lördag 19 januari 2013

Newbody Cup 97 steg 2 Höllviken

Dagens andra match i Newbody steg 2, FC Helsingborg och Höllviken stod för motståndet.Period 1 Andra matchen var det tungviktsmöte mot Höllviken som också var arrangör för denna dag. Matchen börjar i ett bra tempo mellan två duktiga lag som vill spela innebandy. Eftersom Höllviken slog FCH tidigare idag så räckte det med oavgjort för dem. Höllviken tog också ledningen efter två minuter. Men redan efter tre minuter så kvitterar vi efter mål av Benjamin och assisten stod Martin för. Efter nio minuter så åker vi på en utvisning och det är Jonte som får vila sig två minuter. Efter en minut så tar Höllviken ledningen efter mål, som först Simon tar med hjälmen där bollen sedan går över honom och in i mål. Lite snöpligt men det är bara att köra vidare och vi ledare peppar och kommer med tips hela tiden. Andra femman börjar också komma igång men har inga direkt farliga målchanser, men de krigar som aldrig förr. Vi lyckas också göra ytterligare ett mål och det är Fabian H som gör målet efter pass från Benjamin. Märkte nu att Höllviken började tröttna och de blev nog glada för att det blev period paus (saved by the bell).

Period 2
Vi tänkte att vi skulle få ha mer boll nu i andra, men Höllviken ville annat och de började denna period bra. Första femman hade en hel del chanser framåt och nu ville andra kedjan också vara med och leka. Skapade en del målchanser men lyckades inte få in bollen. Vi tyckte också att Höllviken fick ha onödigt mycket boll och det gillade vi inte. Vi körde då lite extra med vår första femma för att vinna tillbaka bollen och det lyckades vi också med. Vi tog över matchen mer och mer, men det dröjde till ca tio minuter in i perioden innan vi fick mål. Det är Fabian H som krigar sig till bollen och slår in bollen framför mål till en fristående Danne som inte gör något misstag utan sätter bollen i mål. Därefter så åker vi på utvisning och det är Danne som får sitta på bänken i två minuter. Vi reder ut boxplay och när vi åter är fullt manskap på banan så tar vi tag i matchen igen. När tre minuter återstår så slår Niko till och gör 4-2 och assisten står Benjamin för. Niko var inte klar där, för redan efter en minut är det dags igen. Nu gör han 5-2 nu assisterad av Pontus och efter ytterligare en minut så gör han 6-2 och nu assisterade återigen Benjamin. Matchen slutar 6-2 och vi hade så mycket kvar att ge.

Vi körde mycket med vår första femma idag och det ville verkligen till idag. De fortsätter att leverera och vi skulle behöva få igång de andra formationerna också. Vi har en hel del som har förkylningar och kan inte gå för fullt därför blev det rätt så naturligt att köra på två femmor. Simon gör en mycket bra match, Pontus får till sin defensiv mycket bättre och han och Martin äger försvars zonen. Fabian H står för vändningen när han först gör 2-2 och därefter gör han grovjobbet som leder till vårt 3-2 mål. Niko som hänger in tre mål i slutet och punkterar matchen totalt. Benjamin kommer helt rätt i sin center position, vilket också resulterar till tre assist. I stundens allvar så är det hög press på alla våra killar och det är lätt att det låser sig. Men det är bara att jobba vidare, så är det när man ligger på topp.

Vill passa på att tacka Höllviken för bra arrangemang och bra och välspelad match. Tack även till FCH för en spännande match.