lördag 24 november 2012

New Body Cup -97


Å/K IBS – Munka Ljungby IBK
7 – 1 (4-0, 3-1)

Period 1
Rejält mycket mer taggade öppnar vi matchen med högt tempo och redan efter 00:29 så smäller det i Munkas mål. Det Benjamin Wiphagen som snappar upp en felpass och serverar Fabian Hansson som snabbt skjuter bollen i mål 1-0. Redan efter 1:34 är det dags igen och Benjamin Wiphagen skjuter in bollen i målvaktens vänstra hörn. Assisterad av Niko Moberg och 2-0. 3-0 kommer nu från vår andra femma. Det är Daniel Hallberg som drar på ett skott som målvakten lämnar retur på, kvicke Viktor Fredriksson är med på noterna och slår in denna retur i mål. Tiden är nu 03:00 in i perioden. Munkar blir nu lite frustrerade och börjar med lite fulspel, men detta tänder nu oss ännu mer. Vi kör runt på 3 femmor under hela perioden och trots detta håller vi spelet uppe. Munka kommer inte till många farligheter och de skott de får fram käkar våra backar eller så klistrar Simon Ivarsson de säkert. Efter 08:09 så är det dags för ytterligare ett mål. Benjamin Wiphagen snyggt passar Fabian Hansson som enkelt hänger in bollen i mål. Niko åker på utvisning för hårt spel, vi spelar ett riktigt bra boxplay och Munka hotar aldrig oss. Vi går till periodpaus med 4-0 i bagaget.

Period 2
Munka stuvar om i sina femmor för att flytta fram sina positioner. Men redan efter 00:36 så tar Fabian Hansson bollen efter pass av Martin Lehmann, han går in mot mitten och drar på ett skott. Skottet är från mittlinjen och det sitter kanonhårt i målvaktens vänstra kryss och 5-0. 00:58 så lyckas Munka göra ett mål på en retur från Simon Ivarsson, lite olyckligt med tanke på att Munka hittills har varit helt ofarliga. Här har vi gått runt på samtliga spelare och vi måste ge beröm till centern Fabian Håkansson i tredje femman. Han kommer in efter ännu ett bra byte och säger till sina medspelare ”gott killar nu har vi 0-0, nu kör vi vidare i nästa byte”. Detta visar att man förstått vad allt handlar om, härligt!! 14:34 så får vi se en riktigt ”fin” frislags variant, från Adam Hultberg och Jonathan Ikonen. Vi får frislag uppe vid mittlinjen och det är Adam som petar till Jonte. Jonte drar på ett kanonskott som tar ribba in, helt otagbar för målvakten 6-1. Vi hinner med ytterligare ett mål innan matchen är slut. Det är Daniel Hallberg som spelar fram Fabian Hansson som åter tar skott och bollen går i mål. Vi vinner matchen med 7-1.

Vill passa på att tacka Er killar för att ni lyssnar på de instruktioner vi ger Er. Vi får matchen dit vi vill och kan ta hem segern. Åter igen så har vår fantastiska första femma visat att man är fruktad. Äter upp motståndarna totalt och lämnar inget åt slumpen. Andra femman tar ett enormt kliv framåt och fick till det riktigt bra. Fick även hänga 2 bollar i mål. Tredje femman visar härligt lugn, enorm harmoni och inställning. Simon Ivarsson i målet spelar mycket stabilt och säkert. Oliver Jakobsson vår andra målvakt, tack för ditt stöd. Oskar äger, vad hade vi gjort utan Dig! Vi har nu slått ut två tunga kandidater i New Body Cup och jag tycker vi är värda detta. Vi spelar en helt fantastisk bra innebandy och den kommer att segra i längden. Vi ledare gör ett kanon jobb idag på bänken och peppar verkligen laget idag. Tillsammans är vi otroligt starka.

Vi vill även tacka Munka Ljungby IBK för ett bra arrangemang!

Tack alla supportrar som var med idag och hejade fram oss!

Tack killar för underhållningen!

//Thomas, Mats, Göran, Lennart och Oskar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar