lördag 29 september 2012

ÅKIBS – Willands 7-1


Foto: Ditte Lindberg
ÅKIBS – Willands 7-1 (3-1,1-0,3-0)

Första perioden drar igång i ett rasande tempo och det hinner bara gå 30 sekunder innan Fabian stänker in en retur på ett skott från Victor. Premiärnerver i all ära men här verkade det inte synas och vi får en perfekt öppning. Willands är inte helt ofarliga Erik plockar ett snabbt handledsskott med vänsterhanden blixtsnabbt. Vid 5:56 så är det dags igen. Fabian knycker bollen i vänsterhörnet och spelar in den till en fri Victor framför kassen som vispar in bollen läckert på halvvolley till 2-0. Willands kommer i bytet efter på högerkanten och Sebastian Månsson får på ett skott som går via Olivers klubba in från kanten till höger om Erik till 2-1 vid 7:43. Även om det bara skiljer 1 mål just nu så känns det som att vi har matchen. I slutet av perioden så har första femman lekstuga och Willands får inte låna bollen under ett helt byte. Det hela avslutas med att Pontus slår en passning från vänsterkanten över till Fabian på högersidan som distinkt smäcker upp bollen i nättaket vid 14:06 till 3-1.

Andra perioden kommer igång Samma fart som i första och Victor bjuder på en läckerbit när han elegant tunnlar en Willandsspelare på mitten. Jonte får på en rökare från backplats och Rasmus är framme på returen som tyvärr tar i stolpen. Vid 3:29 så åker Daniel ut 2 min för liggande spel på mitten. Boxen gör ett stabilt jobb och neutraliserar ut Willands som inte hotar något nämnvärt. Vid 5:50 så åker Willands Alexander Lindhe på 2 min för slag. Andra femman går i och kör powerplay och skotten haglar om Willands målvakten. Max har även ett skott som tar i ribban men tyvärr så får vi inte hål på Willands målvakt Lucas Olsson som gör ett bra jobb i kassen. Vid 11:33 så åker Willands målskytt Sebastian Månsson ut 2 min efter att ha rivit ner Niko på högerkanten. Första femman gör även de ett riktigt bra powerplay med många avslut men vi får inte in bollen. Vi bjuds på en riktig läckerbit där Victor spelar bollen från vänsterkanten över till Niko på högerkanten som direktpassar till Fabian på vänsterkanten som tar skott direkt. Hela Willands lag sitter på läktare och tittar på och käkar korv utom målvakten Lucas som på ett magiskt sätt lyckas plocka Fabians skott. Oskar har kommit istället för Erik men Oskar får en lugn match i kassen. Vid 13:44 så får Fabian revansch på den missen. Efter att ha knyckt bollen på mitten så skjuter Fabian från mitten nog ett av de hårdaste skott som någonsin avlossats i Åstorps sporthall av en 15åring. Vi snackar runt 200km/h! Bollen går från högerkanten strax över mittlinjen som en stinger missil upp i vänstra krysset helt otagbart för Willands målisen! 4-1, VILKET SKOTT!

Tredje perioden rullar på med samma fart och fläkt som i de andra. Vid 4:30 så är det dags för 5-1. Fabian spelar bollen från vänsterkanten över till Victor till höger om kassen som tar tre snabba steg upp till slottet och vispar in bollen lågt till höger om målvakten. 6-1 kommer vid 7:06. Det är vårt nyförvärv Simon Andersson som jobbar åt sig bollen bakom Willandskassen. Väggar med Max och spelar sedan upp bollen till Oliver på backplats. Oliver som stukat ett finger på gympan på förmiddagen har inte samma kraft i handen som vanligt tar skott och det blir ingen rökare som Fabian hade, men bollen blir en sorkdödare som går ut med golvet och målvakten lyckas inte hålla bollen. 7-1 kommer på ett blixtsnabbt uppspel från Pontus på backplats. Han passar Fabian långt uppe på vänsterkanten, Fabian direktskarvar bollen till Victor som tagit plats till höger om målvakten helt ren. Victor har bara att enkelt lägga in bollen i tom kasse. Vid 13:46 så åker Viktor F ut 2 min för slag. Boxen gör ett bra jobb och håller tätt matchen ut.

Matchfakta: Klicka här

Vi gör en stabil match och var aldrig hotade av Willands.

Seriepremiären är avklarad och nästa match mot Munka-Ljungby blir en större värdemätare på hur det ska gå för oss i serien.

Stabil insatts grabbar!

//Bonny, Thomas och Göran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar