lördag 13 mars 2010

P 12 Å/K IBS- Landskrona 7-5

( 2-1, 2-2, 4-2)

I dag skulle vi lira årets sista seriematch och vi ville avsluta på bästa sätt. Ett högt passningstempo skulle bli vårt segervapen var det tänkt.

1 Perioden
Det börjar lite avvaktande. Inget lag drar upp något vidare tempo. 3:32 in i matchen får vi ett frislag i ett bra läge. Kalle är snabbtänkt och drar på innan Landskrona hinner få ordning på muren och vi har tagit ledningen. Matchen fortsätter i ett ganska dåligt tempo. Vi rör oss dåligt så vi fastnar på Landskronakillarna som är ganska stora. Det brister även i försvarsspelet. Landskrona ett stolpskott. Det dröjer till 10:49 innan vi kan utöka. Vi trycker fast Landskrona i deras egen zon och Adam lägger fram en bra boll till Sebastian som smyger upp från sin backplats. Sebbe tvekar inte utan klipper in 2-0. Tyvärr hinner Landskrona med en reducering innan pausvilan. Med endast 4 sekunder kvar på perioden kan vi inte få bort bollen och dom kan peta in 2-1. Vi måste röra på oss lite mer i nästa period killar annars blir detta inte bra.

2 perioden
Vi höjer tempot ett snäpp. Problemet är att Landskrona också gör det. Landskrona kan också komma i kapp. Dom slår ett pass som skär genom vårt försvar som en kniv och forwarden kan peta in 2-2. Strax efter driver Fabbe upp bollen. Han passar till Martin som får bollen lite långt ifrån sig, men Martin lyckas få till en stenhård backhand som ställer målvakten totalt. Yes! 3-2. Men nu står vi för mycket på hälarna. Landskrona får komma tillbaka i matchen. Dom kan rättvist kvittera när vi missar i markeringen framför mål. Dom gör också 3-4 efter 13:41 tror vi, men eftersom dom har slagit bollen ur händerna på Oliver så underkänns målet. På tekningen som följer tar Fabbe saken i egna händer. Han tar bollen bakom eget mål, kör slalom runt allt och alla (Nico måste vara avundsjuk) och lägger kallt in 4-3 tid 14:09. Men tempot är fortfarande för lågt killar! skärpning inför 3:e perioden tack!

3 perioden
På grund av lite skador och annat så går vi ner på 2 femmor för att öka tempot. Det börjar också bra och vi trycker tillbaka Landskrona. Men tyvärr bjuder en av våra backar på lördagsgodis när han serverar en Landskrona forward bollen framför vårt eget mål. Men vår back kan bättre och det ska han visa lite senare. Under tiden han deppar visar vi upp ett utmärkt passningsspel och Nico kan avsluta detta ögongodis med att dra in 5-4. I nästa byte kommer vår olycklige back in igen. Men denna gången gör han allt rätt. Först går han in och bryter ett anfall med kraft. Blixtsnabbt tar han upp bollen i banan. Han rundar Landskronas center och skjuter ett stenhårt skott i krysset. Skön revansch Johan eller? Nu börjar matchen äntligen väga över till vår fördel. Trots en massa skador så kontrollerar vi den ganska bra tycker jag. Vi ligger rätt i positionerna och har vassare läge än Landskrona. När sen Nico drar iväg i bästa Ferrarifart (han var avundsjuk på Fabbe) och till slut lägger in 7-4 så känns det ganska säkert. Vi har ganska bra koll på läget och vi kan koncentrera oss på våra skadade spelare. Trots att Landskrona gör 7-5 efter 11:59 är vi inte riktigt oroliga. Vi spelar av matchen och kan stolta avsluta serien med en vinst.

Vi vinner idag men det var inte på det sättet vi hade tänkt. Vi trodde att vi skulle vinna med ett snabbt passningspel och bra rörelse. Men nja så blev det inte. I stället blev det kamp över hela banan. Vi tar kampen och vinner många dueller trots att vi är mycket mindre än Landskrona. Extra skoj att se att vi går in framför mål och tar strid. Allt från störste Danne till minste Fabbe och Viktor. Extra + Till 4 backmål idag!