söndag 3 april 2011

Palmstaden IK – Å/K IBS 4-1

Palmstaden IK – Å/K IBS 4-1 (4-1-0-0)
Första perioden börjar med fart och mest fart får Fabian som trycks över sargen redan efter 20 sekunder. Detta resulterar i 2 min för otillåten trängning för Palmstaden. En perfekt start kan man tycka. Vi sätter in powerplay formationen för att trycka in bollen och vi lirar runt bollen som vi brukar men Palmstaden håller tätt och vi lyckas inte få in bollen. I slutet av vårt powerplay så bryter Palmstaden högt och forwarden hör och häpna springer förbi Martin. Helt själv med Erik lägger han in bollen som om det var en straff till 1-0 vid 2:16. Palmstaden har flera chanser och trummar på och de får en forward i Foppa position och bollen spelas in till en fri Palmstaden spelare som stöter upp i mitten och trycker in 2-0 vid 4:54. Minuten senare så kommer åter en Palmstaden forward på ett ruskigt bra avslut men Erik är med i kassen och för en fotbollsmålvaktsräddning och kastar sig åt höger för att plocka bollen. Snabbt sätter han den sedan i spel igen. Vilken räddning! Vi ligger på och kämpar och försöker men Palmstaden spelar smart och håller undan för våra attacker. Martin slår en djupledspassning till Pontus som kommer på vänsterkanten. Pontus vänder in i banan och stänker in bollen till 2-1 vid 10:42. Direkt efter får åter Erik visa upp sig men en reflex räddning. Vid 12:15 så åker Martin över sargen bakom egen kasse och det blir åter 2 min för otillåten trängning. När vi pressar på som värst så bryter åter Palmstaden och kan kontra in 3-1 vid 12:41. Vi försöker tagga om och pressar nu för allt vi kan. Ännu en gång så lyckas de kontra för bi oss men Martin är med denna gången och följer och även bryter för Palmstaden spelaren men då blåser domaren för straff. Palmstaden spelaren går sakta fram mot Erik och precis när man tror att han ska dra så skjuter han ett snabbt skott och vi har nu 4-1 vid 13:09.

Andra perioden försöker vi ta tag i matchen men Palmstaden spelas smart och dödar tid. Vi kommer inte till några riktiga avslut och det känns som att musten har gått ur laget. Vi börjar hänga med huvuden och vi är inte längre etta på bollen inte heller tvåa eller knappt trea. Vid 9:48 så åker Rikard ut 2 min för upprepade förseelser och vi tar då Time-Out.Vi skickar in boxplay formationen som reder ut stormen. Palmstaden åker på 2 min för felaktigt avstånd vid 12:57. Powerplayet blir resultatlöst trots att vi plockar ut Erik ur kassen för att skapa ännu högre tryck. Det vill sig inte helt enkelt och vi får se oss besegrade.

Efter Kvartsfinalen mot Engelholm så kändes det som att våra killar var nöjda för dagen och hade inte kvar samma gnista i semifinalen. Vi kommer lite olyckligt in i matchen och släpper in 3 mål i numerärt överläge. I periodpausen tar Thomas snacket och förklarar vad vi ska göra och hur vi ska spela. När han sedan frågar om alla har förstått så är det bara Oliver som skriker JA! När han frågar igen så är det åter bara Oliver som skriker JA! Då ryter Thomas till och samtliga skriker då JA! Detta visar på att vi redan här har förlorat matchen i våra huvuden efter första perioden. Det var nog så att segern mot Engelholm hade tagit musten ur våra grabbar och de orkade helt enkelt resa sig efter den tunga första perioden.

Batterierna var helt enkelt slut… Men vad gör det efter en heroisk seger i kvartsfinalen!

Bonny, Thomas & Göran.

5 kommentarer:

  1. Riktigt bra jobbat gubbar vi ska va nöjda med att vi är fjärde bäst i skåna synd arr vi va för trötta annars hade vi vunnit över palmstaden!!!!//#72

    SvaraRadera
  2. Tack killar för en toppen helg o bra spel. //Stephan

    SvaraRadera
  3. Ursäkta en bagatell kanske,MEN blir man inte delad 3;a?För de båda förlorarlagen i semifinalen inte gör upp om 3;e platsen,eller? Vilket fall som är ni jätteduktiga! /Pia

    SvaraRadera
  4. Jag tycker ni är bäst!/Cina

    SvaraRadera
  5. Ni är bäst!/ UllaCarin

    SvaraRadera