lördag 16 oktober 2010

IK Södra Dal - Å/K IBS 1-8

IK Södra Dal - Å/K IBS 1-8 (1-1,0-2,0-5)

Första Perioden
Spelet böljar fram och tillbaka och Södra Dal ställer helt klart upp till match och kämpar tappert. Det dröjer redan till 8:47 innan något av lagen gör mål. Det är Södra Dal som gör mål. Linus kämpar till sig bollen nere i vänstra hörnet och slår in den till Viktor som listigt har smygit ner från backplats. I skottögonblicket så hinner Södra Dal backen före Viktor och slår in bollen i egen kasse, 0-1. 9:15 så gör åter Södra Dal mål fast på rätt håll. Vi tappar markering på mitten och Södra Dal forwarden kommer fri med Erik i en kontring och kan lägga in bollen till 1-1. Detta var inte den start som vi hade hoppats på.

Andra Perioden
Vid 1:30 så får Kim smaka på en liten flygtripp. Det inte till Kreta utan ut över sargen och in i en madrass. Södra Dal backen åker ut 2 min för hårt spel. Vi tar nu tag i spelet och börjar rulla boll. Vi får dock kämpa på till 3:25 innan vi får in bollen. Benjamin tar ett frislag ifrån högra hörnet och slår en perfekt smörpassning till Niko som klipper till direkt. Smack och vi har 1-2 på tavlan. Spelet är inget skönlir nu under andra perioden och vi kommer in i Södra Dals låga tempo. Detta gynnar inte oss. Vi lyckas ändå att få in en boll till i andra perioden. Det är åter Benjamin och Niko som samspelar. Benjamin kommer in bakom Södra Dal kassen och slår in boll över till Niko som står på vänsterkanten i en tillsynes fullständigt död vinkel utan möjlighet att göra mål. Detta verkar inte Niko förstå utan han klipper till bollen och lyckas på ett omöjligt sätt få in bollen ändå till 1-3 vid 9:47.

Tredje Perioden
Inför tredje perioden så bestämer vi oss för att stuva om i laget för att få lite mer fart i benen och höja tempot rejält igen. Vi hinner inte utnyttja detta för redan efter 42 sekunder åker Dennis ut 2 min för hårt spel. Detta känns tungt för hela laget. Det visar sig att det inte alls kommer att bli som vi alla trodde. Våra Svarta Pantrar(Röda, dagen till ära) kämpar och sliter håller bollen inom laget och Södra Dal får knappast låna bollen. Vi får ett frislag till höger om Erik på egen planhalva. Linus klipper till bollen så den går över Södra Dal försvaret och Fabian kommer i full nitti och klipper till bollen på backhand volley och den dansar in mellan benen på Södra Dal målvakten 1-4, 1:55. Lyckan är total och samtliga spelare springer in på planen inklusive Dennis som sitter i utvisningsbåset. Detta visade sig inte vara tillåtet så Dennis fick ytterligare 2 minuter för "Felaktigt beträdande av spelplan". Med blandad lycka återvänder Å/K spelarna till båset. Åter är det Å/K som tar hand om bollen och Södra Dal får knappt låna bollen. Å/K pressar på så att en Södra Dal back får slå bollen hemmåt till målvakten som inte verkar vara riktigt med. Han bara sparkar ut bollen till höger om sig där en förvånad Linus får den mitt på klubban. Linus klipper till och målvakten får den mitt i magen. Linus som är het som en komet på väg genom atmosvären i 40000km/h ger sig inte utan knycker tillbaka bollen och stänker in bollen i kassen på andra försöket till 1-5 vid 3:29. Målvakten är inte helt nöjd och kliver frustrerat av banan, detta efter vi har gjort två mål i nummerärt underläge. Då vi har haft de 5 första minuterna i nummerärt underläge och ändå gått till en betryggande ledning så bestämde vi oss snabbt att ställa om laget så att alla fick vara med och lira igen. Våra Svarta Pantrar fortsätter att trumma på och vid 6:34 sitter 1-6. Det är Fabian som från vänster hörn slår en riktig macka till Pontus som kommer med fart in mot slottet. Pontus klipper till på direkten med en svepande dragning. Vi tar över spelet mer och mer och Södra Dal som bara har åtta utespelare med sig till matchen börjar att krokna. Vid 11:32 kommer 1-7. Det är Martin som slår en långboll genom hela Södra Dal försvaret till Rikard som elegant tunnlar in bollen i kassen. Spiken i kistan kommer vid 12:27. Det är Fabian som slår en listig löpboll som går kors över banan till Pontus med fart ute på vänster kanten. Pontus skickar bollen vidare över till Dennis som står på höger sidan om målvakten. Den målvakts förflyttningen blir helt omöjlig så Dennis kan enkelt vispa in bollen i tom kasse och fastställa slutresultatet till 1-8 efter detta mönster anfall!

Dagens match börjar lite trevande och Södra Dal står upp och kämpar på riktigt bra i första perioden. Vi får inte heller riktigt fart på benen i andra heller. Först i tredje perioden kommer vi upp till vår normala standard och det syns tydligt att vi fullständigt äger spelet på plan och det är med glädje som vi leker oss igenom sista perioden. En eloge ska helt klart Södra Dal ha för att de behåller sitt humör och inte blir fysiska i tredje perioden när vi lägger i en extra växel och deras ork börjar ta slut.