lördag 23 oktober 2010

Å/K IBS - Malmö FBC 4-5

Å/K IBS - Malmö FBC 4-5 (1-2,3-3,0-0)

Första Perioden
Spelet drar igång i hög fart och båda lagen krigar om bollen. Vi har chanser på båda hållen men det är Malmö som är hetast. 11:36 så spräcker Malmö nollan, 0-1. De får ett frislag vid Oskars högra sida bakom mål. Se slår in bollen till en inrusande Malmö back som slår in bollen snyggt. 12:00 så kommer nästa stjärnsmäll, 0-2. Bollen kommer med hög fart genom en crosspassning till högersidan. Forwarden klipper till med ett direktskott och bollen går lågt mellan benen på Oskar. 13:02 så reducerar vi till 1-2. Det är Linus som slår en läcker passning till Rikard framför mål som stänker upp bollen i nättaket. 14:06 så åker Malmö på en tvåa för att han lämnade kvar sin trasiga klubba på planen. Tyvärr så lyckas vi inte utnyttja detta numerära överläge.

Andra Perioden
Vi trycker på högt upp i banan och både Pontus och Rikard provar sina bössor men utan resultat. Vid 5:13 så utökar Malmö sin ldening till 1-3 genom en kontring. vid 8:52 så kontrar de in 1-4. Vi har tappat allt spel och kommer på efterkälken hela tiden. Malmö spelar smart och backar hem och försvarar sig bra när vi går upp i anfall. Vid 10:54 så lyckas vi reducera till 2-4. Vi får ett frislag uppe till vänser på banan. Rikard passar till Niko som är helt fri mitt i slottet. Niko vispar till direkt men målvakten är med men släpper en retur. Niko är het och provar igen och stänker in bollen. 12:08 så reducerar vi till 3-4. Det är Viktor J. som slår ett frislag från egen planhalva. Bollen går i en ög båge över Malmö försvaret. Rikard rycker i mellan backarna och snappar upp bollen och vispar in den i kassen. 12:43 så är Richard på krigsstigen och muckar med en Malmöspelare allt annat än kärlek uppstår och de får kyla ner sig 2 min var i snickerboa. Med 4 mot 4 på planen så surrar de Svarta Pantrarna som bålgetingar på Malmös planhalva. Till slut så lyckas Benjamin får fram en smörpass till Niko som skjuter en och sedan två gånger innan bollen ramlar in bakom mälvakten till 4-4. Malmö tar nu Time Out så de har tappat en 1-4 ledning på ett par minuter. Vi tar direkt tag i taktpinnen och Ferrarin Niko ritar lakridsstreck i höger hörnet och trollar upp ett par Malmö spelare på läktaren men när den vagörande passningen kommer så blir det en felpass istället. Vid 14:07 åker skogshuggaren Linus ut 2 minuter för slag när han brutalt kapar en Malmöklubba. Detta utnyttjar Malmö direkt och redan efter 5 sekunder gör de 4-5. Bollen är Oskar på med hjälmen och hela hallen hör det klingande ljudet när bolen går via hjälmen och in i mål.

Tredje Perioden
Malmö fortsätter att spela smart och backar hem och försvarar sig när vi får bollen. Vid 5:30 så fångar Niko upp en indianare och priskjuter på mål. Tyvärr så är målvakten med på noterna. 8:24 så skickar Victor H. en Malmöspelare över sargen och får 2 min i snickerboa. Innan den utvisningen är klar så lyckas Linus skicka en ytterligare spelare på en flyfärd så nu hade vi två i snickerboa. När vi väl kommer in på planen så lyckas vi inte komma till något avslut. Vid 13:10 tå tar vi Time Out för att samla våra styrkor för en sista attack. Vi trycker på för fullt och plockar även ut Oskar när det är 30 sekunder kvar men Malmö lyckas hålla undan och matchen rinner oss ur händerna.

I dagens match så spelar Malmö smart och backar hem och försvarar sig på ett listigt sätt. De trycker ut oss i sarghörnen och vi kommer inte till skott. Vi har 4 skott på mål i första och 3 i andra och ynka 2 i tredje. Detta är något som vi måste jobba mycket på! Vi måste skjuta mycket mer!!! Under matchen får vi även gå ner på folk för att komma upp i tempo men vi lyckas ändå inte gå hela vägen i denna matchen. Vi har fått många lärdommar av dagens match och vi har mycket att jobba på under veckans träningar.

Övrigt att notera är att våra nya uppvärmningströjor och matchställ var ursnygga! Den kampen vann vi utan tvivel!

Bonny, Thomas och Göran.

2 kommentarer:

  1. Det var spännande för oss på läktaren!! Killarna var jättefina i sina nya kläder! /Cina

    SvaraRadera
  2. Bra kämpat killar!! Ni var ursnygga i era nya kläder/ UllaCarin

    SvaraRadera