lördag 13 mars 2010

P13 IBK Landskrona - Å/K IBS 3-14

P13 IBK Landskrona - Å/K IBS 3-14 (2-3,0-3,1-8)

Första perioden börjar i bra tempo och det är de Svarta Pantrarna som tar tag i taktpinnen direkt. Pontus går ner bakom Landskrona kassen på höger sida och slår över bollen til Fabian på vänster sidan. Fabian direktskarvar sin pass in framför mål där Dennis står och väntar. På den hårda passningen så behöver bara Dennis sätta till klubban för att styra den in i mål. 1:22 och vi har 0-1. Nu börjar vi bli övermodiga och tror att vi har vunnit matchen. Lite tidigt kan man tänka. Jodå, Landskrona är av en helt annan åsikt. En Landskrona forward får gå fri strax till vänster i slottet. Han får på ett skott som sitter i högra krysset snyggt och fint. 5:15 och nu var det kvitterat. 6:20 så får ytterligare en Landskrona forward komma fri på exact samma plats och nu rullar bollen in lågt mellan benen på Oskar och Landskrona har tagit ledningen med 2-1. Nu blir det oroligt i laget och det börjar knorras på bänken. Mer fart i laget blir det då. Emil bryter på höger kanten slår en diagonal passning till Benjamin som kommer med fart i mitten. Han trycker till direkt och vi har reducerat till 2-2 vid 8:49. Vi trummar nu på och Niko tar ett varv runt buren och slår en bakåtpassning till Fabian på vänsterkanten. Fabian klipper till direkt. Hårt måste det varit för målvakten orkar inte hålla bollen som studsar ett par gånger på honom och dansar sedan på mållinjen retfullt för att sedan precis när målvakten ska ta bollen rullar in i målet. Vi har vid 11:42 återtagit
ledningen till 2-3. I slutet av perioden så åker Landskrona på en utvisning för hårt spel men vi lyckas inte utnyttja det övertaget.¨

Andra perioden börjar med att Fabian åker över sargen vid 2:26 och åter hamnar Landskrona i snickerboa. Powerplayformation hoppar in på planen och lirar runt bollen. Fabian som inte vill ligga utanför planen tar revanch genom att slå en läcker passning till Pontus som drar på en backhandsmash i värsta tennis stil, läckert! Vi har 2-4 på tavlan vid 3:46. 8:04 åker ytterliggare en Landskrona spelare på en utvisning. Denna gången för liggande spel. Bollen rular runt i ca 1 minut utan något riktigt avslut. Då tar Niko och skickar på ett skott från mitten mot mål. Framför kassen står Viktor och skymmer målvakten så att bollen som inte kommer särskilt hårt ramlar in till vänster om målvakten mellan Viktors ben. Vi har vid 9:09 2-5. 2-6 kommer vid 12:07. Rikard kommer med fart på höger kanten och bryter in mot mitten i en vid båge. Han får på ett bra skott som målvakten släpper en retur på. Som en present droppar bollen ner vid fötterna på Niko som bara har att vispa upp den i nättaket. I slutet av perioden har vi bra tempo och Pontus har ett superskott som sitter stenhårt i ribban och studsar ner i golvet och ut till Dennis som skjuter direkt men målis är med.

Tredje perioden så släpper det totalt. Det är Oskar som sätter fart på grabbarna med ett läckert utkast i mitten. Bollen går till två fria Å/K spelare. Det är Dennis och Pontus som jagar bollen och det känns nästan som en av våra träningsövningar. Dennis kommer först och stänker in bollen till 2-7 vid 0:42. 1:50 är det dags för vår Ferrari Niko att göra lakritssträck runt Landskrona buren. När han spunnit ett par varv så lägger han in bollen köksvägen till 2-8. 3:35 är det dax igen. Rikard bryter bollen och passar till Dennis som har laddat kanonen. Bollen sitter hårt i kassen till 2-9. Benjamin kämpar i vänstra hörnet och kommer ut som en vinnare med bollen. Han skickar in bollen till Pontus i slottet som klipper till direkt, PANG! 2-10 efter 5:12. Vid 8:35 så kommer två Landskrona spelare fria i ett 2 mot 1 läge och kan lägga in reduceringen 3-10. Inget som tar musten ur de Svarta Pantrarna. Vid 10:10 så bryter Fabian ett uppspel går på anfall och får på ett kanonskott som är otagligt för Landskrona målvakten, 3-11. 12:40 så knycker Niko bollen i det högra hörnet. Han slår en diagonalpass in till Benjamin som väntar perfekt i slottet. Benjamin drar in bollen till 3-12. 14:21 så är det Viktors tur att bryta ett uppspel på vänsterkanten. Han slår in en pass till Fabian. Fabian startar ett krig med målvakten och väntar kallt ut ut honom tills han har lagt sig. Då sprätter han upp bollen i nättaket till 3-13. Direkt på tekning så tar den målhungrige Pontus bollen och kör slalom i Landskronaförsvaret som värsta Anja Persson. Han avslutar med att gå runt målvaketen och lägger elegant in 3-14 målet och fastställer slutresultatet.

Dagens match börjar bra men sedan så går det lite övermod i våra Pantrar. Efter att Landskrona bjudit oss på en kalldusch så vaknar vi till och vi repar mod. Vi får sedan matchen dit vi vill. En bra liten tankeställare för våra grabbar att man inte bara kan ställa in skorna för att vinna. Andra spelar vi bra och tredje perioden spelar vi som att innebandy är det roligaste som finns. Härlig go och glädje i laget. Detta ska vi ta med oss in i DM!