torsdag 4 augusti 2011

Båstad Outdoor Open, Viken dag!

Stanstad – Å/K IBS 0-4 (0-3,0-1)
Det känns lite oväntat att vi tar ledningen med 0-1. Det är Benjamin som kommer på vänsterkanten och slår in en boll till Rikard som vispar in i målet. Vi tar över spelet mer och mer och Stanstad har svårt att hänga med i vårt snabba passningspel. 0-2 kommer efter att Fabian kommer i mitten från vänsterkanten och får på ett skott som slickar golvet och sitter tätt vid högra stolpen. Stanstad är inte helt ofarliga och får på ett skott som Oskar lyckas rädda trots att den går mellan benen på honom. Mot slutet av första perioden så kommer Niko på vänsterkanten och bryter in mot mitten och gör bort en sedan två Stanstad spelare när han viker i en båge över på högersidan för att slå över bollen till Pontus som har ställt sig i skottläge till vänster om målvakten. Niko levererar mackan och Pontus har bara att vräka in bollen i tom bur för målvakten hinner inte med sidoförflyttningen.
Andra perioden hinner bara börja när Pontus har en rökare i ribban. Niko åker kort senar på 2 min för slag. Vi reder ut utvisningen och direkt när Niko har kommit in så åker Stanstad på en 2 minutare. Nu blir det bollrullning och vi lyckas trycka in 0-4 och punktera matchen. Det är Martin som från backplats på högerkanten slår fram bollen till Rasmus. Rasmus tittar upp och ser Riokard på andra sidan ren framför kassen och Rasmus slår en perfekt smörpass till Rikard som bara har att raka in bollen i kassen. Stanstad hinner åka på en 2:a till innan matchen tar slut men det blir inget mål på den.
Å/K IBS - Engelholm 5-1 (2-0,3-1)
Matchen drar igång och det där är inte Engelholm som tar tag i taktpinnen utan de backar hem på egen planhalva och spelar på försvar. Inte oss emot för vi är ett offensivt så det kunde inte passa oss bättre. 1-0 är ett samspel mellan Niko och Fabian. Niko kommer på högerkanten och skickar in bollen till Fabisn som står och lurpassar till vänster om målvakten. Fabian tvekar inte utan vispar in bollen elegant i kassen. 2-0 kommer efter att Pontus har gjort bort en Engelholmare på vänsterkanten. Pontus löper sedan upp i banan och skickar in bollen till Niko som kommer med fart i mitten. Niko nyper till bollen och den sitter stenhårt i kassen. Erik får visa sig i kassen och elegant plockar ett par riktigare rökare från Engelholmarna. Vi får se ett par riktigt blixtsnabba räddningar av Erik.
Andra perioden kommer Emil på vänserkanten vänder bort en spelare och skickar fram bollen till Rikard som har laddar bössan. Bollen sitter lågt vid vänstra stolpen, 3-0. Engelholm åker på en 2 minutare och vi trycker på men får inte in bollen. Kort efter utvisningen så löper Benjamin med fart på högerkanten nästan ner i motsåndarhörnet. Han slår sedan bollen diagonalt bakåt till Emil på vänsterkanten och Emil är målsugen och skjuter ett skott som målvaket tar men Emil tycker att bollen ska in så han tar returen själv och trycker in den till 4-0. 5-0 kommer att gå till på ett liknande sätt. Det är åter Benjamin som kommer på högerkanten. Han bryter in mot mål och trycker till bollen men den går via målis ut till Rikard som stänker in returen. Tyvärr får inte Erik hålla nollan för Emils klubba går av på mitten mitt i ett uppspel och det friställer två engelholmare med Erik som är helt chanslös. Ett tröstmål får de väl vara värda för att de spelade juste genom hela matchen som slutar 5-1.
Malmhaug – Å/K IBS 3-3 (2-1,1-2)
Det är Malmhuag som är hungrigast i starten och får snabbt in 1-0. Vi jobbar oss in i matchen och kan ett par minuter senare reducera till 1-1. Det är Benjamin som kommer på högerkanten och spelar in bollen till Rikard som trycker in bollen högt till vänster om målvakten. Malmhaug trummar på och tar åter ledningen med 2-1 efter en missförstånd mellan backarna. Malmhaug åker på 2 min för otillåten trängning men de lyckas stå emot vår anstormning.
Andra perioden kommer vi igång lite bättre och vi kan reducera till 2-2. Det är Jonathan som får på ett skott som det ramlar ner en retur till Fabian som inte tvekar utan stänker in bollen. I mitten av perioden så kommer Niko med fart i mitten och får skjuta två gånger innan bollrackaren vill sig in till 2-3. Vi spelar nu smart och försöker dra ut på tiden men i slutet av perioden så lyckas en Malmhaugt spelare få kommer fri och kvittera till 3-3. Det kändes helt ok och vi spelade smart perioden ut och avslutade seriespelet som gruppspelssegrare.
Semifinal
Lindås – Å/K IBS 2-0 (0-0, 0-2)
Det är Lindås som tar tag i taktpinnen och håller den mer eller mindre genom hela matchen. Vi är uppe ibland och får lite chanser men våra grabbar är lite trötta och slitna efter dagens macher. En som inte var trött var Oskar i kassen som plockade allt i första preioden. Det bombades på mål och Oskar plockade bollarna som om det var enkla lyror. Det är inget snack om att det är Oskar som håller kvar oss i denna matchen.
Andra peioden fortsätter i samma anda och grabbarna kämpar och sliter för att hålla undan Lindås spelarna som var betydligt större än våra grabbar. När det endast är 2 minuter kvar så lyckas de få in 1-0 när vi inte lyckas rensa undan bollen framför Oskar. Vi blir då tvingade till att lyfta upp spelet och Lindås kan rättvist trycka in 2-0 på en kontring.

Summering av dagen.
Vi åkte till Båstad Outdoor Open för P16 med vårt P15 lag som till största del består av P14 spelare. Vi hade förväntningen att vi skulle få lite träning och var beredda på att åka på ett par riktiga lusingar och få åka och bada efter dem. Så blev det inte! Våra spelare visade att de har högre klass än så. Vi går obesegrade igenom gruppspelet och bjuder upp till match mot Lindås som senare vinner hela turneringen. Vi slutar på tredjeplats i en turnering för P16. Ni ska helt klart sträcka på er grabbar!