lördag 2 mars 2013

Falun Lördag Eftermiddag

Semifinal mot Skälby. Detta gäng består av 14 killar som spelar i Västmanlands distriktslag. Detta gäng vann SM för distriktslag nyss så vi hade en tuff uppgift framför oss. Men vi hade bestämt oss för att skrälla och det började bra.
Direkt tar vi tag i taktpinnen. Niko gör 1-0 i första bytet efter en sällsynt balansakt med klubba och boll. I bytet efter skaffar vi oss ett frislag. På den inövade varianten som följer gör Niko 2-0. Skälby som är stora favoriter till att vinna hela SM är pressade. Vi spelar mycket mycket bra och har flera lägen att gå ifrån till 3-0. det tar till 15 minuten innan Skälby kan reducera. Trots en ribbträff blir det inga fler mål. Vi går till pausvila med en ledning i en mycket välspelad match.
Tyvärr får Skälby in en boll lite för snabbt i andra och börjar ta över matchen. Dom pressar stenhårt och skakar fram målchanser på löpande band. Följaktligen gör dom  både 3-2 och 4-2 innan vi börjar få ordning på styrkorna igen. Nu har vi ett par chanser att närma oss men bollen vill inte in. I stället kan Västmanland, förlåt Skälby göra 5-2 och nu känns det tungt. Huvudena hänger och motståndarna är alldeles för bra för att tappa detta. I känner att vi är slagna och Skälby gör 6-2 innan domaren blåser av tillställningen.
Tuffast möjliga motstånd men stundtals spelar vi riktigt riktigt bra. Förlust ja, men detta var nog en nyttig erfarenhet för våra grabbar. Trots lite tårar ska vi inte vara allt för ledsna för förlusten. Vi bjöd favoriterna på betydligt tuffare motstånd än dom räknat med. Samma inställning i kväll tack så ska vi nog ro hem en bronsmedalj.