söndag 23 oktober 2011

FBC Engelholm - Å/K IBS 3 - 2

(1-0, 2-1, 0-1)

Period 1

Matchen börjar som vanligt med ett högt tempo, det brukar det alltid göra när vi möts. Spelet böljar fram och tillbaka och bägge lagen har skott på mål. 4:07 så får Engelholm en chans när vi går bort oss lite uppe på deras planhalva och det blir till en kontring. Det är Engelholms Alexander Bengtsson som drar in i mitten och lägger en fin passning till en fristående forward som drar till direkt och 1-0 är ett faktum. Pontus har ett fint inspel till Fabian, men han lyckas inte sätta bollen i mål. Vi fortsätter att kriga och vi kommer mer och mer in i matchen. Vi känner att vi är bra med i matchen. Vi har en del kombinationer som borde gett utdelning. När klockan står på 13:20 så har Engelholm ett skott som tar i Oskars hjälm. I slutet så har Victor H ett skott på mål och Max var framme för att plocka returen, men vi lyckas inte få in bollen i målet.

Period 2

Inför denna period fick vi stuva om i femmorna eftersom Linus G hade fått näsblod och det ville inte sluta blöda. Och efter 0:21 i perioden så får Engelholm på en långboll som går till Robin Häggström. Han bågar in i banan och sätter bollen snyggt i mål. Nu visste vi om att Robin brukar göra detta och vi hade pratat om detta tidigare, men vi lyckades inte stoppa det denna gång. 3:58 så lyckas vi äntligen få utdelning för vårt hårda arbete. Det är Victor H som själv jobbar till sig denna chans och när han vinner boll så går han mot mål och drar till ett skott som tar ribban in. En härlig känsla för oss på bänken och det var precis detta vi behövde. Linus kommer nu åter in i matchen och vi stuvar om femmorna igen som vi hade från början. Vi lyckas hålla upp ett bra tempo och chanserna avlöser varandra. Oskar får göra några fantastiska räddningar och Engelholms målvakten likaså. Men 9:07 så gör Engelholm ytterligare ett mål efter klapp, klapp spel där vi står och sover 3-1. Det var inte precis vad vi behövde just nu. Men vi ger oss aldrig och när kockan är på 11:39 så har vi ytterligare en chans, där Max är framme och plockar returen efter skott från Victor H.

Period 3

Nu måste vi öka tempot och därför har vi gjorde vi lite ändringar. Tempot höjdes en hel del och vi skapar massor av chanser och vi tar många skott. Men efter 2:57 så åker vi på en utvisning och det är Oliver som åker ut för att han står för nära vid ett frislag. Det märks inte att vi spelar med en man mindre för vi äger nästan bollen under hela tiden. Och Engelholm åker också på en utvisning vid 4:16 för upprepade slag och vi får spela fyra mot fyra. 10:42 in i perioden så får vi äntligen utdelning. Det är Fabian som spelar in till Pontus som enkelt hänger in bollen bakom Engelholms målvakten och vi har nu 3-2. Vi pressar allt mer och Engelholm blir mer och mer tillbaka pressade och slutar att anfalla. Vi har ett enormt övertag nu. Vi har gett oss banne på att ta med poängen till Åstorp. Men vi lyckas inte få in bollen i mål. Pontus har några skott som går strax utanför, Fabian har skott på mål som målvakten plockar. Niko snappar upp en boll och går förbi backen, men i det avgörande läget hoppar bollen över klubban. Vi har några backskott och när klockan står på 13:50 så har Victor H ett skott som hela hallen trodde skulle gå in i mål. Men Engelholms målvakten gör en kanon räddning och vi tror inte det är sant. Deras målvakt som var Engelholms klart bäste spelare stoppade oss idag. Matchen slutar 3-2.

Vi gör en bra match i det stor hela. Dock måste vi få slut på alla våra indianare och konstiga uppspel. Det håller inte på denna nivå, här är lagen alldeles för bra. Positivt idag är att vi vinner skott statistiken med 15 – 23 (5-8, 6-5, 4-10). Vi måste även ha mer fokus på våra avslut. Det är bra att vi skjuter och tar avslut och det visar vi inte minst i sista perioden. Kanske vi skulle spela lite annorlunda idag, samtidigt så tycker vi att det var bra att alla fick spela. Vi har fortfarande en hel del att jobba med, men vi börjar hittat tillbaka till vårt spel. Tror att detta kan bli ett riktigt bra år för oss om vi fortsätter så här. Oskar gör en bra match idag igen, nu hade han inte så väldigt mycket att göra. Tack båda lagen för en underhållande match.

1 kommentar:

  1. Jag var och tittade på matchen och tycker ni borde haft oavgjort. Sen tycker jag att Olivers utvisning var märklig, bollen låg inte stilla. Nu vet jag inte var reglerna säger.
    Zachris höll med Farfar att domaren tog ett konstigt beslut.

    SvaraRadera