fredag 29 april 2011

Föräldrarmatchen

Föräldrarmatchen drar igång i högt tempo och det är våra Svarta Pantrar som dominerar i första perioden och stänker in boll efter boll mot de till synes chockade Grå Pantrarna. De spelskickliga Svarta Pantrarna som tycks röra sig snabbt som blixten och de Grå Pantrarna verkar som fastfrusna jämförelsevis. Även de Grå Pantrarnas målvakt är som fastfrusen och fortsätter så genom hela matchen. De få bollar som de Grå Pantrarnas målvakt behagar stoppa lämnar han retur på som de Grå Pantrarnas backar har jämt jobb att städa undan.

Andra perioden vaknade de Grå Pantrarna ur sin dvala och rullatorerna lämnades kvar i omklädningsrummet. Nu blir det en helt annan fart i matchen och de Grå Pantrarna lyckas spräcka nollan. Nu rullar det de Grå Pantrarnas väg och återtåget är i full gång. Ett par tre snabba bollar i början av perioden chockade tillbaka de Svarta Pantrarna och andraperioden blev en betydligt jämnare tillställning om än med ett obetydligt övertag av de Svarta Pantrarna.

Tredje perioden somnade de grå in igen de svarta kunde återta matchpinnen och styra matchen som de ville. Mjölksyran, orken och all överskottssvett gjorde det rent omöjligt för de grå att bibehålla tempot från andra perioden och de Svarta Pantrarna kan vinna matchen med säkra siffror. Tyvärr så kan vi inte presentera något resultat då halva sekretariatet var på planen och den andra halvan satt på läktaren. Det var ingen som hann med helt enkelt.
Dagens match ägde de Svarta Pantrarna första perioden fullständigt och de var inget snack om vilka som var planens giganter. Snabbhet, rörlighet och läckra avslut var signifikant för dem. Andra perioden var till en början de Grå Pantrarnas. Vi pratar rutin, mjölksyra och listiga avslut. I tredje perioden så vaknade publiken och hejade på de Grå Pantrarna men hade visst blandat ihop namnet på laget med något annat lag så det blev inte den förväntade tändningen.

De Svarta Pantrarna behöver ingen närmare presentation men för er som inte var på plats så kanske det kan vara kul och få namn på spelarna i de Grå Pantrarnas laguppställning.

1. S. Ållet (Målvakt), Släpper gärna in bollar.
2. Oliver Trixare (Center), Snabb som blixten och snurrar upp allt.
3. Sanna Kantjagare (Forward), Jagar på kanten med fart och bryter gärna in på mål.
4. Klara Poäng Drottning (Forward), Målspottare av hög klass, skjuter som en häst sparkar!
5. Thomas Betongpelaren (Center), Tre blixtrande snabba dragningar och sedan stabilt stillastående på mitten.
6. Ditte Den Elaka Danskan (Forward), Snabb och ettrig, skäller omkull motståndarna utan att skämmas! Var gang!
7. Anton Tunnlaren (Forward), Tunnlar målvakten som specialitet.
8. Henke Kryssribban (Center), Slår hellre bollen läckert i kryssribban än att göra mål.
9. Filippa Smygaren (Forward), Smyger tyst på mitten och klipper till när man minst anar.
10. Bonny Stänkare (Forward), Stänker in bollen eller stänker till motståndarna men stänker oftast med vattenflaskan.
11. Tommy Benknäckare (Back), Stabil back med bra stöt i armbågarna. Med sin listiga klubbföring avväpnar han motståndare såväl som sig själv i ett nafs!
12. Eivor Backhandswingen (Back), Städar upp lika bra framför kassen med klubban som med damsugaren hemma.
13. Rolle Krigare (Back), En back som krigar över hela planen, dock helt planlöst.
14. Roger Smörpassare (Back), Dirigerande back som gärna kör fula knep bakom domarens rygg.

Domare för dagen var Fidde Pipa. En bra domare med bra kraft i lungorna som med tydliga tecken styr spelet.

De Grå Pantrarna tackar för att de fick visa upp sig på plan och lämnar över helgens trädgårdsarbete till de Svarta Pantrarna pga träningsverk.

Eivor Backhandswingen går på brytning mot Fabian. S. Ållet skakar av nervösitet i målet.
Filippa Smygare kämpar om bollen.

Vem har markeringen framför kassen?

Tack till Pressfotograf Pia Ikonen för bilderna!

4 kommentarer:

  1. De unga hade mycket flyt med sina passningar och skott. Men vi imponerade trots att vi inte hade tränat ihop så mycket. Dina hockey vallningar vid sargen kunde de tex. inte läsa. Tack för ett härligt referat. Roger

    SvaraRadera
  2. ...och en eloge till dig Bonny som med väl valda ord o kommentarer kan förgylla läsningen för dom som inte var närvarande =)

    //Sonja//Rasmus Ö

    SvaraRadera
  3. Ja!! Jag håller med. Fast jag var där, hörde och såg allt. Är det lika kul varje gång att läsa referaten!! Du får guld stjärna Bonny!!

    SvaraRadera
  4. OJsan.. det var jag som skrev.. /Cina

    SvaraRadera