lördag 30 oktober 2010

Newbody Cup 2010-10-30

Martin blev utsedd till dagens buse!

Munka Ljungby - Å/K IBS 5-4 (4-2,1-2)

Dagens första match började lite sömnigt för våra Svarta Pantrar och på ett par minuter så lyckades Munka gå upp i en 3 målsledning. Erik tröttnar i målet och lämnar över till Oskar. Munka utökar direkt med en boll som dansar retligt över Oskars kropp för att sedan leta sig in i målet. 4-0 efter första halva perioden kändes tungt. Men då vaknade vi till och jobbade oss in i matchen. Niko snappar upp en retur som han vispar in och vi har reducerat till 4-1. 4-2 kommer en stund senare. Martin tar ett gatulopp på högerkanten och spelar in till Rikard på vänster kant. Rikard klipper till direkt och den sitter i kassen!

Andra perioden åker Munka på en utvisning och med bara 7 sekunder kvar på den så åker de på en till. Vi får nu spela 5 mot tre och har vår chans. Frislaget ligger mitt i slottet. Fabian ställer sig vid bollen. Till höger står Niko och måttar skott och siktar in sig. Fabian slår passen men lurar hela Munka försvaret när han slår bollen till en helt omarkerad Pontus som står på vänster sida istället. Pontus stänker elegant upp den i krysset och vi har reducerat till 4-3. Nu tänds ett hopp i våra Svarta Pantrar. Tyvärr så åker Pontus på en utvisning för slag. Munka lyckas utöka till 5-3. Vi kämpar på och sliter och jobbar och tar mer och mer över matchen och när Rikard reducerar till 5-4 känns det helt välförtjänt. Vi lägger nu ytterligare en växel och trycker på och driver upp tempot för att kvittera men Munka står emot. Med bara minuten kvar på matchen tar vi ut Oskar för att slänga in en spelare till. Niko hoppar in och får ett kanonläge på vänsterkanten. Tyvärr så måste han lägga om bollen innan han skjuter och bollen tar i burgaveln. Det är med förskräckelse som Munka vinner denna matchen.

FC Helsingborg 1 - Å/K IBS 4-5(3-1,1-4)

Vi får en precis lika dålig start på denna matchen som förra. FCH tar ledningen med 1-0 efter en felpass på vänsterkanten. Forwarden kliver in och stänker in bollen. Rikard åker på 2 min för protest. Sedan kommer 2-0 när vi går bort oss på vänster kanten. Vi krigar och kämpar men det vill sig inte. Vips så var det dags igen. Niko åker på 2 min för protest. Nu kommer 3-0. FCH kommer på höger kanten med fart och slår över en kross boll till vänsterkanten och Oskar hinner inte med den omöjliga sidoförflyttningen och vi har 3-0 på tavlan. Det blir en liten väckarklocka för Rikard får ett läge med målvakten och bombar på men målvakten är med. Rikard snappar upp sin egen retur som han lägger in till 3-1. Vi jobbar oss mer och mer in i matchen och har nu ett spelövertag.

Andra perioden får en betydligt bättre start. Bollen går som på ett snöre runt i anfallszonen och det slutar med att Niko slår en pass till Fabian som med en halvvolleybackhand klipper till bollen och den dansar in bakom målvakten. Hela laget dansar in på planen. Under periodpausen har vi pratat om hur viktigt det är att man ställer upp rätt vid frislag. Detta gick in hos Oliver och Viktor. Vid ett frislag vid mitten slår Oliver en kort pass till Viktor som har laddat för kung och fosterland med den långa stora bössan! Bollen går som ett skott och sitter i kassen. Vi har reducerat till 3-3! Vi har stuvat om lite i laget och släppt in en bollhungrig Emil på planen och det visade sig vara ett genidrag. Emil tar fart på högerkanten och snurrar up en FCH back på läktaren och får sedan på en riktig ärta som sitter högt i målet 3-4. Nu dansar laget in på planen igen! Vi trycker på och trycker på men FCH håller undan. Just som vi börjar känna oss trygga så händer det som inte får hända. Vi tappar positioner och FCH lyckas reducera till 4-4. Med minuter kvar på klockan så ökar vi igen. VI måste ha en seger med och för att ha en chans att gå vidare. Linus och Emil kämpar och sliter och Linus får iväg en pass till Emil som vispar in 4-5 och de Svarta Pantrarna dansar igen! Med minuter kvar på klockan så spelar vi smart och håller bollen för att döda tid. FCH får upp bollen på vår planhalva och tar ut målvakten. Benjamin får chansen att sätta bollen i tom kasse men matchen slutar 4-5.

Å/K IBS - FBC Engelholm Svarta 4-0(2-0,2-0)

I denna matchen vill vi inte ha en så dålig start som vi har haft i de andra så vi trycker på Engelholm direkt från start. Vi har spelet och radar upp chans på chans men Engelholmsmålvakten storspelar. Han gör den ena fantomräddningen efter den andra. I detta läget så är det vi som är kungar på planen och har spelet. Efter dryga halva perioden så får Engelholm en spelvändning och vänder om spelet och får till en riktigt bra chans på mål. Bollen letar sig in i kassen bakom Oskar och det känns väldigt orättvist att Engelholm får göra 1-0 efter vårt spelövertag. Martin blir sur och kastar klubban i frustration. För detta får han 2+10 min. Vi klarar utvisningen men har kommit ur balans efter detta. Engelholm utökar till 2-0 med ett skott från mitten. Oliver som står framför kassen trycks ner av en Engelholmspelare och bollen studsar in i mål.

I början av tredje perioden så lyckas en Engelholms forward med en liten pirruet och får på ett skott i slutet av den och vi har 3-0 på tavlan. Att 4-0 kommer lite senare gör inte saken bättre. Vi tappar nu koncentrationen och matchen har glidit oss ur händerna. Engelholm fick en 2 minutare men vi lyckas inte få in bollen. I slutet av matchen så åker Martin på en 2 minutare för att han slår bort bollen inför ett frislag.

Summering av dagen.

Med lite tur så hade vi kunnat vinna första matchen. Andra matchen börjar tungt men vi jobbar oss tillbaka och vinner. Starkt jobbat. I tredje matchen så hade kunnat fått en helt annan matchbild om vi hade lyckats spräcka nollan under den tid när vi hade spelövertag i början av första. Våra Svarta Pantrar gör en riktigt bra insatts idag. Vi är mycket nöjda med vad de har presterat. När man sitter ner och tänker på varje spelare individuelt så känner man sig stolt över dem. Vilka spelare vi har! Tänker man sedan på dem tillsammans, vilket lag! När vi coacher ändrar och dirigerar om laget så lyssnar de och det är inga sura miner när någon får sitta ett par byten och lämna plats för någon annan som ska få sin chans. Det visar på en god kamratskap och en härlig lagmoral.