Å/K IBS - Malmö FBC 6 - 2

Å/K IBS – Malmö FBC

6 – 2 (1-1, 3-0, 2-1)

Period 1

Matchen börjar nervöst från båda lagen och spelet böljar fram och tillbaka. Redan efter 2:59 så får Malmö en spelare utvisad för hårt spel. Vi spelar rätt okej i vårt följande powerplay och vi lyckas göra mål efter ett snyggt inspel av Pontus till Victor H som lägger in bollen kyligt under målvakten 1 – 0. Lite nöjda med stundens allvar så lyckas dock Malmö sticka upp och kvittera i bytet efter vårt mål. Detta mål tillkommer för att man inte pratar och vi springer runt och lyckas inte få bort bollen och Malmö forwarden kan slå in bollen, ställningen är nu 1 – 1 och klockan står på 6:19. Nästa anfall så är det vår duktige målvakt Oskar att visa upp sig och han gör en fantom räddning redan i anfallet efter Malmös mål. Vi tackar för den räddningen. Niko drar och sliter på motståndarens höger sida och han vinner boll och slår en passning till Pontus som drar på ett skott på mål. Malmös duktige målvakt räddar detta skott och vi får frislag i ena hörnet. I anfallet efter går vi bort oss när Jontes skott tar på motståndaren och Malmö får till en kontring. Bollen är på vårt in i vårt mål efter att Oskar har blivit överspelad. Som väl är så hinner Niko ta bollen precis innan mållinjen och vi går till pausvila med ställningen 1- 1.

Period 2

Redan efter 2:46 in i perioden så får vi utvisning det är vår Fabian som åker ut för upprepade slag inom laget och vi skall spela box play. Vi spelar riktigt bra och Malmö kommer inte till några farliga avslut. 5:43 så får åter bortalaget sin andra utvisning och detta för protest mot domslut. Nu börjar vi hitta varandra bra i powerplay och bollen går som på ett snöre mellan spelarna. Men vi lyckas inte få mål denna gång, dock har vi en hel del avslut. 7:50 in i perioden så smäller det så det står härliga till. Fabian klipper till med ett vollyskott från vänstersidan och bollen sitt i målvaktens bortre kryss. Läcker framspelning av Benjamin, som lyfter bollen över motståndarens klubba. 8:37 så är det dags igen, nu är det Victor H som efter riktigt grovjobb spelar fram till Rikard som står framför målvakten och slår till bollen ett par gånger. Första skottet tar målvakten, men andra skottet kan han inte hålla. Bra Rikard att stå kvar och ta sin egen retur. 9:08 så får Malmö ett frislag i vår zon och Viktor J går ner och täcker för skott, ser riktigt bra ut när han med sin storlek utnyttjar den på rätt sätt. Viktor tar själv hand om bollen och spelar den enkelt vidare till Benjamin. Enkelt och bra, helt enligt skolboken. 9:39 är det åter dags för Malmö att få sin tredje utvisning för protest mot domslut. Vi spelar ett riktigt bra powerplay nu och vi skapar många chanser. 11:28 så spelar Fabian snyggt fram Victor H som inte gör något misstag utan sätter bollen enkelt i målvaktens högra hörn. Vi har nu 4-1 och vi spelar bättre och bättre allt medan Malmö koncentrerar sig på vad domarna gör. För efter vårt mål så är det nästa Malmö spelare att åka ut på botbänken. Nu är det dags för nästa protest mot domslut. Malmö reder dock ut detta powerplay. Emil har några fina fram spelningar och Rasmus gör en hel del fina instick och har även några fina skott, i slutet av perioden. Vi går till pausvila med 4 – 1.
Period 3

Perioden hinner bli hela 0:50 sekunder in i perioden innan det är dags för Pontus att bli utvisad. Efter en kamp av Pontus och Malmöspelaren, så åker Pontus ut får hårt spel. Vi spelar riktigt bra i detta boxplay och vi har fler anfall även vad Malmö har. Tror knappt de fick röra bollen under detta boxplay. Niko och Fabian har lekstuga nere i Malmös zon och de har en del avslut på mål, som Malmös målvakt lyckas rädda. Backarna spelar stabilt och ger inte Malmö spelarna något utrymme alls. Vi får även se några fina kombinationer. Där våra backar kommer med flera skott, Oliver hade ett par skott som målvakten lyckades styra ut. Men efter 4:40 så strular vi åter i vår försvarszon och Malmö kan göra 4 – 2. Vi biter ihop och redan bytet efter, 5:21 är Martin ute på äventyr och får till ett skott som målvakten inte lyckas hålla. Snyggt framspelad av sin back kollega Jonte. Tiden är nu 5:21 och ställningen 5- 2. 6:25 åker vår hård spelande back Jonte ut för hårt spel och får sitta av 2 minuter för detta. 9:25 är det dags igen för mål, nu är det Niko som säkert lägger in bollen i mål. Pontus står åter för en underbar passning och vi har 6 – 2. Här tar nu Malmö timeout och vi lugnar ner våra killar. Vi fortsätter att spela runt på ett bra sätt. Rasmus har skott läge och drar på skott efter skott, Malmös målvakt är nu omutlig och plockar allt. Matchen slutar 6 – 2.

Vi börjar lite nervöst, men det släpper efter vår första period. Våra backar spelar stabilt, framför allt i andra och tredje perioden. Oskar gör några kanonräddningar.
Våra centrar plockar i princip allt som finns att plocka på mittplan och är mycket delaktiga i våra uppspel. Våra forward rör sig bra och är spelbara hela tiden. Det är tufft att möta oss när vi spelar som vi gör idag. Alla hjälps åt och vi kan enkelt vinna denna match. Vi hade även lineup och lite aktiviteter innan och under match, så det blev en härlig inramning av matchen. Tack Adam och Emil L. Tack för ännu en underhållande match grabbar!