lördag 15 december 2012

Å/K IBS – FBC Engelholm 6 - 4

Å/K IBS – FBC Engelholm 6 – 4 (0-1, 3-1, 3-2)

Fredagens derbymatch mot Engelholm blev en ganska avslagen match och det kändes som vi inte riktigt kom igång som vi kan. Vi körde runt på tre hela femmor och det är kul när vi kan det. Tre av tränar kollegerna var heller inte på plats så det blev mycket att göra i båset, vilket är ganska kul.

Period 1
Första perioden innehöll två stycken powerplay som vi inte lyckades förvalta. Vi hade alldeles för lågt bolltempo och vi blev väldigt stillastående. Engelholm tar också ledningen lite snöpligt, kan tyckas. Engelholm spelade annars väldigt passivt och hade väldigt lågt tempo. Detta tempo kom vi också in i. Men första perioden slutar 0-1.

Period 2
Jag var ju inte helt nöjd med vår insatts i denna period. Men efter en hel del peppning i periodpausen så ryckte vi upp oss lite, kändes det som. Trots detta gör Engelholm mål igen. Ännu ett snöpligt mål som kändes väldigt onödigt. 0-2 och en rejäl uppförsbacke så kändes det aldrig hotat. Vi hade ju som sagt bollen nästan hela tiden. Men just nu så spelar vi i Engelholms låga tempo. Så äntligen kommer 1-2 efter samspel. Det är Max som passar fram till Simon. Simon gör inget misstag utan använder sitt snygga dragskott och hänger in bollen i målet. 2-2 kommer efter att Jonte kommer ångande på vänsterkanten från sin backplats och får iväg ett kanon bra drag skott som sitter i målvaktens bortre kryss, elegant framspelad av Pontus. 5:16 in i perioden så får vi ytterligare ett powerplay. Vi stuvar om lite i formationen och vi märker att nu skapar vi lite fler chanser. Men inte heller nu lyckas vi få till något mål. 12:51 in i perioden så visar Fabian att han har ett ruggigt skott, målvakten ser inte bollen och det gör nog ingen annan heller, Martin stod för denna fina framspelning och vi har äntligen ledning med 3-2.

Period 3
Jag kan säga att jag var väl lite mer positiv inför denna period nu när vi hade ledningen. Engelholm fick spela powerplay efter ca 3 minuter in i perioden. De lyckades inte heller förvalta sitt powerplay, dock att de i slutet var 6 man på banan men domaren uppmärksammade inte detta. Men Engelholm lyckades ändå kvittera och än en gång på grund av att vi strular. Mina killar var nu inte riktigt nöjda, man knöt näven och gick in och började lira som vi brukar. Niko gör nästa mål, dock med sin gamla klubba. Han bryter in mot mitten drar några killar snyggt och placerar bollen i målet, framspelningen stod Fabian för och vi har 4-3. Två minuter senare så får vi se ett fint väggspel mellan Niko och Benjamin. Benjamin drar upp mot mitten och spelar ut till Niko som väggar tillbaka till Benjamin som retfullt enkelt placerar bollen i mål, 5-3. Engelholm lyckas ändå göra ytterligare ett mål och nu står det 5-4. Vi gör ytterligare ett mål i matchen och detta får via ett frislag. Det är Rikard som petar bollen till Fabian som drar på ett riktigt hårt dragskott, rätt upp i nättaket och helt otagbart för målvakten som inte gör någon tendens till rörelse. Matchen slutar 6-4 och vi behåller vår serieledning.

Trots allt så vinner vi ändå matchen och det är starkt att kunna göra det. Stor eloge till samtliga spelare att ni lyssnar på det vi säger och för att vi inte gnäller på varandra utan peppar och stöttar istället, precis som vi sa innan matchen och även under matchen.

Nästa helg så är det seriefinal och då krävs det att vi höjer nivån en bra bit.