lördag 9 oktober 2010

Å/K IBS - Hjärnarp IBK 14-3

14-3 (4-1,4-2,6-0)
Första Perioden
Vi drar igång matchen i högt tempo och redan efter 1:27 så tar de Svarta Pantrarna ledningen med 1-0. Det är Viktor som får på ett backskott med hög fart. Den går via en Hjärnarpsklubba in i mål. Vid 2:19 åker Hjärnarp på en 2minutare för otillåten trängning. Hjärnarp håller undan bra men med bara sekunder kvar så stänker vi in bollen. Spelet börjar från backplats genom Martin på vänsterkanten som passar Fabian nere i vänster hörnet. Fabian skickar upp bollen till Pontus som väntar mitt i slottet. Pontus spinner runt på en femöring och drar iväg bollen stenhårt till vänster om målvakten. Läckert! Spelet väger nu lite och vi kommer inte till avslut. Hjärnarp fiskar tag i bollen och får iväg en lös studsare mot mål. Den träffar Viktors högra sko av storlek 46 som är helt omöjlig att missa. Via 46:an så studsar bollen i en låg båge snörpligt över Oskars ben, 2-1 vid 7:01. Vid 9:36 så får vi se ett fantastiskt uppspel. Det är Niko som kommer med fart på högerkanten och han slår en diagonal pass över på vensterkanten till Fabian. Fabian skickar bollen vidare med express till Pontus som kommer mitt i banan och bombar in bollen högt i mål otagligt för Hjärnaps keeper, 3-1. Vid 11:36 så ljuder kanonen från Björnås. Det är nämnligen Rikard som bombar på målet. Med skräck i ögonen räddar keepern och släpper en retur som Linus snappar upp och slår in med en enhands backhand till 4-1.

Andra Perioden
2:02 händer det som vi gick igenom innan matchen. Vi skulle köra ett bus byte. Vi skickar hela laget på byte men när Hjärnarp också går på byte så vänder vi. Det är Fabian som står bakom tricket och han lägger ett frislag från vänster om målvakten upp till Niko som är helt fri. Hela Hjärnarp har ju gått på byte. Niko kan enkelt prickskjuta in bollen till 5-1. Härligt grabbar! 2:43 så smäller det igen. Det är Rikard som slår en pass till Linus som stänker in bollen högt till 6-1! 3:00 så får Hjärnarp till en kontrin och kommer förbi vår backlinje. Med fart så lyckas de få in bollen och reducerar till 6-2. 5:12 så snappar Fabian upp bollen och slår en snabb passning till Pontus som inte tvekar utan skickar in 7-2 i kassen. Åter så tappar vi markeringarna i backlinjen och släpper igenom Hjärnarp. Martin verkar ha fått låna Nikos magiska löparskor och hinner upp Hjärnarps forwarden och avväpnar honom på ett elegant sätt. Tyvärr så höll inte domaren med utan han dömmer straff och skickar Martin till båset, tid 5:43. Hjärnarpsspelaren sätter fart och stänker upp bollen i vänstra krysset otagbart för Oskar. 8:14 så lackar Dennis till och trycker till en Hjärnarps spelare. Det blev Snickerboa för Dennis. Trägubben har Dennis lovat att visa upp på måndagsträningen. Båda lagen lider nu av någon övertändning och Fabian och en Hjärnarpsspelare blir lite för kramsugna och får ut i båset och kyla av sig. 8-3 kommer vid 12:57. Det är Kanonen från Björnås som tar ton och åter är Linus med framför mål och vispar in returen. Den sitter högt i högra krysset. Från mitten av perioden så tappar vi fart och vilja i laget. Vi tappar fart och spel.

Tredje Perioden
Inför tredje perioden så har vi gått ner på folk till 2 femmor för att få upp tempot igen. Detta verkar har tänt laget ordentligt för redan efter 13 sekunder så sitter 9-3. Det är Fabian som slår en boll in i slottet till Pontus. Bollen studsar lite och Pontus lägger den till rätta för att sedan vispar upp den i högra krysset. 3:17 så sitter tian. Det är Linus som slår ett pass från vänstra hörnet till en kallande Oliver. Oliver skickar in bollen i en tillsynes tom kasse då målvakten inte hinner med sidoförflyttningen. 11-3 kommer vid 3:37. Det är vår egen Ferrari som kommer på högerkanten i 150 knutar och drar om hela Hjärnarp. Han passar sedan till Fabian som stänker upp bollen högt i målet. 12-3 kommer vid 6:05. Det är Benjamin som sätter bollen i kassen efter en pass från Linus. Vi går nu upp till 3 femmor igen och släpper in våra andra hungriga Svarta Pantrar som fått känna på bänken en stund. Det är nu helt annan fart på dem och de krigar och sliter. 13:17 så gör vi 13-3 åter är det Kanonen från Björnås som ljuder och nu går kanonkulan hela vägen in i mål. Rickard kliver ut ur kanonröken med ett leende på läpparna. 14:27 så avslutas dagens målkalas. Linus kommer med fart på vänsterkanten och tar ett snabbt avslut som målvakten inte kan hålla. Bollen droppar ned framför en bollhungrig Kim som smäcker till bollen på backhand med kraft och bollen sitter i målet till 14-3.

Permiären är avklarad och vi får vara nöjda med insattsen och premiärneverna kan vi nu lämna bakom oss. Vi tappar lite fart och spel i mitten av andra men det fixade vi till när vi gick ner på folk i ett par minuter för att driva upp tempot igen. Det är bra kämpar glädje i laget och vi kämpar och sliter tillsammans och vi vinner som ett lag idag. Bra jobbat grabbar.

Bonny & Thomas

5 kommentarer:

  1. härlig seger idag killar;)

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat idag gubbar!

    SvaraRadera
  3. Bra spelat grabbar forsätt så här så blir det roligt att följa era matcher. Stephan

    SvaraRadera
  4. Stabil seger. Det ser bra ut killar. Fortsätt så. /Mats

    SvaraRadera