och det som är extra roligt är att samtliga femmor har producerat. Inte nog med det utan både backar och kedjorna har gjort både mål och assist.