lördag 6 april 2013

FBC Willands – ÅKIBS 0-7

FBC Willands – ÅKIBS 0-7 (0-5,0-2)

Första perioden drar igång med fullt självförtroende. Martin tar bollen med sig upp från mitten och in i anfallet och avslutar med ett vasst dragskott upp i nättaket och vid 3:30 har vi 0-1. Det dröjer ända tills 8:47 innan vi målar igen. Det är Benjamin som står på vänsterkanten och spelar upp till Fabian som bågar in mot mitten och stänker in bollen till 0-2. Vid 10:38 så åker Willands på 2 min pga för många spelare på planen. Vi rullar runt bollen bra i powerplay och det hela avslutas med att Fabian spelar upp bollen från mitten till Pontus på vänsterkanten som direktspelar bollen in till Niko mitt inne i slottet. Niko sätter stabilt bollen i tom bur till 0-3 vid 11:04. I bytet efter så kommer Max med fart på högerkanten. Han spelar bollen in i mitten till Oliver som inte får kontroll utan den studsar vidare från Oliver klubba till Simon. Simon gör inget misstag utan vispar in 0-4 vid 12:02. 0-5 kommer åter i nästa byte och det är Viktor som knycker bollen i mitten och kliver upp i slottet och med ett handledsskott stänker in bollen vid 12:27.

Andra perioden fortsätter med spel mot största del ett mål. Vi 3:52 så kommer 0-6. Det är Martin som spelar fram bollen till Danne. Danne drar på ett skott som tar på två motståndare innan bollen går in i mål bakom en dubbellurad målvakt. Snacka om bonnaröta! Vid 3:59 så kommer 0-7. Bollen kommer upp till Fabian på vänsterkanten och Fabian passar bollen genom Willandsförsvaret till en helt fri Niko strax till höger i slottet. Niko rakar enkelt in bollen. Vi spelar nu och har kul men vi får inte in fler bollar i målet. Rikard får ta 2 min i snickarboa vid 13:34 för hårt spel. Vi håller tätt och vinner komfortabelt.

Matchen för vi från start till hesa fredrik ljuder. Killarna har roligt och det syns i spelet. Våra båda duktiga målvakter delar på matchen och de håller nollan båda! Kul att se att utespelarna ställer upp och offrar sig för att målvakterna ska hålla nollan. Härlig inställning!

Nu väntar Malmö i kvartsfinal imorgon 09:00.