söndag 9 september 2012

Landskrona Falcons - ÅKIBS 0-6

Idag bar det iväg till Landskrona. Det var Landskrona Falcons som hade bjudit in oss till en träningsmatch. Ett mycket uppskattat initiativ och vi hoppas att kunna ha ett framtida utbyte av denna sort.

Landskrona Falcons – ÅKIBS 0-6(0-2,0-0,0-4)

Första perioden drar igång med fart och Niko punkterar nollan efter att ha tagit ett högervarv runt Landskrona kassen och Niko avslutar med en stänkare till höger om mälvakten. Vi har 0-1 efter 2:12. Vi trummar på och skjuter och pepprar för fullt. Men bollen vill inte in. Landskrona hänger inte med och Erik får det lugnt i kassen. I slutet av perioden så kommer Niko med fart på högerkanten och spelar en diagonalare över till Fabian som trots uppvaktning lyckas slå in bollen med en backhand till 0-2 vid 13:04.

Andra perioden matar vi på i samma takt som i första men vi får inte hål på målvakten. Vi träffar ribban, stolpar, kryssribban, burgaveln och målvakten men bollen vill inte in. Landskrona är ett tillbakapressat lag men de får en vass kontring som Erik blixtsnabbt avvärjde, med en reflexräddning plockar han bollen med högerhanden. I slutet av perioden så åker Max ut 2 min för felaktigt avstånd.

Vi kör igång tredje perioden med en man mindre på planen men det är inget som märks något nämnvärt. När vi har blivit fulltaliga så växlar vi om. Martin spelar ut bollen till Victor på högerkanten. Victor bryter in mot kassen och stänker in 0-3 vid 3:31. Vid 7:21 så kommer 0-4. Niko kommer med fart på högerkanten. Han spelar in till Victor i mitten som spelar bollen vidare till Fabian ute till vänster. Fabian överaskar motståndarna genom att vägga tillbaka bollen till Victor som nu är helt ren i slottet och kan enkelt prickskjuta in bollen till vänster om målvakten. Vid 8:32 så kommer 0-5. Max kommer på högerkanten bryter in mot kassen och tar skott. Benjamin snappar upp returen och petar in den i målet. Vid 11:31 så åker vi på 2 min för upprepade förseelser. Det är Victor som jagar sin motståndare och försöker vinna tillbaka bollen. Precis när domaren blåser så snubblar en Landskrona motståndare och får in Victors klubba mellan benen och med ett högt SMACK så går Victors klubba av på mitten. Det blir vatten och bröd för Victor tills han har skramlat ihop till en ny klubba. Detta blir ett underligt boxplay för Landskrona backar hem och det utnyttjar vi snabbt. Fabian kommer med bollen på högerkanten och spelar över bollen till en Pontus som löper som en gasell som jagas av ett lejon på vänsterkanten och kan stänka in bollen i tom kasse då målvakten inte hinner med sidoförslyttningen. 11:44 och vi har alltså 0-6. Vi fortsätter att trumma på men Landskrona backar hem. Det var underligt att se ett lag som är en man mer som ställer upp i försvar istället för att dubbla och knycka tillbaka bollen. Landskrona får på en kontring i slutet blir ren med Oskar. Men Oskar är med på noterna och plockar bollen och håller även han nollan.

I dagens match visar vi att sommarens träningar har givit effekt. Vi var helt klart mycket snabbare och starkare än våra motståndare. Vi skjuter mer än 50 skott på mål. Kanske vi skulle gjort ett par mål till men för att vara en dag där det inte riktigt gick vägen så får man ändå vara nöjd med en 0-6 vinst. En liten sak att även notera är att Landskrona har träningsläger och var lite möra i kroppen inför matchen och kanske inte hade möjlighet att matcha med samma kraft som de skulle i normala fall.