söndag 9 oktober 2011

Munka-Ljungby IBK – Å/K IBS 4-3

Munka-Ljungby IBK – Å/K IBS 4-3 (0-2,2-0,2-1)

Första perioden ställer vi upp med andra femman mot Munkas första för att matcha försvar mot anfall och vise versa. Det visar sig vara ett bra drag för Munka kommer inte till några vassa avslut medan vi för matchen på ett säkert sätt. 1-0 kommer vid 3:14. Det Fabian som från vänsterkanten spelar snett bakåt in mot mitten till en helt fri Jonathan. Jonathan vispar till med ett direktskott och kollen sitter hårt i kassen. Vi trummar vidare och för spelet självsäkert och stabilt. 0-2 kommer inte helt oväntat vid 8:08. Martin snappar upp en boll i mitten och spelar rappt över till Fabian på högerkanten. Fabian klipper till direkt och resolut. Bollen sitter hårt och högt i kassen. Vi har fler chanser men lyckas inte sätta dem. Munka har ett par lägen men dem plockar Oskar i kassen enkelt. Det känns som att vi har matchen som i en liten ask.

Andra perioden börjar i samma anda men vi tappar mer och mer koncentration och slarvar och släpper in Munka mer och mer in i matchen. När vi sedan slarvar vid ett byta så är vi 6 spelare på planen och Fabian får gå till snickerboa vid 4:21 och avtjäna ett straff för felaktigt byte även om det inte var han som kommit fel i femman. Vi slänger in Boxplay formationen och de gör ett strålande jobb och håller Munka på stången i drygt 1:30 men sedan kommer en snabb löpning på högerkanten och Oliver följer forwarden men han lyckas få till ett skott i flykten som trillar in bakom Oskar vid 5:52. Nu blir vi osäkra och tappar positioner. Vi vinner inte längre närkamper som i första perioden. Vid 8:19 så ringer det igen. Bollen kommer från högerbacken och spelas fram till vänster forward som klipper till direkt och vi har 2-2. Vi kämpar och sliter men det vill sig inte längre.

Tredje perioden försöker vi och försöker men det vill sig bara inte. Munka tar bara mer och mer över i matchen och vi tappar mark mest hela tiden. Vid 10:44 så ger vi bort bollen i ett uppspel då gör Munka en snabb spelvariant som vi inte hänger med i. Bollen går från högerbacken över till vänster forward som snabbt spelar in i mitten och centern kan vipa in 3-2. Nu blir vi helt skakiga och börjar spela odisciplinerat. Viktor slår en pass igenom mitten från backplats bollen tar på en Munkaspelare i midjehöjd och de får ett gratis friläge som de tackar och tar emot. Oskar är chanslös i målet när de trycker in 4-2 vid 12:41. Vi tar nu Time-Out för att formera om styrkorna. Detta ger resultat nästan direkt. Vi spelar som om vi var en man mer på planen och bollen går som på snöre som vi är vana vid. Bollen går från Martin till Fabian bakom målet på högersidan. Han skickar vidare bollen till Pontus på andra sidan som slår in den till Niko framför målet som stänker in förlösande 4-3 vid 13:02. Vid 13:27 så åker Munka på 2 min för upprepade förseelser. Vi får nu en gyllene chans att reducera. Vi spelar runt bollen men stressar för mycket och kommer inte till avslut. Vid 14:12 så förgylls chansen ytterligare när Munka åker på ytterligare en utvisning för högklubba. Nu blir vi så uppstressade att vi inte lyckas med något och Munka kan avgå som segrare i matchen.

Dagens match börjar precis som vi hade tänkt med stabilt spelövertag men ju längre matchen lider så kommer vi av oss. Med slarv och misstag så bjuder vi in Munka i matchen och vi orkar inte ta tillbaka den. Vi har lite att gå igenom i veckan för att förbättra vårt spel.

Nu laddar vi om för nästa match till helgen!