söndag 2 december 2012

Jönköping IK - ÅKIBS 5-0

Jönköping IK – ÅKIBS 5-0 (3-0,1-0,1-0)

Första perioden drar igång i hög fart av båda lagen. Niko kommer och tar sig in i mitten och får på sig tre Jönköpingsspelare direkt och de övermannar honom i mitten och går på kontring och stänker in 1-0 efter 2:30. Fabian kommer lite senare i ett kanon läge och skjuter bollen tillsynes in i tom kasse men Jönköpingsmålvakten för en fantomräddning och plockar bollen. Ett par byten senare så får en Jönköpings forward en drömträff från högerkanten och bollen går ribba in till 2-0 tid 5:19. Vi har ett par bra lägen. Niko bryter in från högerkanten in genom Jönköpingsförsvaret till vänsterkanten och har bara att lägga bollen i tom bur men bollen går strax utanför kassen till höger om målet. I slutet av perioden så kommer en studsboll framför kassen och Pontus försöker plocka ner bollen men när Pontus klubba är nere är bollen uppe och vise versa och så håller det på i ett par studsar. Det hela slutar med att en Jönköpings forward får en klubba på bollen och den går till höger till en helt ren Jönköpings spelare som kan raka in bollen i tom kasse vid 12:21.

Andra perioden försöker vi skapa men bollen vill inte som vi vill. Vi har ett par avslut men Jönköpings målvakt är fantastisk i målet. Fabian har en rungande ribbträff men inte studsar bollen ribba in utan ribba ut. Rickard slår en löpboll till Oliver på vänsterkanten. Det ser ut som att det ska bli Jönköpingsbacken som ska ta hand om bollen men Oliver vill något helt annat och växlar om och löper som en hungrig geopard på vänsterkanten och blir etta på bollen. Jönköpings backen har inte mycket att göra än att trycka Oliver över sargen för att se till att Oliver inte blir helt ren med målvakten. Resultatet blir 2 min i snickarboa för otillåten trängning vid 7:22. Vi skickar in powerplay formationen och Niko snurrar rundor i anfallet och går in och hotar. En Jönköpings spelare får in ett klockrent slag på Nikos klubba så det blir 2 min för slag vid 7:48. Vi har nu ett guldläge att komma in i matchen. Vi har 5 mot 3 spel i 1:30. Vi ställer upp och provar på ett par avslut. Benjamin kommer från mitten och gör en överlämning till Fabian i mitten men Jönköpings spelaren läser finten där Fabian ska båga in och bryter och kommer helt ren med Oskar och han kan lägga in 4-0 vid 8:09. Vi tappar nu lite fokus och lyckas inte få till något mål i vårt numerära överläge.

Tredje perioden kör i gång i samma tempo och Jönköping har en giftig chans där bollen går via stolpen upp i ryggen på Oskar och bollen dansar rumba i målområdet med Oskar men Oskar kan lägga vantarna på bollen innan de dansar in i mål tillsammans. Fabian har åter ett vasst skott som går via Målvaktens hjälm och ut. Oliver har ett skott som målvakten räddar med en tåspets. Vi har flera skott men Jönköpingskeepern spikar igen. Vid 5:11 så åker Niko ut 2 min för hårt spel när det blir lite gnabb mellan honom och en Jönköpingsspelare. Niko ger tillbaka och det ser domaren. Vi spelar stabilt i boxen och Jönköping får inte in bollen. Spelet böljar och vi har chanser på båda hållen. Benjamin tar skott, Niko tar skott och Fabian tar skott. Tar bollen inte på täckande klubbor, fötter eller på spelare så är den omutlige Jönköpings målvakten framme och tar hand om bollen. I slutet av matchen så hinner inte Adam med på vänsterkanten och en Jönköpingsspelare knycker bollen och skickar in den mot mål. Jonte är på plats men lyckas inte rensa undan bollen utan en Jönköpings forward kan peta in bollen till höger om Oskar. Klockan står på 13:00 och vi har 5-0 på tavlan. Vi försöker pressa på in i det sista men bollen studsar inte vår väg.

Dagens match var verkligen inte vår. Vi hade inte det flyt som behövs i matcher som dessa. Bollen studsade inte vår väg helt enkelt. Jönköping var helt klart det bättre laget idag. Hur vi än försökte så gick det bara inte. Vi stuvade om i båset för att försöka skapa nya vägar genom Jönköpingsförsvaret men vi lyckades helt enkelt inte. Vi får helt enkelt lyfta på hatten och önska Jönköping lycka till i USM. Jönköping vann senare dagens final mot Varla IK med 3-4 i sudden.

Starkt jobb idag grabbar även om vi inte gick hela vägen.

Vi vill även passa på och tacka alla våra supporters som är med och stöttar oss i vått och torrt och skapar stämning på läktaren!

//Bonny, Thomas, Göran och Conny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar