söndag 11 december 2011

ÅKIBS – Höllviken 6-0

ÅKIBS – Höllviken 6-0 (2-0,2-0,2-0)
Första perioden drar igång med fart från båda lagen men när tredje kedjan kommer in så händer det. Det är Jonte som ska slå en passning från vänsterkanten upp i mitten som han snubblar till i passningstillfället så att det blir en underlig bana på bollen. Den kommer så småningom fram till sin tilltänkta adress hos Rasmus på högerkanten. Rasmus provar bössan men målvakten är med men lämnar dock retur. Viktor rusar med fart och kraft in i mot kassen och trycker resolut in returen till 1-0 vid 01:25. Vi får se ett mycket böljande spel och båda lagen har chanser men målvakterna är med. Vid 07:21 är det åter dags för tredje kedjan. Det är Höllviken som kommer på en snabb kontring men uppe vid mitten så jobbar killen men planens längsta räckvidd ifatt och knycker tillbaka bollen till ÅKIBS. Viktor Slår snabbt upp bollen till Rasmus på högerkanten. Rasmus skickar bollen vidare till Linus på vänsterkanten, han drar sin gubbe och kliver in och utmanar målvakten. Utan att tveka så stänker Linus upp bollen högt till höger om målvakten till 2-0. Höllviken är inte nöjda med resultatet och jobbar på och sätter press på ÅK kassen i omgångar med sina snabba kontringar men planens gigant Erik plockar boll efter boll och levererar ut till utespelarna snabbt och håller på så sätt bra press på Höllviken som aldrig riktigt får ta det lugnt. Höllviken får en kontring men Jonte jobbar ifatt och trycker till Höllviken spelaren med axeln så att han flyger. Perfekt axel mot axel tyckte vi. Straff och utvisning för hårt spel tyckte domaren. Tiden står på 13:47 och Höllvikens straffläggare kliver fram och gör sig beredd. Erik sätter sig på platts i målet. Erik sitter långt ute från målet för att täcka av skott och på så sätt tvingar straffläggaren att försöka dra honom. Är det en list som ska fungera? Iskallt väntar Erik ut sin motståndare och öppnar en lucka till vänster om sig och på så sätt får honom att gå ditt Erik vill. Vid dragningsögonblicket så sveper Erik elegant med sitt högerben undan bollen och räddar därmed straffen. Spelarna väller in på planen för att gratulera. Detta blev en kick för Erik och hela laget. Boxen kommer in och spelar som gudar. Oliver kämpar och sliter i hörnet och dödar tid. Victor krigar över banan och Höllviken får inte komma till några riktiga avslut och vi kan gå till period vila med 2-0.

Andra perioden drar igång i samma fartfyllda tempo och redan efter 2:41 så utökar vi till 3-0. Det är Pontus och Fabian som krigar i vänsterhörnet. Pontus petar fram bollen till Fabien som går en vid båge från hörnet och upp i slottet. Han tar skott och bollen sitter stenhårt i nättaket, KA-TCHING! Spelet blir stundtals lite Hawaii för det blir chanser på båda hållen om vart annat. Men Erik spelar som en gud i kassen och plockar allt som inte utespelarna håller undan. Höllviken provar på att ha en spelare som ligger högt bakom våra backar och på så sätt dra isär vårt lag. Erik och våra backar hjälps åt på ett bra sätt för att för att eliminera hotet. De får aldrig chans att utnyttja sin list. Rickard tar ett hårt skott från backplats uppe i mitten returen ramlar ner framför en bollhungrig Victor som snabbt vispar in returen till 4-0 vid 9:11. Trotts 4-0 inför sista så känns det som att Höllviken vill mera så vi manar på spelarna till fortsatt tryck mot deras kasse.

Tredje perioden börjar som de andra i bra tempo. Båda lagen sattsar framåt och bollarna haglar mot de båda målvakterna. Det är bra fart i spelet och Martin kommer från backplats och löper i en båge in mot mitten medriktning mot vänster sidan och drar på så sätt listigt med sig Höllvikenförsvaret. Benjamin blir nu helt fri på högerkanten och jodå, Martin passar en helt fri Benjamin som bara har att stänka in bollen till höger om målvakten till 5-0 vid 6:02. Minuterna senare så får vi se ett mönsteranfall. Det är Fabian som spelar bollen till Pontus på vänsterkanten som blir helt ren men en målvakt som är på fel sida. Istället för att sätta bollen i tom kassa så spelar han över till Niko och nu är målvakten om möjligt ännu mer överspelad. Men Niko blir så förvånad att han får bollen att han skjuter utanför. Vid 9:58 så är första kedjan åter inne och nu går det bättre. Niko kommer på högerkanten med fart. Han spelar snabbt in till Fabian i mitten som elegant skarvar bollen vidare till Pontus på vänsterkanten som bara har att raka in bollen i tom kasse till 6-0. Höllviken tar nu Time-Out för att få ordning på sitt spel. Vi ställer nu in oss på att döda tiden och se till att Höllviken inte kan få till något framåt. Vid 10:58 så trycks Viktor över sargen i vänstra hörnet i på Höllvikensplanhalva. Höllvikenspelaren åker på 2 min för otillåten trängning Viktor blir sur för att hans klubba gått av och när han reser sig och knuffar till Höllvikenspelaren och får då 2 min för hårt spel. Det blir att åka på klubbshopping på söndag. Vi skickar in boxplay formationen och döda tid. Vi håller bollen och ser till att Höllviken inte får några farliga chanser framåt. När båda lagen blir fulltaliga så befäster vi oss i anfallet och stannar där tills matchen nästan är slut. Då tar vi ett kanske lite onödigt skott och Höllviken får en sista chans i en kontring men våra hungriga backar är med på noterna och avvärjer anfallet.

Siffrorna 6-0 i dagens match kanske inte helt avspeglar matchen. Höllviken var inte på något sätt ett dåligt lag utan satt press på oss och tvingade oss att vara på tårna genom hela matchen. Nyckeln till dagens vinst låg nog i försvaret. Vi hjälptes åt i försvaret, forwards och centrar jobbar hem och stöttar. Backarna spelar smart och enkelt och inte minst Erik som nog hade säsongens bästa match spikade igen kassen på ett föredömligt sätt! Har man ett så bra försvar så kommer målen att ramla in framåt och så blev det med. Extra kul med matchen var att det var tredje kedjan som visade vägen i första perioden med två strutar! Vi hoppas att det nu har lossnat där och att vi får se fler poäng av dessa hungriga spelare i kommande matcher.

En extra eloge går till Höllviken som står upp och spelar sportsligt genom hela matchen trotts frustration att inte få hål på vår kasse.

Härlig insatts idag grabbar!

Bonny, Thomas & Göran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar