lördag 2 mars 2013

Lägesrapport från Falun



Efter en lång färd och en kort natt stod vi på vår första träning i F/K Arena. Här spelar normalt Falun SSL bandy och nu skulle vi göra det till vårt revir. Killarna verkade lite sega men humöret var på topp inför kvällens match.
Det blev en lång dag innan vi skulle spela och det var tur för vi hade mycket att göra. Livesändningen skulle fixas, det var VM i skidor och vi hade en hel del mat att käka. Livesändningen gick det så där med men maten slank ner och den var riktigt, riktigt god.
Mätta och något något spända anlände vi till hallen för vår första match i detta slutspel. För motståndet stod Marstrand som har varit med här tre år i rad.



Matchen startar lite avvaktande. Bägge lagen känner sig för och vågar inte ta tag i taktpinnen, men långsamt börjar vi få kontroll på händelserna på plan. Vi äger bollen mer än motståndarna och får de flesta heta lägen. Men det dröjer innan vi får utdelning. Det tar ett par ramträffar innan bollen ligger i nätet. På en inövad variant går bollen till Adam som klipper till direkt och vi är i ledningen efter 8:10. Marstrand försöker öka tempot men vi har ganska bra koll och det blir mest skott långt utifrån som Simon plockar ganska enkelt. Domarnivån är ganska låg i matchen och en viss irritation sprider sig i truppen. Lite svagt av oss kan tyckas men det är ganska hög anspänning i matchen och vi vill väl kanske lite väl mycket. Men vi är i förarsättet inför andra perioden och det är ju bra.
Andra perioden börjar på ett utmärkt sätt. Pontus slår en lyra till en framrusande Fabian H. Normala killar tar ner en sån här boll, men inte Fabbe. Han klipper till direkt på wolly och skickar in bollen i nättaket. MAGI PÅ HÖG NIVÅ!!!! När vi väl får ordning på kameran ska vi lägga upp detta direkt. Efter detta mattas Marstrand ordentligt och våra backar kan lugnt kontrollera spelet utan någon nämnvärd press.När sen Benjamin rundar kassen och lägger in 3-0 mellan benen på målvakten känns det helt klar som att matchen är vår. Enda gången vi blir lite oroliga är när Marstrand bryter ett uppspel och gör 3-1.  Men klockan står på 18:52 och det är egentligen ingen fara. För att lugna oss ordentligt bjuder Nico och Fabian H oss på ett bländande klapp klapp spel. Det resulterar i att Nico rullar in 4-1 och segern är vår och vi är i semifinal.
Lite nervösa i vår första match lyckas vi hålla nerverna under kontroll. Det är trotsa allt ganska stort att vara här. Motståndarna var här för tredje gången och har en rutin som vi inte har. Fast än att vi inte gör en klockren insats är det egentligen inget snack om vem som är starkast. En eloge till killarna. Nu går vi och lägger oss och drömmer om semifinalen mot Skälby i morgon.
Thomas, Mats och Lennart.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar