Höllviken IBF – Å/K IBS

2 – 12 (2-3, 0-3, 0-6)

Vi körde mot Höllviken och dagen match skulle spelas i deras nya fina hall. Efter dagens match mot Höllviken så är det en del som skall köra direkt till Förslöv för att spela seriefinal. Så som alla vet så blir det mycket innebandy även denna helg.

Period 1

Vi börjar matchen lite lojt och gör inte alls som vi bestämde inför matchen. Den långa bilresan satt kanske i benen i början. Höllviken tar ledningen efter 2:07 och detta på ett frislag långt utanför. Vi tar inte jobbet som vi skall och de kan ta ledningen med 1-0. Men vi gör en snabb replik och vår snabbe Linus G kan hänga in 1-1 med ett dragskott efter 2:15. 5:58 så åker Rikard på en utvisning efter att ha fått bollen på handen och 2 minuter på botbänken. Vi reder ut boxplay och när Rikard precis kommer ut på banan igen så lyckas Höllviken göra sitt andra mål för dagen och tar ledningen med 2-1. Klockan står nu på 7:58 och det sker på ytterligare ett frislag långt ut från vårt mål. Nu var vi äntligen fullt manskap på banan igen och det var vi i ungefär 20 sekunder för 8:21 så åker Emil ut för tackling mot sarg och vi får spela ytterligare 2 minuter boxplay. Vi spelar bra nu och Höllviken får mest jaga boll, Niko får igång sin speed och blir fälld precis när han skall skjuta. Dommaren blåser straff och vi har chans att kvittera, klockan är nu 8:42. Fabian stiger fram och tar hand om straffen, iskallt sätter han straffen i mål och vi har 2-2. Vi jobbar oss mer och mer i matchen, efter att vi har förstått att vi alla måste jobba när vi väl är ute på banan. 12:10 så får vi se ett fint anfall, det är Oliver som spelar upp bollen till Max. Max droppar bollen snett bakåt till Rikard som har följt med upp i anfallet från backplats och skriker för kung och fosterland. Rikard får till ett kanon skott och bollen snyggt till vänster om målvakten. Vi går till pausvila med 2-3.

Period 2

Vi tar med de positiva delarna från första perioden och kommer in ännu mer taggade än i första perioden. Redan efter 1.41 så rundar Benjamin Höllvikens målbur och lägger en smörpass till en fristående Victor som direkt placerar bollen till vänster om målvakten och vi har 2-4. 2:04 så får Höllviken en utvisning för felaktigt avstånd och vi kastar in en ny powerplay variant och vi får till en hel del avslut och fina kombinationer under detta powerplay. Det hela avslutas att med bra rull på bollen och Niko kan snyggt hitta Pontus som drar till direkt med ett läckert skott som är otagbart för målvakten. Tiden är nu 4:04 och vi har 2-5. 4:22 så åker vi på ytterligare en utvisning för hands. Det är Rikard som lyckas åka på detta igen. Vi ökar nu tempo både på löpning och spel, vi radar upp en hel del chanser. 7:36 så spelar Fabian fram till Niko som klipper till bollen direkt och bollen tar i ribban och ut över sargen. Vi byter och Victor springer ner i hörnan och spelar snyggt bakåt till Oliver som kallar för han vill avlossa sin bössa. Skottet går strax över och vi har även en hel del andra chanser. 12:14 så spelar Martin över bollen till Jonte som spelar fram Pontus med en snygg passning och Pontus gör inget misstag utan hänger bollen i målet och vi har 2-6. Innan perioden är slut så hinner Oskar med att göra en kanonräddning. Detta kommer efter en kontring och Oskar har inte haft så mycket att gör under senare delen av denna period.

Period 3

Nu har vi fått upp flåset och vi kör igång direkt med ett högt tempo. Vi gör en lite förändring inför denna period. Micki går in i första kedjan istället för Niko som varit dålig hela veckan. Rasmus går in i tredje kedjan istället för Viktor J. 0:34 så gör vi 2-7 och detta kommer efter att Pontus passar till Fabian som bågar in och tar avslut, bollen är otagbar för målvakten. Pontus och Fabian är inte färdiga, för redan i deras nästa byte så gör denna firma mål igen. Pontus passar med en diagonal pass över till Fabian som drar till direkt och målvakten hinner inte se denna boll. Detta kommer efter att Micki gjort ett kanon bra jobb i ena hörnet. Tiden är nu 3:06 och vi har 2-8. Andra kedjan kommer in och fortsätter med samma tryck, Victor slår en diagonal pass till Max som drar på ett skott som målvakten inte kan hålla, Benjamin hugger tag i denna boll som en kobra och slår in den i mål. Klockan står nu på 3:41 och vi har 2-9. Från ingenstans så sticker Höllviken upp i en kontring och Oskar får åter igen göra en kanonräddning. Detta sker efter 4:20. Vi ändrar om i femmorna igen och gör lite olika kombinationer. 5:50 så är det åter dags för mål, det är Fabian som med en läcker passning hittar Pontus som inte gör något misstag på och vi har 2-10. När tiden är 6:07 så är det dags igen för mål. Nu är det vårt backpar Oliver och Rikard som snyggt fixar till detta. Oliver spelar snyggt över till Rikard som drar på ett skott direkt och är otagbar för målvakten och 2-11 är ett faktum. Matchen är i princip punkterad men när tiden står på 14:58 så gör vi vårt 12:e mål för dagen. Detta efter att Micki som kommit in i andra femman levererar en snygg pass till Victor som inte gör något misstag utan slår bollen i mål.

Dagens match börjar lite trevande och inte med den fart som vi hade sagt från början. Vi rycker upp oss alla och det peppas och slits i båset för att vi skall få rätt fokus. Vi behåller andra platsen i serien och ökar på vår målskillnad. Kul att ni tar till er det vi säger till er och att ni inte hänger läpp för att det inte fungerar som det var tänkt.

Bra jobbat igen killar, Ni är bara bäst!!!!