torsdag 25 mars 2010

Skånemästerskapen Pojkar 13 Grupp F

Åstorp/Kvidinge IBS - Malmö FBC 2-3 (1-1,1-2)
Vi får en kanon start då Rikard tar bollen från egen kasse tar bollen upp i banan och lägger ett skott som lite löst och enkelt droppar in i mål vid 0:54. Det gjorde inget att det var blött krut i bössan. 14 minuter in i matchen så åker Fabian på en 2minutare för slag. Detta utnyttjar Malmö och kvitterar vid 14:35.

I början av andra perioden så åker Viktor på 2 minuter för hög klubba. Lite hårt dömt kan man tycka. Detta överläge kan åter Malmö utnyttja och gör 1-2. Vid 11:05 får Linus en läcker passning in i slottet och han fullkommligt stänker in 2-2 målet. Nu är vi på G igen men tyvärr så är glädjen kort då Malmö får ett frislag i slottet vid 11:51 och de stänker in bollen och fastställer slutresultatet 2-3. Vi kämpar och sliter men kommer inte närmare.

FC Skurup - Åstorp/Kvidinge IBS 5-5 (1-2,4-3)
Det är en hård match men mycket kämpa och vi får vänta till 12:02 innan vi får första målet. Det är Dennis som kommer med fart och spelar in till Pontus som vispar in bollen i målet. Våra Svarta Pantrar är nu på G. Niko vår egen nytrimmade Ferrari är nytankad. Han kommer med fart och kör om hela försvaret och stänker sedan in bollen hårt i målet till 0-2. Skurup svarar 13:59 med att komma med fart på högerkanten och sedan lägga in bollen mellan benen på Oskar till 1-2.

Skurup tar taktpinen i början på andra genom att en forward kommer fri på vänsterkanten. Vi tappar positionerna och han år gå fri in och kan kvittera till 2-2 vid 2:47. Vid 4:16 kommer svaret. Det är Kim som kör en läcker Foppavariant. Han kommer med fart bakom Skurupskassen och lägger in bollen framför mål till Martin som har brutit in från backplats och stänker in bollen till 2-3. Vid 6:04 så kvitterar åter Skurup. Nu är det Emil som kommer med fart på högerkanten. Han fullkommligt bombar in bollen till 3-4. Nu skulle man kunna tro att detta är i hamn men så är det inte i innebandy. Skurup gör 4-4 vid 8:02 och sedan 5-4 vid 12:33. Vi tar Time-Out med runt 2 min kvar. Vi stuvar om i laget och plockar ut Oskar ur kassen. Listen fungerar för med 11 sekunder kvar på klockan så stänker Pontus in det förlösande 5-5!

Hofterups IBF - Åstorp/Kvidinge IBS 2-2 (2-2,0-0)
Hofterup är mest taggade i denna matchen vid 4:36 så gör det 1-0 och vid 6:27 så sitter 2-0. Det känns lite deppigt i laget när klockan närmar sig slutet av perioden. Men vid 14:43 så släpper det. Fabian slår en öppnande passning till Pontus som inte gör något misstag och vi har reducerat till 2-1. Direkt på tekning så tar vi hand om bollen igen och Niko springer på djupet. Rikard ser detta och slår en djup boll som ramlar ner framför Niko som vispar in 2-2 med bara 6 sekunder kvar av första perioden.

Andra perioden blir böljande spel och ställningskrig mellan de jämna lagen. Skurup åker på två utvisningar men vi lyckas inte sätta dit den. Med bara minuten kvar så plockar Skurup ut målvakten för att få till ett avgörande. I denna fighten så lyckas Skurup få ett frislag och de ställer upp i en listigt frislagsvariant. Två spelare vid bollen som låtsas peta bollen och kliver sedan åt sidan. Viktor nappar på detta betet som gammelgäddan girigt glufsar i sig ett fett bete. Lättlurad så får Viktor hoppa in i snickerboa 2 min för avstånd. Skurup får avsluta med 6 mot 4 men det blri inget av detta.

Åstorp/Kvidinge IBS - Röke IBK 6-6 (5-4,1-2)
Vår sista match är nu helt betydelselös och vi bestämmer oss för att gå in och lira och ha roligt. Vid 2:27 så lobbar Niko in bolen till Dennis som slår in bollen med en läcker backhandsvolley. 4:35 så kommer 2-0. Det är Viktor som slår över en passning til Emil smo kommer med fart. Han vispar in bollen stolpe in. 5:38 så är det dags igen 3-0. Målvakten gör ett dåligt utkast som träffar Viktor. Bollen ramlar fram till en het Linus som slår in bollen med en backhand. 6:21 så är det backarnas tur att visa upp sig. Rasmus slår en macka till Rikard som nu har tort krut i bössan. Kanonen från Åstorp ljuder och vi har 4-0. 6:45 så vaknar Röka ur sin dvala. Simon gör en räddning men lämnar retur som vi inte lyckas rensa undan och det är reducerat till 4-1. 9:16 är det dags för Emil igen. Han får på en raket som tar på målvaktens hjälm. Returen tar Emil själv hand om och lägger in til 5-1. Nu kliver övermodet in i laget och koncentrationen är som bortblåst. Det börjar med en 2 minuters utvisning. 5-2 sitter i höger kryss. 13:55 tappar vi markering och 5-3 sitter. 14:45 händer samma sak och vi har 5-4. Inget vi kan vara nöjde med då vi för matchen helt i dryga 10 minuter.

Andra perioden blir inte bättre av att de kvitterar till 5-5 vid 5:57. Vi trycker på och kämpar och sliter men bollen vill inte vår väg längre. Vid 12:24 händer det som vi har väntat på. Det är Oliver som från backplats drar iväg en rökare som smyger in vid sidan av en skymd målvakt. Vi har nu 6-5 och en seger innom räckhåll. Här kunde det slutat lyckligt men tyvärr så lyckas Röke åter kvittera till 6-6 vid 13:41.

Direkt efter dagens sista match så var besvikelsen stor i laget och många hängde med huvudet. Vi hade fyra matcher på rad utan vinst. Tre av dessa var oavgjorda men de kändes alla som förluster just då. Men nu när vi har sugit på karamellen ett par dagar så får vi väl säga att det var en mycket lärorik dag med fyra mycket spännande och publikvänliga matcher. Jag tror inte att det var någon förälder som hade några nagar kvar att bita på efter denna dagen.