söndag 7 april 2013

Gårdarike – ÅKIBS 3-2

Gårdarike – ÅKIBS 3-2 (2-1,1-1)

Första perioden drar igång med fart under skorna för båda lagen och spelet böljar fram och tillbaka under de först bytena. Vi tappar markering i mitten och Gårdarike kan ta ledningen efter ett skott mitt i slottet vid 2:27. Vi ökar tempot och jobbar oss mer och mer in i matchen. Vid 8:01 så kvitterar vi till 1-1. Det är Fabian som gör en bra brytning när han går ner på knä strax efter mitten när Gårdarike anfaller. Fabian löper upp längs vänsterkanten och spelar sedan in bollen till Niko som är helt ren och kan lägga in bollen i kassen enkelt. Vi skapar nu mer och mer men bollen vill inte in. I slutet av perioden så har vi ett massivt tryck på Gårdarikes kasse men efter ett antal avslut på mål och mirakelräddningar blandat med viss tur så kommer Gårdarike på kontring. Ett dåligt byte och tappad markering leder till att Gårdarike kan göra 2-1 ganska oförtjänt vid 14:13.

Andra perioden kommer vi taggade för fullt till och redan efter 23 sekunder så har vi kvitterat. Det är Niko som knycker bollen i högerhörnet och spelar upp bollen till Fabian mitt i slottet som vispar in bollen till höger om målvakten till 2-2. Vi pressar nu på och har träff i ramen men inte i mål. Vid 4:25 så tvekar vi i försvaret om vem som ska täcka skytten och det räcker för att Gårdarike ska göra 3-2. Nu ökar vi tempot för att kvittera och vi har ett tungt anfall som vara mer eller mindre genom hela perioden. Vi har ribba ut vid två tillfällen. Simon har en ribba ut som studsar ner i golvet och ut. Fabian har ett par ruskiga skott på mål som målvakten mer både tur och lite skicklighet lyckas rädda. Skotten haglar tätt om Gårdarikekassen men bollen vill inte in. Gårdarike har ett par vassa kontringar som antingen uppoffrande försvarare tar hand om eller Oskar plockar i kassen. Med ca 2 min kvar på klockan så tar vi Time-Out och formerar om våra styrkor. Vi plockar ut Oskar ur kassen och skickar in 6 man på banan och pressar på ytterligare i slutminuten. Med knappa minuten kvar har Fabian ett ruskigt skott på mål och bollen tar på målvakten och studsar ut men vi hinner inte fram på bollen innan den rensas bort. Tiden rinner ifrån oss och de slutkörda Gårdarike spelarna kan avgå som segrare.

Matchens Lirare blev Pontus!

Vi styr mycket av matchen och bollinnehavet ligger helt klart till vår fördel. Vi har inte den lilla extra tur som behövs när man möter så bra lag som Gårdarike och kan därför inte vinna. Ribba ut och stolpe ut har man inte råd med i så täta matcher. Gårdarike spelar smart och tar till vara på våra misstag. Hade matchen varit en period till så hade nog våra vältränade killar plockat hem en seger för det var tunga ben hos motståndarna i slutet av matchen. Nu var det inte så och vi får lyfta på hatten åt Gårdarike. Dock så ska killarna ha en eloge som inte ger upp utan kämpar in i det sista för att få till en kvittering.