söndag 3 april 2011

FBC Engelholm – Å/K IBS 0-3

FBC Engelholm – Å/K IBS 0-3 (0-2,0-1)
Första perioden drar igång i ett fantastiskt tempo och det är våra Svarta Pantrar som är hungrigast. Man kan nästan tro att det är powerplay för spelet är mot ett mål. Mycket riktigt så kommer utdelningen så småningom. Benjamin kommer på vänsterkanten och bryter in mot mitten för att leverera bollen ut på högerkanten till Niko som kommer med fart under skorna. Niko tar ett snabbt direktskott som sitter stenhårt i högra krysset helt otagbart för målvakten som inte hinner med i den snabba sidoförflyttningen och vi har 0-1 redan efter 1:52. Hela laget vräker in på planen av lycka. Vi trummar på och håller trycket på Engelholmskassen. Niko får på ett bra skott som Engelholmsmålvakten hinner få upp en hand på genom en bra reflex räddning. Spelet är mestadels mot Engelholmskassen även om Engelholm inte är helt ofarliga. De har svårt att komma till avslut då våra backar ligger tätt på dem och Engelholmarna får inget utrymme att skjuta. Våra backar är som 50 kilos ryggsäckar på Engelholmarna och vem kan spela snabb innebandy med en 50 kilos ryggsäck att släpa på? I mitten av perioden så ger vi en Engelholmsforward lite för mycket yta och direkt kommer skottet. Med en rungande klang så tar bollen i ribban över Oskar i målet. Hade denna boll suttit så hade kanske matchen varit annorlunda. Nu bibehåller våra Svarta Pantrar självförtroende och spelövertag. Andra femman etablerar tryck på Engelholmarna och Linus tar skott från högersidan bollen går strax utanför och studsar bakom målet och ut på andra sidan till Benjamin som tackar för det presenten. Benjamin vräker upp bollen i nättaket till 0-2 vid 13:02. Ett liknande mål hade Engelholm på oss i förra matchen vi möttes så vi får väl säga att udda vara jämt. Hela bänken skriker ut sin lycka och stormar in på planen för att gratulera. Vi får väl säga att vi har chockat motståndarna och det är tydligt att de är helt ur balans.

Andra perioden kommer igång och grabbarna har fått order om att spela smart. Och visst blir det smart för redan vid 2:35 så sitter 0-3. Det är mitt i ett skönlir av första femman som bollen hamnar hos Niko ute i högerhörnet. Blixtsnabbt skickar han in bollen till Pontus som står inne och lurpassar i mitten. Pontus nyper till bollen direkt och där sitter den åter i nättaket. Vilket jubel, hela hallen kokar! Speciellt i Å/K IBS klacken. Efter målet så bibehåller vi tryck och håller bollen på motståndarnas planhalva. Vid 4:40 så tar Engelholm Time-Out för att formera om sina styrkor. Vi peppar våra spelare att fortsätta spela smart och jobba på de enkla bollarna. Vi får ett frislag uppe i mitten och Oliver petar bollen till Viktor som bombar på. Skottet är en riktigt sorkdödade och går tätt utanför kassen till vänster och nästan glöder när den träffar sargen. Vi kör nu med väldigt korta byten och har på så sätt friska spelare inne på planen hela tiden. Vi ligger tätt på Engelholmsspelarna och de får aldrig chansen att komma till avslut. Det är tydligt att Engelholmarna ser att matchen håller på att glida dem ur händerna och de börjar hänga med huvudena. Detta gör att vi enklare kan hålla undan och hålla i matchen som vi vill. De få bollar som inte backarna lyckas hålla undan plockar Oskar stabilt hand om och sätter i spel igen. Vid dryga 10 minuter in på sista perioden så slår Jonathan en passning från vänstra kanten på egen planhalva upp till Pontus som löper som en gasell som jagas av hungriga lejon. Han tar sig in mot mål helt fri men Engelholms keepern lyckas plocka skottet. Vi håller bollen den mesta av tiden men om Engelholmarna kommer upp med bollen i anfall så trycks de ner i sarghörnen och där tar våra taggade backar hand om bollen. När slutsignalen ljuder så är lyckan total!

Kvartsfinalen kändes som en final för våra grabbar och de kämpade som Svarta Pantrar, krigade, offrade sig, slet, skönspelade, spred glädje, svettades, sprang som hungriga leoparder på savannen hela matchen igenom utan att tröttna. När vi kommer upp i denna nivå på vårt spel så skulle vi nog kunna slå nästan vilket lag som helst. Att vi sedan slår en av våra värsta konkurrenter gör inte saken sämre. Att dessutom hålla nollan gör att det känns fantastiskt.

Våra Svarta Pantrar har gjort en hjälte insatts!

Nyckeln till dagens seger var nog ett uppdämt behov att få ta skalpen på Engelholm. I dagens fight så skapade detta behovet en extra fighting spirit hos våra grabbar och detta gjorde att vi spelade på det sättet som vi har strävat efter hela säsongen. Spela enkelt, låt bollen göra jobbet, ligg tätt på motståndarna och ha fantastiskt roligt!