söndag 18 december 2011

Vidare i NewBody Cup!

ÅKIBS – Kustens IF 8-0(2-0,6-0)
Första perioden börjar med fart. Båda lagen spelar taggat med. Tacktiken för dagen var att ligga högt uppe i banan och stressa på Kustens backar vid uppspel. Vid 2:19 kommer en boll som kommer i en hög bana och droppar rakt ner i huvudet på Max som inte vet var han ska bli av. Det blir 2 min i snickerboa för Nick. Vi skickar in boxen som håller undan på ett exemplariskt sätt och Kusten får inte någon riktig chans vi hinner dock med två riktigt farliga kontringar i boxen. Vid 8:08 så sitter första målet. Det är Fabian som gör grovarbetet först till höger bakom Kusten kassen. Han tunnlar elegant Kusten backen och går sedan vidare bakom kassen för att spela fram till Pontus till vänster om målet. Pontus stänker upp bollen i högra krysset till 1-0. Vi tar mer och mer tag i matchen och Kusten får lite ströchanser men Erik spikar igen. Vid 15:33 så sitter 2-0. Vi bombar friskt på målet och tillslut så ramlar bollen ner framför Victor som vispar in bollen till höger om målvakten.
Andra perioden börjar med böljande spel och båda lagen försöker ta kommandot i matchen och vi får vänta ända till 8:30 innan det blir mål. Det är Rikard som från backplats testar bössan med ett hårt skott. Målvakten kan inte hålla bollen utan returen ramlar ut till Max som skickar bollen på mål. Efter lite studsar så ramlar bollen in bakom målvakten till 3-0.  Vid 9:25 så brakar store Viktor ihop med en Kusten spelare och det blir lite gruff. Båda grabbarna åker på 2 min för hårt spel men Kusten spelaren kan inte hålla tungan i styr och får ytterligare 2-10. Vi börjar med 4 mot 4. Vi håller här bollen men lyckas inte sätta dit bollen. När vi sedan blir 5 mot 4 så börjar det lossna och vid 12:59 så smäller det i kassen igen. Victor kommer listigt bakom kassen med fart och spelar upp till Pontus på vänsterkanten och pangar på med ett direktskott som sitter i högra krysset till 4-0. Strax efter får de en kontring med ett skott som sitter i vänstra stolpen och studsar ut i banan igen under Erik. En bra målvakt ska ha tur heter det. Efter detta börjar den berömda ketchup effekten. Ett uppdämt behov att göra mål infinner sig och vi får se en fantastisk propaganda innebandy av högsta klass! 5-0 kommer efter att Martin jobbar upp bollen på högerkanten och spelar fram till Linus. Linus kliver in i banan och smäcker upp bollen i målvaktens högra kryss vid 14:31. 14:58 så är det dags igen. Pontus står på vänsterkanten och spelar in till Niko i mitten som skickar bollen vidare Fabian på högerkanten som bara stänker upp bollen i mål till 6-0. Vid 16:27 så vräks Benjamin över sargen och det blir 2 min i båset för Kusten spelaren. Vi skickar in Powerplay formationen och efter att ha lirat runt bollen ett par varv så är det dags att ta avslut. Victor spelar upp bollen från backplats till Pontus ute till vänster som med ”One-Touch” skickar bollen vidare till Benjamin mitt i slottet. Benjamin som vill ge igen på sin flygtur stänker in bollen till 7-0. Spiken i kistan sitter vid 19:08. Det är Niko som från högerkanten bågar in mot mitten och när han förväntas skjuta spelar han listigt till Pontus på vänsterkanten som stänker in 8-0.
Matchen gick i högt tempo och efter första perioden var det ännu öppet om vem som skulle ta hem matchen. När 3-0 kom så kändes det tryggt och när 4-0 kom så släppte det för grabbarna och bollen gick som på ett snöre hela tiden. Kusten gav nog upp i detta läge och vi kunde leka in de sista målen till publikens förtjusning. Matchens citat fäller Thomas: ”Ta det lugnt grabbar vi leder med 5-0”. Nu var det så att vi ledde med 6-0 vid det tillfället. Ett extra grattis till Erik som nollar andra matchen i rad!
FBC Engelholm – ÅKIBS 2-5 (2-2,0-3)
Första perioden börjar i högt tempo som det brukar när de här båda lagen möts. Första kontringen har Engelholm och när skottet kommer så tar det Oskar som sitter på knä och kollen tar på högerknät ut till höger om Oskar. Det är dock Åstorp som sätter 0-1 vid 7:49. Det är Benjamin som kommer i mitten och spelar bollen ut mot vänsterkanten till Victor som kommer med fart in i banan. Skottet sitter lågt under målvakten i hans sidoförflyttning. Vid 11:06 åker Max på 2 min för slag. Engelholm lyfter upp spelet och lyckas få på ett skott som de är hetast på returen på vilket resulterar i 1-1 vid 12:21. Vi trummar på men vi får ingen utdelning. När sedan Engelholm gör 2-1 vid 17:59 så känns det inte helt rättvist även om målet var snyggt, inget snack om det. Skulle det bli en sådan här match igen där vi inte får utdelning på våra chanser. Så blev det inte för när det är knappa minuten kvar så får Niko bollen i högra hörnet bakom Engelholmskassen. Passen kommer från Fabian. Niko bågar upp i en vid båge genom hela slottet och väntar iskallt ut målvakten tills han kommer ur balans. Då skickar Niko upp bollen i det tomma målet till 2-2 och nu känns det bättre igen.
Andra perioden kommer vi ut taggade till tänderna. Vi driver upp spelet och Max får chansen att trycka in 2-3 efter dryga minuten men målvakten får en fot emellan. Vid 4:11 så händer det! Niko har bollen på högerkanten och spelar bollen back till Oliver på backplats. Oliver tar satts och vispar till med klubban och får på det där ruskiga dragskottet som vi har sett så många gånger på träningarna på sista tiden. Bollen går stenhårt med en svag skruv genom hela anfallzonen upp i högra krysset. Vilket jubel! Självförtroendet stiger mer och mer i laget, nu har vi Engelholm på kroken. Engelholm tappar mer och mer av bollinnehavet och vid 6:24 så tar de Time-Out. Vi tackar för det och snackar ihop våra grabbar. Det blir inte riktigt vad de hadet tänkt sig för vid 6:55 så sätter vi 2-4. Det är Pontus som kommer på vänsterkanten och spelar in bollen till Fabian som med ”One-Touch” skickar den vidare till Niko som stänker in bollen efter att ha gjort en minibåge till höger om målvakten. Engelholm får på en vass kontring tar ut bollen på vänsterkanten. Engelholmaren söker sin kollega på högersidan men Oskar är med genom en grym benparad och bryter en passning som hade friställt en Engelholmsspelare. Viktig räddning! Vi spelar nu smart och dödar tid genom att hålla i bollen och inte ta några onödiga avslut. Vi rullar runt och det skapar viss frustration för Engelholm. Vid 15:41 så brakar Martin ihop med en Engelholmare på mitten. Båda får 2 min i snickerboa. Vi spelar 4 mot 4 och även här rullar vi boll smart. Vid 17:04 så åker en Engelholmare ut 2 min för hårt spel. Vi skickar in Powerplay formationen och med en ynka sekund kvar på utvisningen så stänker vi in 2-5. Det är Oskar som snabbt kastar upp bollen på högerkanten till Niko som spelar bollen vidare till Victor som stänker in bollen vid 19:03. Oskars utkast var så perfekt så att det skulle varit värt en assist. Med bara en sekund kvar på klockan så får Engelholm sin sista utvisning och sekunden senare kan vi stolt skrika ut vår glädje till segern.
Vi spelar smart och håller i bollen på ett tryggt sätt genom hela matchen. När Engelholm gör 2-1 så känns det lite bittert men våra grabbar trummar på och ger aldrig upp. Vi nöter och nöter på deras försvar och det ger så småningom utdelning. Engelholms målvakt brukar vara ett spöke för oss men idag så spelade vi respektlöst med självförtroende och det gav utdelning. I dag var vi det hungrigaste laget utan tvekan!

