lördag 10 mars 2012

Kristianstad IBS – ÅKIBS 4-6

Kristianstad IBS – ÅKIBS 4-6 (1-3,1-2,2-1)
Första perioden börjar med en utvisning för att vi inte hade med oss några röda bortatröjor utan fick spela med våra uppvärmningströjor som saknar nummer. Kristianstad är heta och försöker komma till köksvägen men Erik är med och stänger kylen för dem. Vi har en bra box men tyvärr så får de in bollen vid 2:05 efter en snabb passning från vänstersida över till höger och Erik hinner inte med i sidoförflyttningen. Det som är lite konstigt med tiden för målet är att Micky som sitter i utvisningsbåset inte fått komma in trots att klockan passerat 2 min med 5 sekunder. Nu börjat matchen för oss med 5 på planen och vilken start det blir. Fabian och Niko passar bollen blixtsnabbt mellan sig som en het potatis och Kristianstad spelarna hinner inte med. Det hela avslutas med att Fabian stänker in 1-1 kvitteringen från vänsterkanten i en tom kasse vid 2:33. I anfallet senare så kämpar Max åt sig bollen i högra anfallshörnet och spelar bollen bakåt till Oliver på backen som stänker in bollen vid första stolpen stenhårt med en riktig rykare till 1-2 vid 3:03. Vi har nu vänt matchen och har det övertag som vi vill ha. Vi utökar till 1-3 vid 7:25. Det är Rikard som vinner boll på egen planhalva och från vänsterkanten spelar upp bollen till en löpande Victor på mitten som trollar bort ett par motståndare för att sedan vispa in bollen till vänster om målvakten efter att ha lurat upp honom på läktaren. Kristianstad är inte helt ofarliga utan har ett skott i stolpen och i anfallet senare får Erik göra en blixtrande reflexräddning.

Andra perioden hinner bara bli 23 sekunder gammal när vi utökar till 1-4. Det är Martin som tar fart på högerkanten och drar med sig försvaret på sin sida. Han spelar då över bollen till vänstersidan till Fabian som är helt ren som med ett läckert skott stänker upp bollen i högra krysset. Vi fortsätter att trycka på och skapar. Rikard tar skott från mitten, returen ramlar ner framför Max framför målvakten som vet precis var bollen ska ta vägen och på något obegripligt sätt lyckas vispa in 1-5 vid 9:54. I slutat av perioden så gör vi bort oss. Det är Oliver och Rikard som vid ett frislag klabbar till det för sig och Kristianstad tackar för bjudningen och sätter 2-5 vid 13:45.

Tredje perioden börjar lika dåligt som andra började bra. Redan efter 13 sekunder tar Kristianstad ett långskott från egen planhalva. Bollen kommer i en perfekt lyra till Erik. Erik reser sig för att enkelt plocka bollen. Så blir det dock inte. Bollrackaren tar på Eriks fingrar och studsar över honom in i kassen på ett retligt sätt till 3-5. Vid 1:10 så är det dags igen. Martin kliver upp i anfallet och försöker komma till avslut men blir kapad av tre Kristianstadspelare utan åtgärd av domaren. Bollen knycker Kristianstad som nu tar sig igenom vårt försvar och efter dribblande och tappade markeringar så sitter 4-5. Vilken chocköppning! Nu måste vi jobba oss tillbaka i matchen för vi har tappat allt vårt spel. Första och andra kedjan har tappat in var sitt mål på under en minut. Vi skickar in tredje kedjan och Linus jobbar åt sig bollen i högerhörnet på Kristianstads planhalva. Den hamnar hos Viktor som spelar tillbaka bollen. Linus försöker ta skott men bollen studsar illa. Detta är inget som Linus bryr sig om utan klipper till bollen på halvvolley och får en halvträff. Bollen studsar i oberäkneligt i golvet och målvakten har inte en chans när den retfullt, viner förbi honom in i målet och vi har 4-6 vid 2:29. Nu fick vi lite trygghet i matchen igen. Vid 7:58 så vräks Niko över sargen och det blir 2 min för Kristianstad. Vi har ett bra powerplay men Kristianstad har en bra box och även om vi har bollen hela tiden så kommer vi inte till några vettiga avslut. Vid 12:44 så tar Kristianstad Time-Out. De pressar nu på framåt för kung och fosterland det är inget snack om att vi är hårt tillbakapressade under slutminuten. De plockar även målvakten. Vi håller undan och har ett par chanser att sätta bollen i tom bur och i en spelvändning senare så får Erik göra en kanon räddning. På detta Hawaii sätt pågår de sista två minuterarna med chanser på båda hållen. Men vi håller undan matchen ut.

Dagens match börjar lite illa för att vi ledare inte hade koll på färg på motståndarnas tröjor och detta gör att vi bjuder på 1-0. Grabbarna jobbar tillbaka laget in i matchen. Vi har allt under kontroll efter andra perioden men bjuder lite onödigt in dem i matchen i början på tredje perioden. Även om Erik fumlar in 3-5 målet så gör han flera matchavgörande kvalificerade räddningar som kompensation. Styrkan och lagmoralen gör att vi återtar kommandot i matchen igen och kan hålla matchen ut även om Kristianstad krigar på med en enorm kämparglöd matchen ut. Det som såg ut att bli en promenadseger i mitten av andra visade sig bli en spännande kämparmatch i slutet mellan två lag som inte ville vika ner sig.

Härligt jobbat idag grabbar!

Vi har nu bra förutsättningar att knipa andra platsen i tabellen med två matcher kvar. Vi möter först Höllviken som ligger sist och sedan Gårdarike som ligger först. Två matcher som kan blir spännande på olika sätt där det inte gäller att underskatta Höllviken och där vi ska stå upp ordentligt mot Gårdarike.