lördag 3 mars 2012

ÅKIBS – Malmhaug 6-1

ÅKIBS – Malmhaug 6-1 (2-1,3-1,1-0)
Första perioden kommer igång och de båda lagen känner på varandra. Det verkar dock som att våra grabbar är lite snabbare in i duellerna och kommer oftast ut som segrare ur dem. Första målet låter dock vänta på sig ända tills 7:27. Martin spelar upp bollen till Niko på högerkanten som snabbt spelar vidare bollen till Fabian i mitten som direkt skarvar till Pontus ute till vänster. Pontus har bara att lägga in bollen i tom kasse då målvakten inte hänger med. Malmhaug är med på noterna och reducerar till 1-1 redan vid 8:39 då vi inte hinner med i en snabb spelomställning på mitten och skottet kommer från uppe i mitten till höger. Vi återtar ledningen genom att göra 2-1 bara 12 sekunder senare. Det är Fabian som krigar om bollen i vänsterhörnet bakom Malmhaugkassen. Fabian tar med sig bollen in bakom kassen i bästa Foppa position och spelar in bollen till en hungrig Niko framför kassen som rakar in bollen i kassen med kraft! Resultatet står sig perioden ut och även om vi för matchen så kommer Malmhaug till ett par vassa avslut som Erik tar hand om.

Andra perioden hinner bara bli 50 sekunder när vi utökar till 3-1. Det är Fabian som har bollen i högerhörnet och spelar in bollen till Martin som bryter in från högerbackplats in i mitten. Passen sitter på bladet och Martin stänker in bollen till vänster om målvakten. Vi 4:28 så åker en Malmhaug forward på 2 min för hårt spel då Benjamin trycks ner vid sargen, inget allvarligt dock. Vi lirar runt bollen i powerplay och har ett par halvchanser utan att sätta dit bollen. Victor får tag i bollen på högerkanten och snirklar sig mellan två Malmhaugspelare och lägger en perfekt backhandpassning till Benjamin framför kassen som enkelt men resolut vispar in bollen till 4-1 vid 5:49. Vid 10:41 så mejar Rikard ner en Malmhaugforward bakifrån på mitten vilket resulterar i 2 min för hårt spel. Boxen gör ett kanonjobb och håller tätt. Pontus kommer på vänsterkanten som en leopard som jagar ett byte på savannen och löper enkelt ifrån Malnhaugbacken. Han spelar sedan över bollen till Niko på andra sidan som även han kommer med hög hastighet. Niko klipper till bollen direkt men målvakten gör en fantomräddning. Niko ger sig dock inte utan klipper till returen på volley och den sitter i nättaket över en nu liggande Malmhaugmålvakt och vi har 5-1 vid 13:14.

Tredjeperioden körs igång och det märks tydligt att Malmhaugspelarna börjar bli trötta och stumma i benen. Ibland blixtrar de till dock som när en Malmhaugforward försöker ta in bollen köksvägen. Erik är med på noterna och hugger efter bollen som en kobra! 6-1 kommer efter att Martin har snappat upp bollen på högerkanten på Malmhaugs planhalva. Martin prickskjuter in bollen högt till vänster om målvakten. Perioden fortsätter och vi har kontroll på matchen. Vid 13:46 så blir det lite gruff vid Malmhaugskassen och Fabian får ett domslut mot sig efter att han blivit omkullknuffad. Fabian surnar till och åker på 2 min för protest mot domslut. Fabian knorrar vidare och åker på ytterligare 2+10 för osportsligt uppträdande. Vi håller undan perioden ut och matchen slutar 6-1.

Dagens match plockar vi hem efter att vi som en lagmaskin nöter och nöter och nöter ut motståndet tills de inte orkar stå emot längre. Grabbarna var revanschsugna efter 5-5 matchen borta och det syntes.

Härligt jobbat grabbar!

I och med dagens seger så passerar vi Engelholm och ligger nu på andra plats i serien. Munka-Ljungby ligger på samma poäng men med en match mer spelad och sämre målkvot som också passerade Engelholm som nu ligger på fjärdeplats med två matcher mer spelade än oss. Det ser lovande ut inför slutklämmen i serien!