lördag 17 december 2011

Gårdariket - Å/K IBS

6 – 3 (1-2, 3-0, 2-1)

Idag bar resan av till Vellinge för match mot serieledande Gårdariket. Vi var framme i lagom tid och killarna var väl förbereda.

Period 1

Matchen startar i ett högt tempo och tufft i närkamperna, precis som en toppmatch skall göra. Spelet böljar fram och tillbaka. 7:47 in i matchen så tar vi ledningen med 1-0 genom Pontus snyggt assisterad av Niko. Tyvärr så varar inte glädjen särskilt länge för redan efter 9:14 så kvitterar Gårdariket med ett skott från backplats. Spelet är väldigt fysiskt och det blir många avblåsningar. När klockan står på 13:49 så är det dags igen för ett mål. Återigen är det Pontus som gör mål och läcker framspelad av Fabian och vi har 1-2. Här håller nu en av våra ledare på att ramla över sargen. Det måste ha påverkat deras målvakt, eller vad tror Ni? Vi håller detta perioden ut och känner att vi är på gång. Vi får dock inte många frislag med oss i denna period, trots att vi är lika goda med både slag och fysiskt spel. Men vi har i alla fall 1-2.

Period 2

Börjar i lika högt tempo och Gårdariket stressar våra backar så vi blir lite stressade i våra uppspel. 4:21 så åker vi på en utvisning och det är Max som åker ut för hårt spel. Vi spelar riktigt bra i boxen och vi är glada när vi blir fulltaliga igen. 8:46 så lyckas dock Gårdariket få hål på oss igen med ett skott utifrån och det står nu 2-2. Vi peppar laget och det är bra snack på bänken. När vi återigen blir tillbaka pressade åker vi på nästa utvisning. Nu är det Jonte´s tur att uppsöka botbänken. Nu går det 17 sekunder sedan är bollen i målet igen och Gårdariket tar ledningen med 3-2. Vi hänger lite med huvudet, men vi ger oss inte. 13:31 så gör Gårdariket mål igen. Detta uppkommer efter strul framför eget mål och här skulle det vara avblåst tidigare. Dock är domaren av en annan åsikt och dömer mål???!!!??? Frustrationen stiger vårt lag och vi känner att nu har vi både Gårdariket och domaren emot oss. Vi får inte många frislag med oss, men vi har massor emot oss. Vi går till pausvila med 4-2 underläge.

Period 3

Vi går ner på två femmor inför denna period för att få upp tempot. 1:09 tar Victor H tag i bollen från egen planhalva och tråcklar sig igenom hemma försvaret och gör snyggt 4-3. Nu vaknar vi till liv igen och vi kör på som bara den. Vi skapar många chanser, men vi får inte in bollen. Jag ljuger inte om vi har 4 st stolpträffar, men bollen vill inte in. När Benjamin får läge framför mål tror alla att nu blev det mål. Men nej då, bollen kommer ut igen efter att ha träffat stolpen. Niko tar bollen nere i höger hörnet och rusar in framför och rundar målvakten och blir bryskt nerdragen. Här får vi inte ens frislag utan domare dömer frislag för Gårdariket. Hallå!! Satt domaren och fika eller? Hur kan man missa detta. Hans domar kollega vänder sig om till oss på bänken och säger att han måste lite på sin kollega?? Ta tag i det istället, menade vi. Vi viker inte ner oss utan kör på som bara den. Snöpligt nog så gör Gårdariket mål efter 8:36 och det står 5-3. Vi satsar nu med att gå väldigt offensivt för att få till ett mål och det blir lite luckor bakåt. 10:36 så gör Gårdariket mål igen och det står 6-3. När klockan står på 14:46 så får då äntligen en Gårdariket spelare utvisning. Det var väl enkelt att ta denna nu eftersom det var så lite tid kvar och domaren visste att vi inte kunde vända vårt underläge.

Matchen idag visste vi skulle vara tuff, i dessa matcher så måste man ha tur för att kunna vinna. Vi tycker att vi gör en bra match idag, dock måste våra uppspel bli bättre. Samtidigt är det inte enkelt att vinna när man förutom motståndare har både domare och stolpar emot sig. Vi brukar inte klaga på domarna men idag så var de väldigt partiska. Vi är två hårt spelande lag med lika mycket slag på klubbor. Men det var bara ett lag som fick fördel av det idag. Tycker det är sorgligt att när man skall döma P15 som domare, att man hinner inte med i spelet.

Tack för en underhållande match igen killar, gå med huvudet högt för ni har gjort ännu en bra insatts. Glöm denna match och tänk nu på morgondagen istället.

Tränarna

1 kommentar:

  1. tyvärr är ni inte det det enda laget som råkat ut för partiska domare i Gårdarikes borg.tragiskt .

    SvaraRadera