söndag 16 september 2012

Seger mot Växjö Vöikers i en match med fart!

ÅKIBS - Växjö Vöikers 3-1(1-0,2-1)

Båda lagen är taggade från start och det kommer chanser på båda hållen. Vi har inför matchen hittat deras toppspelare och det blev Pontus uppdrag att markera ut honom genom hela matchen. det är fart och fläng i båda lagen men det är ÅKIBS som tar ledningen. Max tar ett skott från vänsterkanten och träffar en back och bollen ändrar riktning till Oliver som står framför kassen och tar hand om bollen. Med ett blixtsnabbt handledsskott stänker Oliver upp bollen i nättaket så det visslar om det och vi har 1-0 vid 6:47. Vi har nu fått den ledningen som vi inte hade i förra matchen och kan nu rulla boll komfortabelt. I mitten av perioden så åker Victor på en vurpa och landar lite illa med huvudet och nacken men repar sig snabbt igen.

Andra perioden kommer igång med samma fart som första. Växjö är även de ett spelande lag och det gör att det blir en spännande match med bra krigande mellan lagen. 5:01 så åker Växjö ut 2 min för, för många spelare på plan. Vi skickar inte Powerplay formationen men vi spelar mest runt bollen och kommer inte till några vassa avslut. När Växjö blir fulltaliga så får Erik göra en kanon räddning och bibehåller nollan. Vid 9:20 så springer en Växjö spelare ner Fabbe på mitten så att Fabbe får riktigt ont och får avsluta resten av matchen med bandage runt låret och vila på bänken. Det blir 2 min för obstruktion för Växjö spelaren. Med en man kort i truppen trummar vi vidare. Oliver och Benne dubblar på Fabians plats resten av matchen. Vårt Powerplay blir även denna gången ganska uddlöst och vi kommer aldrig till några riktigt farliga avslut. Vid 11:48 så åker Max ut 2 min för hårt spel när han krockar med en Växjö forward på mitten. Växjö är lite vassare i sitt Powerplay och har en boll i stolpen. Strax efter kommer vi på en snabb kontring men målisen är med och tar hand om bollen. Oliver har strax efter ett snabbt skott i hjälmen på målvakten. Vid 14:07 tar Växjö time-out för att försöka vända matchen. Vi manar på våra grabbar att bara mala på och spela smart. Många skott haglar runt Växjökassen men de vill inte in. Åter är det andra femman som har lyft upp spelet och Oliver har ett skott på mål som målvakten lämnar retur ut till Max som vispar in förlösande 2-0 vid 16:07. Vilket jubel! Vi känner nu lite segervittring och håller bollen inom laget och går inte på några onödiga tjuvrusningar i anfallet. Men vid en snabb spelomvändning så kommer en Växjö forward bakom Eriks kasse och slår in bollen i slottet till en väntande Växjö spelare som stänker in 2-1 reduceringen vid 18:10. Vi bibehåller lugnet inom laget och bara lirar runt bollen och låter Växjö jaga. Med lite mer är minuten kvar av matchen plockar Växjö ut målvakten i ett sista desperat försökt att kvittera. Vi lockas dock inte av det frestelsen att slänga ifrån oss bollen mot den tomma kassen utan håller i bollen. Läget kommer dock då Benne knycker bollen vid mitten och tar fart upp i banan. Benne spelar över bollen till Niko som kommer med fart på högerkanten. Niko slänger bollen mot kassen men bollen går strax utanför. Victor kommer som ett ånglok strax efter och fiskar upp bollen och gör en 180 graders vändning och med tre snabba steg är han åter framme vid kassen och kan lägga in 3-1 bollen vid 19:51 och sätta sista spiken i kistan.

Denna matchen var spelmässigt roligare då Växjö som vi är ett spelande lag och publiken bjöds på en härlig tillställning. Kul att se i denna matchen är att det är andra femman som tar tag i taktpinnen och gör både 1-0 och 2-0. Det är härligt att se vilken bredd vi har i laget! Vi har även enorm kraft då vi kan fullfölja matchen med endast 9 utespelare då Fabbe fick kliva av sista 11 minuterna och vi gör även två mål under den tiden. Hur gick det med Pontus uppdrag då? Jodå, han nollade ut deras spelare totalt och Växjö forwarden fick till sin frustration inte många skott på mål. Vi får även ge lite extra kredit till Oliver som går upp från backplats till forward under USM och levererar riktigt bra i anfallet med bland annat ett mål.

Vi lyfter på hatten och gratulerar P96 laget som gått vidare obesegrade i USM i första gruppspelet!

//Bonny, Thomas, Göran & Danne.

1 kommentar: