söndag 17 januari 2010

Å/K IBS – Engelholm 2-4 (0-0,1-2,1-2)

Första perioden börjar direkt i högt tempo och båda lagen trycke på och kämpar och sliter. Det är tydligt att detta är en giganternas kamp där ingen vill vika ner sig. Slaget är just nu bland utespelarna och målvakterna får inte så många skott på sig utan anfallen fångas upp av forwards eller backar från båda sidor.

Andra perioden försöker vi flytta upp spelet ytterligare men det är Engelhom som får utdelning. Engelholmsforwarden drar Oskar som går ut och slidar. Forwarden fortsätter år vänster och Oskar blir som gummimannen i Fantastiska 4:an och når en ansenlig längd på 235,4cm. Tyvärr så går bollen ändå förbi honom vid dryga 236cm med ynka 1,6cm marginal. Lite snörpligt vi en så läcker slide. De svarta pantrarna krigar på och vill inte ge sig. Vid 11:00 så skjuter Oliver bollen på mål. En Engelholmsback försöker rensa men Niko knycker bollen, sätter fart och slirar så det luktar bränt gummi. Niko lägger in bollen bakom Engelholmsmålvaken med ett snabbt skott. Lyckan är total, 1-1. Tyvärr så går vi bort oss redan 37 sekunder senare och Engelholm kan få göra 1-2.

Tredje perioden fortsätter i samma höga tempo från båda sidor men det är Engelholm som drar det kortastestrået och sätter dit 1-3 vid 2:08. Grabbarna vill inte ge sig men 6:24 så utökar Engelholm till 1-4. Det känns inte helt rättvist men våra grabbar tar för få avslut och Engelholmsmålvakten får inte jobba i kassen. I mitten av perioden så stuvar vi om i laget för att driva upp tempot ytterligare. Vi vill få ut lite mer klös ur våra Svarta Pantrar. Vid 9:30 så får vi ett frislag och Rikard ”Kanonen får Björnås” laddar. Bollen går som i ljusets hastighet och det känns som att det sitter i mål innan han har skjutit. 2-4 är ett faktum och vi är med i matchen igen. Engelholm tar kort där efter timeout och sattsar på att spela lugnt och säkert för att döda tiden som är kvar. Det lyckas de tyvärr med och vi når inte hela vägen fram med våra skott.

Dagens match visar på innebandy på hög nivå. Det är härligt att se två så här bra lag drabba samman och ändå på ett fantastiskt sportsligt sätt. Den insattsen som laget gör idag är nog en av de bästa som vi har sett. Det är inte roligt som coach att behöva stuva om i laget för att ytterligare öka tempot när samtliga spelare gör en av deras bästa macher i karriären.

Härligt kämpat grabbar!

Bonny, Thomas & Göran.

3 kommentarer:

  1. Bra jobbat killar trots förlust// Viktor Johnsson

    SvaraRadera
  2. Håller med!
    Alla var så taggade.
    Det är så spännade att se er spela./Cina

    SvaraRadera
  3. Niklas (tränare FBC Engelholm)18 januari 2010 kl. 17:21

    Hallo på er alla tack för en riktigt bra innebandy match igår alltid lika kul att möta er, högt tempo och fysiskt spel men schysst. Lycka till i fortsättningen

    SvaraRadera