lördag 24 november 2012

New Body Cup -97


FBC Engelholm – Å/K IBS
1 – 3 (1-0, 0-3)
Period 1
Dagens första match och vi skulle möta ett Engelholm som tidigare på förmiddagen hade förlorat mot Munka med hela 5-1. Matchen böljar fram och tillbaka, dock är det vi som äger bollen. Engelholm verkar mest intresserat av att spela försvar och gå på kontring.  Vi har ett par riktigt bra skott, där målvakten får jobba och tar inte han bollen så hjälper ribban och stolparna till. Vi gör ju inte vår bästa match direkt och vi har svårt att komma in i matchen. Vi kör runt på tre hela femmor. Vi har även inför dagens matcher valt att ta med 6 st killar som är födda -98. Engelhom tar ledningen när det återstår en och en halv minut. Vi kommer lite fel i våra bedömningar.

Period 2

Vi stuvar om lite i femmorna och vi fortsätter att ta skott och detta ger utdelning. Målet kommer till på vårt första powerplay och det är Fabian Hansson som sätter bollen i mål efter snyggt framspel av Benjamin Wiphagen. Vi känner att vi är det bättre laget och vi tar över mer och mer. Det dröjer fram till 10:05 då är det dags igen och åter igen är det Fabian Hansson som läckert hänger in bollen i bortre burgavel. Denna gång stod Niko Moberg för den fina framspelningen. Tycker inte matchbilden ändras något utan vi fortsätter att mala på och Engelholm gör tappra försök att få till något i anfalls väg. De tar ut målvakten och försöker etablera ett anfallsspel. Men när klockan står på 19:35 så spelar Benjamin Wiphagen åter igen fram Fabian Hansson som skjuter in bollen i tom kasse.

Vi är nöjda av att vi vinner matchen, och vi äger spelet under hela matchen. Dock måste vi få igång alla våra femmor. Som vanligt måste vi berömma laget, tycker att vår första femma är fantastisk att se på. Hur snabbt och säker de spelar, inte många kan matcha denna. Backarna släpper inte förbi några motståndare utan att de får möta hårt motstånd. Simon gör en kanonmatch i målet och håller oss kvar i matchen. Andra kedjan kan bättre spelmässigt, men inställningen är det inte fel och denna tar oss långt. Tredje kedjan spelar 0-0 och den tid de får på banan så gör de detta bra. Dock är detta en helt nykomponerad kedja som vi tror mycket på. Oliver och Emil Jönsson som inte får speltid i denna match, får beröm för sina peppningar och stöd till laget. Även Oskar som är materialare för dagen sprider positiv energi, du är grym.

//Thomas, Mats, Göran, Lennart och Oskar   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar