FC Skurup - Å/K IBS

5 – 10 (2-3, 0-1, 3-6)

Idag bar resan av till härliga Skurup, ytterligare en solig dag som skall tillbringas i en Sporthall. Men vad gör det när man skall se våra duktiga killa spela match, då tänker man inte på att det är soligt ute. Nä, då är det adrenalin och svett som gäller.

Period 1

Vi tar tag i taktpinnen direkt och pressar ner Skurup på deras planhalva. Redan efter 0:51 så drar Pontus på ett skott som målvakten räddar och släpper retur på. Niko är påpassligt med och sätter bollen i mål och vi har 0-1. Alla tre kedjorna jobbar och sliter mycket bra. När klockan står på 4:34 så är det mål igen. Det är Jonte som med en fin långboll hittar Niko som inte gör något misstag, utan sätter bollen nere till vänster om målvakten. Skurup försöker komma upp i anfall men oftast så står vi rätt och kan bryta dessa rätt så lätt. Vi får till et bra tryck nere i Skurups zon Fabian och Pontus har kul med en Skurup spelare. Där Fabian till slut försöker hitta Martin (som kommer springande från sin backposition), med ett fint inspel. Men bollen träffar Skurups back och går in mål 0-3. Efter detta mål så känns det som allting blir förändrat och vi jobbar inte som vi bestämt, tar många konstiga beslut i skott och passningar och är loja i vårt markeringsspel. Detta utnyttjar Skurup och kan på ett frislag rätt så enkelt slå in 1-3, tiden är nu 10:48. Trots detta rycker vi inte upp oss och vi ledare är frustrerade. För när klockan står på 14:59 så kan Skurup gör 2-3. Deras två mål är helt onödiga och hade inte blivit till om vi alla hade gjort som vi bestämt.

Period 2

Efter mycket om och men så kommer vi igång med den andra perioden och det känns som att killarna förstått vad vi menat i period pausen. Vi är här för att vinna och då måste vi vilja det också. Rätt så tidigt får Skurup en utvisning för hårt spel och detta tänkte vi utnyttja. In med powerplay formationen, spelet går mest runt och vi kommer inte till så många avslut. Skurup spelar med en bra box och håller ut hela utvisningen. 7:40 så har vi en fin kombination det är Victor H som snyggt spelar fram till Max som drar till direkt. Men Skurups målvakt gör en kanonräddning och ställningen är fortfarande 2-3. Minuten senare så har Skurup ett anfall som Oskar enkelt plockar och snabb som han är och med ett mycket bra utkast hitta Max som springer ifrån backarna och nu gör han inget misstag utan iskallt sätter bollen i målvaktens vänstra kryss. Tiden för detta var 8:57 och målet betydde 2-4, och detta var ett viktigt mål. Vi spelar avslappnat perioden ut.

Period 3

Denna period så kommer vi ut som ett helt nytt lag och vi tar tag i matchen på ett underbart sätt. Redan efter 0:37 så serverar Pontus med en backhand in till Niko som inte gör något misstag utan skarvar bollen vid sidan om målvakten och vi har 2-5. Vi byter kedja och de vill inte vara sämre, Rikard står nästa uppspel längst vänsterkanten. Han spelar fram till Benjamin som direkt slår en pass till Victor som placerar bollen i mål och vi har 2-6 efter 1:16. Vi biter oss kvar i Skurups zon och efter 2:31 är det dags igen. Vi får ett frislag nere i anfalls zonen och Fabian tar hand om den. Han slår en passning framför mål till Rikard, som släpper bollen. Bollen går istället till Niko som blir helt fri och kan bara inte missa mål, 2-7 är ett faktum. 03:00 så får vi se ett klapp, klapp mål efter att vi fortfarande är kvar i Skurups zon och det känns som vi spelar med en man mer. Rikard avslutar detta snygg med att göra 2-8, från pass av Niko. Efter detta så tar Skurup timeout. Vi fortsätter att jobba på och Skurup tillåts att komma upp i anfall ett par gånger. 5:12 så kommer Skurup i en attack där Oskar får visa sin snabbhet. Med en sidledsförflyttning så gör han en kanonräddning. Detta gör att vi får tag på bollen och snabbt ställer om till anfall. Det är Fabian och Pontus som kommer fria med målvakten, men denna målvakt kan också göra bra räddningar. Vi biter oss kvar i Skurups zon och vi får på ett stoltskott som hamnar så illa att det blir till en kontring för Skurup. På denna kontring så gör Skurup mål, rätt så orättvist. Men så är spelet och ställningen är 3-8 och tiden är 6:00. Redan i bytet efter så gör vi mål igen, detta efter hårt jobb. Det är Max som försöker hitta Benjamin, men Skurup backen bryter denna passning. Benjamin ger sig inte utan tar tillbaka bollen och hänger snyggt in 3-9. Efter detta så slappnar vi av lite igen och Skurup sticker upp med några kontringar. De får ett frislag rakt framför vårt mål och Oskar ställer upp muren. När frislaget går så tar vi bollen men blir avblåsta för att muren är för närma. Oliver åker på 2 minuter för avstånd. Skurup får ett powerplay och de gör även 4-9. Detta efter att Oskar gjort ytterligare en kanon räddning. Efter denna räddning försöker vi kontra med ett utkast. Men bollbanan bryts och Skurup spelaren gör inget misstag. Tiden är nu 8:18. Vi hänger inte läpp, trots att det är frustrerande. 9:33 så smäller det igen och nu är det Niko som med ett snyggt inspel till Pontus kan lägga in 4-10. Minuten efter så gör Skurup ytterligare mål 5-10 klockan på 10:24. Slutet av matchen blir rätt så lugn, dock får Skurup chansen att spela 5 mot 4 ytterligare en gång. Detta efter att Fabian får en utvisning för hårt spel. Nu reder vi ut detta boxplay och matchen slutar 5-10.

Idag visar det sig att man måste spela bra och komma rätt laddad inför matcherna. Lagen i denna serie är så pass bra att man inte kan tro att det gör sig själv. En stor eloge till er spelare att ni lyssnar på vad vi ledare säger i periodpausen, när ni går in och tar tag i de problem vi hade. Vi körde runt på alla utespelarna som vi hade med oss idag. Bra jobb av Adam Hultberg som gör ännu en bra och stabil match. Bra jobb även av Viktor Fredriksson som sliter bra i anfallszonen. Det är kul när ni vill vara med oss, dessa båda är uppflyttade från P14. Bra peppning på bänken av Erik och fortsätt med detta. Tack även till vår fantastiska publik som stöttar oss i med och motgång. Tack ännu en gång Thomas Wiphagen för de fina bilderna. Vill också passa på att tacka Skurup för bra och just spel, bra ledare och för en fin inramning av matchen med musik mellan avblåsningarna, det blir en bra stämning.