lördag 15 oktober 2011

ÅKIBS – FC Skurup 4-3

ÅKIBS – FC Skurup 4-3(2-2,0-0,2-0)

Första perioden rivstartas igång direkt med full fart. Fabian vinner tekningen till Pontus som snabbt jobbar ner bollen till vänster om målvakten. Han spelar upp bollen till en framrusande Niko som kommer perfekt in i slottet och vispar in 1-0 efter bara 7 sekunder! Vilken kanonstart! Vi försöker trumma på men det känna som att vi tar det lite onödigt lugnt och ibland känns det som att vi tror att vi redan har vunnit matchen. Vid 5:01 så åker Victor på 2 min för otillåten trängning vid kamp om bollen nära i vänstra hörnet. Skurupspelaren åker på en flygtur så lite busigt var det allt av Victor. Vi skickar in boxplay formationen och vi lyckas hålla undan i dryga minuten men sedan tappar vi markeringarna när Skurup spelar bollen snabbt bakom Eriks kasse och sedan skickar Skurup forwarden in bollen på Foppa manér till en helt fri spelare framför kassen som bara har att lägga in bollen till 1-1 vid 6:18. Vi svarar snabbt och vid anfallet senare plockar Erik bollen och snabbt sätter bollen i spel på vänsterkanten. Niko slår snabbt bollen vidare till Fabian som kommer med fart i mitten och Fabian trycker hårt in bollen högt till vänster om målvakten till 2-1 vid 6:46. Matchen rullar på och även om vi har mycket boll så blir det lite Hawaii av det. Vid 10:43 så åker vi på dagens andra utvisning. Det är en boll som går via en klubba i en hög båge och när den droppar ner så tar den mitt i huvudet på Oliver som inte hinner ducka undan för bollen. 2 min för Nick blir det. Vi håller undan i försvaret men vid dryga 11 min så får FC Skurup ett frislag framme till höger i slottet bara några meter från målet . De lägger upp bollen och slår frislaget och bollen går över. Domaren blåser då av och säger att han inte har blåst igång spelet. De lägger upp bollen igen och skjuter över. Domaren blåser då av och säger att han inte har blåst igång spelet denna gång heller. De får en ny chans trots stora protester från våra spelare. Nu lägger de frislaget och de petar och sedan skjuter. Erik räddar men returen studsar rakt ut i slottet till en fri Skurupspelare som rakar in bollen i målet till 2-2. Tja vad ska man säga. Får man tre chanser på ett frislag så ska man väl sätta minst en…

Andra perioden hinner bara bli 1:38 när Skurup tar ledningen med 2-3. Vi
går bort oss helt i anfallet och Skurup får komma 4 mot 2 i en kontring. Våra backar blir enkelt överspelade och Erik hinner inte med i den omöjliga sidoförflyttningen och Skurups högerforward kan enkelt lägga in bollen i tom kasse. Efter detta forsätter perioden i ett mediokert tempo och gör flera farliga indianare som lyckligtvis inte ger resultat. Skurup spelar smart och tar sönder vårt spel. Vi kommer av oss och spelar Hawaii bandy utan att ens bli solbrända.

Tredje perioden börjar vi med nytändning efter att vi har stuvat om i laget för att få igång vårt spel igen. Vi håller mer boll och jobbar bättre inom laget men vi kommer inte till några giftiga avslut. Vi peppar grabbarna i båset att de ska spela med lugn och att det så småningom kommer. Vid 8:44 så åker Skurup på 2 min för felaktigt avstånd. Det är Pontus som smart slår bollen på en Skurup spelares ben direkt då han inte hinner förflytta sig till rätt avstånd. Bittert för en förargad Skurup spelare, men mycket listigt av Pontus. Vi skickar in vår powerplay formation och vi behöver inte lång tid på oss att reducera till 3-3. Pontus spelar upp bollen från backplats till en framrusande Martin på högerkanten. Martin drar till med ett snabbt handledsskott och bollen sitter hårt till vänster om målvakten vid 9:10. Vi trummar på och vid en snabb spelvändning så skickar Rikard bollen från mitten av planen upp på målet och bollen tar på målvakten och ramlar ut framför kassen och där står Max beredd och snabbt vispar in returen till 4-3 vid 10:37 och jublet i hallen är totalt. FC Skurup tar nu Time-Out. Vi snackar ihop oss och ska nu spela smart. Vi leder och vill bara att tiden ska gå. Vid varje avblåsning när vi har frislag byter vi för att tiden ska gå. Massor med byten blir det och tiden går och matchen håller på att rulla Skurup ur händerna. Vi håller bollen på Skurups planhalva och spelar tryggt och smart. Vid 14:38 så åker Skurup ut 2min för upprepade förseelser. Vi tar Time-Out och snackar ihop spelarna att bara döda tiden. Vi håller nu bollen inom laget men bara sekunder kvar så går vi bort oss och vi tappar markeringarna när en hungrig Skurup spelare bryter en passning. Han kommer med fart på högerkanten och Martin jobbar ifatt. Hesa Fredrik ljuder och våra spelare höjer armarna i luften till seger. Erik reser sig i målet av lycka. Då skjuter Skurup spelaren och bollen går in i målet till höger om Erik och domaren blåser i pipan och ger tecken för mål. Nu utbryter kalabalik! Vi kan inte tro att det är sant och domaren står på sig. Det är inte förrän Skurups tränare går fram till domarna och förklarar att det inte var mål som domarna ger sig och visar att det inte var mål och att segern var vår. Nu blir det jubel igen!

I dagens match kommer vi inte igång med vårt spel och Skurup spelar smart och neutraliserar oss. Detta gör att vi blir nervösa och slår indianare och gör saker som vi inte brukar. Vi lyckas inte hålla tätt i boxen på någon av våra utvisningar vilket är märkligt med tanke på hur bra boxen har fungerat på träningarna i veckan. Vi har mer att slipa på. Dock ska vi ge grabbarna en eloge för den fantastiska upphämtningen i tredjeperioden.

Vi ligger nu tvåa i serien och vi ska göra allt vi kan för hålla oss kvar i toppen.

All heder till FC Skurups tränare som ärligt och rakryggat talade om för domaren att det inte var mål i den underliga situationen i slutet av matchen!

Bonny, Thomas, Göran & Daniel.

1 kommentar:

  1. Trots att vår son Jonte Träfot ejkunde spela så var vi ju tvungna att kolla!Vilken match det blev då!!Mål efter 7sek till oss-för att senare ligga under med 3-2 till att senare vinna med 4-3 det tack vare att de gjorde icke godkänt mål på övertid!!! Max var den som satte avgörande 4-3 målet,grattis o välkommmen till HÄRLIGA ÅKIBS/Pia

    SvaraRadera