lördag 1 december 2012

Varla IBK – ÅKIBS 3-2

Varla IBK – ÅKIBS 3-2(2-2,1-0,0-0)
Första perioden kommer igång och första målet är ett skott från mitten som Erik först tar och sedan tappar in 1-0 redan efter 1:37. Ingen smakstart men vi är heta och tar tag i matchen direkt. Niko spelar bollen från mitten uppe till höger ner till vänster diagonalt genom planhalvan till Fabian som stänker in bollen med ett direktskott och kvitterar till 1-1 vid 2:33. Vi har bra tryck och har bra koll på spelet. Pontus spelar bollen från backplatssnett fram i slottet till Martin som vispar in 1-2 vid 10:06. Vi för nu matchen och det känns tryggt. Men två minuter senare så Kommer Varla på högerkanten och tar skott. Bollen går via Pontus i en vid båge upp i luften och droppar ner i slottet till en helt fri Valra spelare som bara har att lägga in bollen i målet helt ohotat vid 12:22. Det känns lite snörpligt att gå till periodvila med 2-2 på tavlan.

Andra perioden drar vidare i samma höga tempo som första. Vi tappar bort oss lite i försvaret och det kommer ett skott från vänsterkanten som går in vid Eriks vänstra stolpe till 3-2 vid 4:41. Runt 9 minuter in i perioden så har Fabian ett skott i ribban så det ringer i hela hallen. Vi kämpar vidare och har ett flertal chanser men bollen vill inte in.

Tredje perioden pressar och pressar och pressar vi på Varla för att få utdelning men bollen vill inte in. Vid 9:38 så åker Varla ut 2 min för slag. Vi har full press på målet och flera skott på mål men vi får inte in bollen. Spelet böljar och det är chanser på båda hållen. Vi rullar runt på folket så att vi vilar våra gubbar. Vi pressar på och har flera chanser men bollen vill inte in. Matchen närmar sig slutet och efter ett missförstånd i båset så blir vi 6 utespelare på plan vid 13:43. Jonte får sätta sig i båset i 2 min. Vi ställer upp i boxen och det syns att Varla inte vill få något kontringsmål i baken i slutet av matchen så de bara rullar runt bollen mellan sig inom laget. Vi ligger just nu på andra plats i tabellen och har inget att vinna på att gå bort oss i en chansningsbrytning. Tappar vi in ett mål till så är vi inte vidare. Med sekunder kvar på matchen så lägger Varla in stöten för att göra ett sista mål men vi lyckas rensa bort och kan hålla ut matchen ut.

Vi förlorar matchen men vi är ändå vidare på bättre målskillnad före Gårdarike som har spelat klart USM för i år. Vi gör spelmässigt en hyfsad match och har nog flera rena målchanser än Varla men bollen studsar inte vår väg i de avgörande lägena. Nåväl en förlust och vi är ändå vidare hoppas vi fungerar som lite extra bränsle inför morgondagens matcher! Vi är just nu 16:de bästa lag i Sverige! Imorgon klättrar vi vidare!