söndag 5 februari 2012

ÅKIBS – FBC Engelholm 6-4 (2-1,2-1,2-2)

Första perioden börjar i högt tempo som det alltid gör när vi möter Engelholm. Det är Åstorp som får den första riktigt vassa målchansen. Det är Fabian som träffar stolpen klockrent. Vid 6:05 så åker Engelholm på dagens första utvisning på slag. Engelholm försvarar sig bra och även om vi kontrollerar bollen genom hela powerplayet så kommer vi inte till några vassa avslut. Vid 10:13 så tar Engelholm ledningen genom ett snabbt uppspel och avslut på högerkanten. Detta verkade slänga på ett extra vedträd i kaminen hos våra killar. Benjamin får tag i bollen i mitten och rusar upp på Engelholms planhalva. Istället för att gå in på målet så gör han en vid 360 graders bågning till höger om målet. Engelholmsspelarna hinner helt enkelt med och Benjamin avslutar med att stänka in bollen i målet. Vi har kvitterat till 1-1 vid 10:32. Vi skickar in tredjelinen som är heta för dagen. Jonte slår en lång löpboll till Linus som tar den med sig från hörnet vidare in bakom Engelholmskassen. På värsta Foppa manér så skickar han in bollen vid första stolpen och Viktor är med på noterna och forcerar in 2-1 vid 11:28.

Andra perioden börjar med en smakstart. Det är Benjamin som kommer med fart i mitten. Bollen studsar och hoppar men Benjamin lyckas trolla from bollen till Victor som klipper till bollen på halvvolley och vid 2:00 så sitter 3-1. I Engelholmsanfallet efter så jagar Viktor bollen över planen och i sin iver över att ta bollen så åker han på två min för upprepade slag. Vi skickar in boxen och de neutraliserar Engelholms anfall totalt. Vi 5:44 så tacklas Oliver i ryggen så han flyger in i sargen. Det resulterar i 2 min för otillåten trängning för Engelholms forwarden. Vi skickar in Powerplay formationen och de lirar runt bollen kontrollerat och efter ett par försök till avslut så tar Victor med sig bollen bakom kassen och dyker upp som gubben i lådan till höger om kassen och där spelar han in bollen till Pontus i som står och lurar i slottet. Pontus gör inget misstag utan trycker in 4-1 målet distinkt. Engelholm är inte helt ofarliga och Oskar får göra en kanon räddning på ett snabbt skott vid en kontring. Vi kladdar till det lite för oss i slutet av perioden då först Jonte misslyckas med ett uppspel och sedan Martin efter att ha tagit tillbaka bollen från Engelholm i försvaret sedan tappat bollen framför egen kasse. Engelholm får då ett gratisskott som de gör 4-2 på vid 11:47. Det var lite snörpligt, då det kändes som att vi nu hade matchen helt i våra händer. Det hängde mer ett mål för oss i luften än en reducering för Engelholm.

Tredjeperioden börjar Engelholm med ett massivt tryck och de kämpar och sliter för att komma tillbaka in i matchen. De lyfter upp spelet och kommer i kontring efter kontring. De lyckas få oss ur balans. 4-3 reduceringen kommer på ett rappt skott från vänsterkanten som går i högra stolpen och in i målet vid 5:14. 4-4 kvitteringen kommer efter en bågning på vänstersidan och bollen sitter högt till vänster om Oskar i kassen. Det morras lite i vårt bås bland killarna. Engelholm är nu riktigt heta och Oskar får göra en grym räddning till och detta höjer moralen i laget. Dryga minuten senare så återtar vi ledningen. Det är Rikard som bryter ner från backplats och stänker in 5-4 bollen i högra krysset vid 7:38. Nu kokar det i hallen! Nu stuvar vi om i laget och går ner på folk för att höja vårt tempo och säkra segern. Benjamin kliver in som backkollega till Martin och Linus tar Benjamins plats i andra femman. Grabbarna får order om att inte ta några chansavslut som kan ge Engelholm kontringsmöjligheter. Vi håller bollen kontrollerat på Engelholms planhalva och spelar av tiden. Niko gör ett fantastiskt jobb då han retfullt trollar med bollen utom räckhåll för Englholmsförsvararna bakom deras egen kasse och kan på detta sätt döda dryga 40 sekunder. Vi rullar runt bollen inom laget och Engelholm får inte vara med mycket i spelet. Det är grinigt i Engelholmslaget och snacket på planen är inte helt rumsrent från deras sida. Vid 12:24 så tar Engelholm Time-Out. De försöker pressa på och tar även ut målvakten som en sista kraftsamling under slutminuten. Vi spelar smart och enkelt och Victor tar bollen och vänder spelet på högerkanten. När han har dragit på sig backen spelar han över bollen till en helt fri Linus i mitten som lägger bollen i mål som man sätter sista spiken i kistan när klockan står på 14:55.

Dagens match är en fighting seger där vi jobbar som ett lag genom hela matchen. Vid 4-1 så kändes det så tryggt att vi nog trodde att det skulle bli både 5-1 och 6-1 men det visade sig att Engelholm var vassare än så och de lyckades komma tillbaka till 4-4 innan vi vaknade till igen. När Rikard gör 5-4 så kändes det som att luften gick ur dem och de började fokusera på fel saker och vi kan kontrollera ledningen matchen ut. Som vanligt blev det en spännande match mot Engelholm och det är denna typ av matcher som gör att spelarna utvecklas.

Härligt jobbat grabbar!

Bonny, Thomas, Göran och Daniel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar