måndag 28 januari 2013

Palmstaden IK – Å/K I BS

3-8 (0-0, 0-2, 3-6)

Period 1
Vi visste på förhand att Palmstaden skulle backa hem och inte vara intresserade av något anfallsspel. Så vi satte full fart framåt och vi möttes av en köttmur, samtidigt som deras målvakt gjorde några riktigt fina tv räddningar.06:05 kommer Max fri mot målvakten från mitten men missar mål. Vi fortsätter att mala på dock utan att få till några mål. Oskar har inte heller mycket att göra som ni säkert anar. Vi har en del killar som har kraftig förkylning och lite andra skavanker, vilket gör att vi försöker spara dessa killar så långt vi kan.

Period 2
Startar som vi slutade förra med att vi spelar i deras zon, men vi får inte in bollen. 2:03 så frispelar Simon Max men än en gång lyckas målvakten ta bollen. Deras målvakt fortsätter att göra fina räddningar. 12:52 får vi äntligen hål på deras målvakt, det är Simon som krigar bakom deras mål och lyckas få fram bollen till Max som står framför målvakten och enkelt lägger in bollen 0-1. Vi kastar in Fabbe i ett byte och han tar tag i skotten direkt och kan från mitten skicka in bollen i mål, passen kom från Pontus. Vi har nu 0-2 och det var skönt att vi äntligen fick hål på målvakten, tiden är nu 13:35 och resultatet står sig tiden ut.

Period 3
redan efter 00:31 så får vi en utvisning för fördröjande av spel, vi kommer inte direkt till någon farlighet. Men när de blir fem på banan igen så har vi fortfarande power play uppställningen kvar på banan, och då lyckas vi få in 0-3. Pontus gör mål och passningen står Benjamin för, tiden 03:05. 3:36 åker Max ut för hands och får sitta på botbänken i 2 minuter. Med en ny formation i boxen, krigar vi men får inte tag på bollen. Palmstaden spelaren tar ett skott från vänsterkanten, och bollen går via Olivers fot och ställer Oskar helt och vi har 1-3. Vi tar tag i spelet igen och kan göra 1-4 efter 06:23. Det är återigen Max som sätter bollen i mål efter en retur från Simon som har avlossat ett kanonskott. Niko har också skjutit en hel del idag, men bollen vill inte in. Han gör samma sak nu, skott i täck tar bollen själv och passar istället Hobbe som får gör sitt första seriemål i Å/K dressen och 1-5. Nu tar Palmstaden time out och vi taggar killarna, bara att köra på och fortsätta mala. Efter 30 sekunder så är det dags igen, Simon passar till Max som gör sitt tredje mål för dagen. Tiden är nu 07:35 och vi har 1-6. 09:36 så skall Pontus försöka dribbla av ett par spelare i egen zon, vilket genererar till att Palmstaden kan gör 2-6 och Pontus ber om ursäkt till laget, bra inställning. När det återstår 1 minut och 30 sekunder så brister det för vår tränar kollega i Palmstaden Peter Rosén och han får snällt följa matchen från läktaren. Vi kör i power play formationen och efter 30 sekunder så gör Max mål igen, nu efter ett snyggt inspel av Pontus. Men vi är inte nöjda med detta, Simon känner för att göra ytterligare ett mål, serverat av Max som tack för hjälpen idag 0ch vi 2-8. Men bara efter tekning som vi förlorar och tappar makering så gör Palmstaden 3-8.

Dagens match var inte så kul att kolla på kan jag förstå. Vi pressar Palmstaden under hela matchen, de har några uppstickare men inga direkt farliga målchanser. De bollar som kommer fram tar Oskar hur lugnt som helst. Kul att Max och Simon fortsätter att leverera och verkar har riktigt kul på banan. Detta behöver vi och vi blir bara ännu bättre som lag. Kul för Hobbe att han fick göra sitt första mål i Å/K tröjan. Backarna spelar stabilt och släpper inte igenom mycket, målvakterna spelar lugnt och behärskat. Fabian fortsätter att göra poäng, Niko tar mycket skott idag som aldrig förr och det gillar vi. Våra centrar kommer lite högt i banan idag, men det gör ingenting i en sådan match och det är lätt att det blir så. Inhopparna gör sina inhopp bra, lite tråkigt att vi fattades en spelare idag detta gör att det blir lite ryckigt. Lite tråkigt att de får göra 3 mål på att vi slarvar, vi måste komma ifrån detta och höja fokusen när vi är på plan och inte bli loja och övermodiga. Tändningen var inte på topp idag, ändå vi vinner vi. Starkt jobbat killar!

//Thomas & Göran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar