lördag 6 april 2013

FC Helsingborg - ÅKIBS 2-7

FC Helsingborg - ÅKIBS 2-7 (1-5,1-2)
Första perioden drar igång med fart och vi är mycket mer tända i denna matchen. Vi tar ledningen med 0-1 vid 1:15. Det är Benjamin som spelar fram bollen till Niko på högerkanten. Niko gör två snabba dragningar och lägger sedan bollen i mål. Vid 5:00 så kommer 0-2 av ett skott på vänsterkanten av Fabian som blivit framspelad av Jonte. Vid 7:51 så reducerar FCH till 1-2 efter att vi inte lyckas hålla undan i försvaret. Vid 10:10 så åker FCH ut 2 min för slag. Bollen går rund i powerplay och det hela avslutas med att Pontus spelar upp bollen till Fabian som bågar från mitten ner i banan och stänker in bollen till vänster om målvakten vid 11:08 och vi har 1-3. 1-4 kommer i bytet efter vid 12:33. Det är Simon som i Foppa position spelar fram till Max framför målet som bara har att lägga in i tom bur. 1-5 sitter vid 12:53 det är Fabian som kommer från bakom målen och spelar över bollen till Niko som stänker in bollen.

Andra perioden känns trygg och vi tar inte ut oss. Max åker på 2 min för otillåten trängning vid 7:17. Vi har en fantastisk box inne och de gör jobbet och neutraliserar FCH totalt. Vid 10:28 så utökar vi till 1-6. Det är Rikard som kommer på vänsterkanten och passar till Fabian, Fabian gör en snurrfint och spelar tillbaka bollen till Rikard som har kommit fram i slottet. Rikard stänker brutalt upp bollen i nättaket! Direkt på tekning så tekar Oliver fram bollen till Max som blir helt fri med målvakten och han gör inget misstag utan sätter 1-7 vid 10:35. Vid 11:28 så reducerar FCH till 2-7 efter att vi i situationen tidigare borde haft ett frislag med oss. Nåja, inget att gnälla över då vi har kontroll på matchen. Vid 14:01 så åker FCH ut 2 min efter att ha tryckt Fabian över sargen på mitten. Vi pressar på men lyckas inte göra fler mål.

Denna matchen går vi in med en mycket bättre laddning och det märks från start att det bara är seger som gäller. Killarna gör en riktigt bra match och kan tvåla till FCH ordentligt.