Efter dagens prestation så har vi gått vidare till andra omgången i SM med en målskillnad på hela 13-2. Det är enormt med tanke på vilka andra lag vi hade i gruppen. Var stolta idag grabbar för dagen till ära är ni KUNGAR!

Vi vill även passa på och tacka alla föräldrar som har ställt upp och hjälpt till att genomföra denna dagen, utan er hade detta inte varit möjligt. Ni är våra hjältar som jobbar i det fördolda. Tack!
Stolta tränare,
Bonny, Thomas & Göran!

6 kommentarer:

  1. Underbart!! Ni är bäst! / Cina

    SvaraRadera
  2. Vilken helg! Idag var ni gryma killar, tack för uppvisningen.

    //Thomas

    SvaraRadera
  3. Vilka matcher ni gör; på lördagen o de 2 stora matcherna idag! Så grymt bra på ALLA sätt/ stolt supporter o mamma

    SvaraRadera
  4. Helt undebart o va åstorpssupporter ni e grymma killar mvh.hjatte

    SvaraRadera
  5. helt fantastisk avslutning på Sverige ses igen nästa onsdag ;) !! Erik

    SvaraRadera
  6. Erik ha det gott på semestern! Träna hårt där nere, du får ju inte tappa din fina form. 1 mål på 3 matcher, imponerande.

    Mvh Thomas

    SvaraRadera