söndag 16 september 2012

Seger mot Färjestaden

Färjestadens IBF - ÅKIBS 2-3(2-0,0-3)

Vi etablerar tryck mot Färjestaden från början men det är Färjestaden som tar ledningen. Jonte spelar över bollen till Rickard på backplats. Bollrackaren trasslar in sig mellan benen på Rickard som får en checkande forward på sig. Rickard ser inte var bollen är vilket tyvärr motståndaren gör och snappar åt sig bollen och får stänka in 1-0 helt ohotad vid 9:14. Det kändes lite snörpligt då det är vi som för matchen. Victor gör en brytning på vänsterkanten i en sargduell. Domaren dömer till Färjestadens fördel och Victor surar till och drar sin klubba i sargen. Det blir 2min i snickerboa för protest mot domslut vid 14:45. Färjestaden behöver bara 11 sekunder på sig att utöka ledningen. Det är ett skott från högerkanten som Oskar räddar men ramlar ner bakom Oskar och bollen dansar retfullt på mållinjen sakta bort mot bortre stolpen. Oskar sträcker sig efter bollen men armen räcker inte till och bollen rullar med knapp styrfart över mållinjen till 2-0 vid 15:06. Vi trummar på och maler och maler men bollen vill inte in trots massivt tryck mot motståndarkassen. Vid 18:07 så får Oskar visa och sig när han plockar tre snabba avslut på kort avstånd och håller kvar oss i matchen.

Vi taggar upp inför andra och alla är överens om att vi ska ha denna matchen. Vid 2:58 så åker Färjestaden på 2min för protest mot domslut. Vi skickar in en nykomponerad Powerplay kedja och pressar på. Pontus bakom kasen, Fabbe till vänster, Max i mitten, Oliver till höger och Victor där bak. Vi har ett par vassa avslut men vi lyckas inte knäcka nollan under Powerplayet. Vi ökar nu tempot mer och mer och ger Färjestaden inget andrum alls. Vi ställer upp blixtsnabbt vid varje avblåsning och sätter igång spelet direkt. Det märks nu tydligt att våra motståndare inte är lika vältränade som våra killar. Färjestaden går med två femmor och vi med två och vi har bollen och de jagar tröttare och tröttare. Victor snurrar upp sin spelare på vänsterkanten i en vid båge och spelar vidare bollen ner till vänster till Fabbe och kliver in framför kassen tar avslut och vispar sedan in sin egen retur till 2-1 vid 7:46. Kort efter krigar Oliver om bollen i vänsterhörnet och vinner sin duell och passar vidare bollen till Max som skarvar in bollen till vår egen måltjuv Benne som står och lurpassar framför kassen. Benne gör inget misstag utan vispar in 2-2 kvitteringen vid 9:58. Nu är grabbarna kungar på banan och äter fullständigt upp Ölänningarna. Victor vinner boll i högerhörnet och spelar bollen in i mitten till Pontus som bryter ner från backplats och vispar in 2-3 högt till vänster om målvakten vid 12:39. Hallen kokar och vilken vändning grabbarna har gjort! Vi fortsätter mala sönder motståndarna och blir lite för heta ibland då Fabbe skickar en motståndare över sargen bakom kassen vid 14:33. Helt regelrätt hävdar Fabbe! Färjestaden tar även time-out för att samla styrkorna. Vi spelar av utvisningen med ett smart boxplay och Färjestaden kommer inte till några riktigt vassa avslut. Vi har dock själva en vass kontring som kunde punkterat matchen men målisen var med på noterna. Sista minutrarna spelar vi smart och förivrar oss inte framåt. Med minuten kvar tar motståndarna ut målvakten men det hjälper föga.

Vi får inte in bollen i första men grabbarna kämpar på och hänger inte med sina huvuden för det. De peppar från bänken och det positiva snacket lyfter fram hela laget. När vi väl får hål på nollan så finns det inget annat slut på denna match än seger och det syns tydligt i blicken på de hungriga grabbarna. Det finns ett ledord till denna segern och det får nog vara: Tålamod. Det hade grabbarna idag!

Härlig insatts grabbar!

Bonny, Thomas, Göran & Danne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar