söndag 31 januari 2010

P13 FCH - Å/K IBS 5-6

FCH - Å/K IBS 5-6 (1-2,2-4,2-0)

Första perioden öppnar i högt tempo och det syns tydligt att båda lagen är ute efter en seger i denna matchen. FCH kör på i hög fart och är de som får utdelning först. Det är en Forward som får gå fri i mitten och får på ett skott som sitter hårt i högra krysset. Tiden är 3:36. De Svarta Pantrarna ger sig inte lätt utan krigar på och vid 6:23 så sitter kvitteringen 1-1. Det är Niko som stressar FCH backen så att han tappar bollen. Niko tar skott och målvakten räddar. Framför mål så står Kim och krigar in bollen med kraft. Härlig insatts av Kim! Nu är det snickerboa som gäller för Viktor. Först blir det en två för slag. Vi skickar in Boxplay formationen och de reder ut den 2an med bravur. Det hinner inte gå långt tid(9:56) innan Viktor drar på sig en 2+2+10. Detta för slag och sedan tjafs med dommaren. Inte mycket att säga om den. Snickerboa hoppfallera... Nu blir det tufft för de Svarta Pantrarna som får spela i nummerärt underläge i 4 minuter. Vi får åter skicka in Boxplay formationen och byta friskt i den under utvisningen. Svarta Panrarna visar att de kar kraft och försvarar sig fenomenalt! Med ynka 4 sekunder kvar på utvisningen så är knycker Rasmus bollen på kanten och slår upp den i banan. Pontus snor sedan en FCH passning lite retfult och springer sig fri. Pontus stänker upp bollen i nättaket. 13:52, 1-2 i numerärt underläge!

Andra perioden börjar i moll. En back pass blir till en indianare och FCHs egen Sitting Bull missar inte den. Med ett enkelt pilskott så sitter den tätt vid högra stolpen och vid 0:25 har FCH kvitterat till 2-2. Detta är dock inget som gör att de Svara Pantarna hänger med huvuden. Det blir snarare till en vitamininjection. vid 2:00 så kommer 2-3. Det är Benjamin som läckert drar en FCHare och passar Pontus som också drar en FCHare läckert. Pontus passar sedan tillbaka till Benjamin som vispar in bollen högt i nättaket. Dagens läckerbit! Nu krigas det på båda hållen och matchen väger. 10:15 så är det de Svarta Pantrarna som utökar till 2-4. Det är ett frislag som ur skolboken. Alexander och Johan klivar fram till bollen som ligger strax över mittlinjen. Alexander petar bollen perfekt till Johan som drar på en rökare som dyker som en hök på en kanin in i kassen. Glädjen blir dock kort för FCH svarar redan vid 10:40. Det är en FCH Forward som får går fri genom vårt försvar och prickskjuta på stackars Oskar. Tyvärr så kan han inte plocka den uten den tillar in till 3-4. De Svarta Pantrarna vässar nu klorna och petar i en växel till. Viktor, Emil och Linus skjuter som tokar på den stackars FCH målvakten och efter ett par räddningar så knycker Viktor en retur ur händerna på målis och försöker trycka in bollen. FCHs målvakt är på tå och lyckas rädda men Linus ger inte upp utan trocklar in bollen vid 11:44 till 3-5. Ett kämpar mål av den kedjan! Med bara 8 sekunder kvar av perioden så kommer Benjamin med fart i mitten och petar fram bollen till Kim som kommer på högerkanten med fart. Kim gör det rätta och drar iväg en rökare på mål utan minsta tvekan. Bollen sitter hårt till vänster om målvakten! Gott mos!

Tredje perioden blir ett ställningskrig och vi kommer av oss i vårt spel. FCH ligger på och pressar och Oskar får visa upp sig i kassen. Bland annat en ribbträff räddar oss. Men som man säger en bra målvakt ska ha tur. 5:12 så reducerar FHC till 4-6. Det är en FCH froward som åter får komma fri och gå med bollen genom vårt försvar omarkerad. Han får på en dragare som verkar gå stolpe in. Vi fårtsätter tappa markeringar och spelet är riktigt skakigt. Det är lite grinigt på planen och man känner inte riktigt igen våra Avarta Pantrar. FCH tar för sig mer och mer. 13:48 så åker Benjamin på en 2 minutare för hårt spel. Grattis till Benjamin till din första utvisning i karriären. Benjamin som inte vet hur det funkar med utviningar får hjälp av Viktor som vet vägen till Snickerboa utantill där han täljt så många trägubbar. Vi skickar in Boxplay formationen men vi lyckas inte vara så framgångsrika som vi varit bortskämda av. FCH reducerar till 5-6 vid 14:28. Nu blev det ner i matchen och vi tar timeout. Nu gäller det att hålla i bollen och döda tiden som var kvar av matchen. FCH tar ut mälvakten och ger allt frammåt. Lyckan står oss dock bi denna dagen för en övertaggad FCH spelare trycker Niko över sargen vid mittlingen och det blir 2 minuter i båset för FCH forwarden. Vi gör nu allt för att bara döda de sista sekunderna av matchen och vi håller hela vägen ut. När hesa fredrik skriker ut slutsignalen så är det med lättnad vi har tagit oss ur denna stormen.

Dagens match var böljar fram och tillbaka och vi har stora delar av matchen under kontroll. Tyvärr så ramlar vi ihop och tappar vårt spel helt i tredje perioden och det kunde ha straffat oss om vi haft lite otur. Men, vi hade turen på vår sida idag och det gick hela vägen. En fjäder i hatten vill vi dock ge för det var en kämparinsatts att plocka hem en match när man har 8 minuter i snickerboa. Viktor får börja tälja gubbar på fritiden istället för på våra matcher. ;) I övrigt var det en skön kämparanda och det är härligt att se!